10 C
София
вторник, 27 октомври, 2020

Жертвите на коронавируса в Италия се увеличават – нови държави потвърждават първи случаи на вируса

Още новини

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

Жертвите на коронавируса в Италия се увеличават – вече са 79, предимно възрастни хора. Заразените са повече от 2 500 души.

Правителствата по света въвеждат все повече мерки за справяне с коронавируса, който се разпространява и в нови страни, въпреки спада на заразените в Китай.

Според официалната информация, случаите на заразени с коронавирус (COVID-19) са повече от 93 000. Въпреки че все още най-много са заразените в Китай, Италия, Иран и САЩ обмислят все по-твърди мерки за ограничаване на пътуванията и въвеждат нови карантинни зони.

В Южна Корея, където президентът обяви „война“ на коронавируса, в сряда сутринта бяха обявени около 516 нови случая, като общият им брой достигна 5 328.

Междувременно, Мароко, Андора, Армения и Аржентина потвърдиха първите си случаи на вируса през последните 24 часа.

Жертвите на коронавируса в Италия се увеличават, като общият им брой достигна 79 – предимно възрастни хора. Заразените са повече от 2 500 души.

По света

Полша потвърди първи случай на коронавирус. Това заяви министърът на здравеопазването Лукаш Шумовски. Той потвърди, че пациентът е настанен в болница в Жельона Гора, западна Полша, като добави, че е в добро състояние.

Индия потвърждава нови случаи на вируса, като общият брой на заразените достигна 28. Индийският министър на здравеопазването обяви, че 14 от 21 италиански граждани са дали положителен резултат за коронавирус.

Гърция потвърждава осми случай на коронавирус. Гръцкото министерство на здравеопазването потвърди нов случай на вируса, с който общият брой на заразените достига 8.

Японският остров Хокайдо съобщава за 3 нови случая. Японският северен остров съобщи за 3 нови случая, с които общият брой на заразените в префектурата достига 82. Новите случаи са на мъже между 50 и 60 години.

Ирландия потвърждава втори случай на коронавирус. Пациентът е жена от източната част на страната, която наскоро е пътувала до Италия, съобщава Министерството на здравеопазването на Ирландия.

Олимпийските игри ще случат по план. Въпреки че всякакви масови спортни събития бяха отменени по света, говорителят на японското правителството Йошихиде Суга заяви, че Япония смята да проведе игрите по план.

Спад на заразените в Китай. Според китайските данни, в страната се наблюдава спад на заразените. Китай отчете 119 нови потвърдени случая до края на 3 март, в сравнение със 125 от предния ден. Общият брой на заразените в страната е 80 270. Загиналите на 3 март са 38, с които общият брой на загиналите в континентален Китай достига 2 981.

В Съединените щати, правителството потвърди 9 смъртни случая и повече от 100 заразени, а в Иран смъртните случаи достигнаха 77, заразените са 2 336.

В Обединените Арабски Емирства потвърдиха нови 6 случая на вируса, с които общият брой на заразените достигна 27. Новите случаи са на чужденци – двама руснаци, двама италианци, един германец и един колумбиец. Поради това, всички училища в страната ще бъдат затворени за един месец.

Франция ще регулира цената на антибактериалните гелове. Това заяви финансовият министър Бруно Льо Мер, след като цените на препаратите драстично са поскъпнали в цялата страна. Съюзът на фармацевтите заяви, че покачването на цените е неприемливо и призова за намеса на правителството.

Al Jazeera / The Guardian / Washington Post

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история, сочи нов доклад, който цитира изплащанията на застрахователната индустрия,...

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното...

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският...

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната...