13 C
София
петък, 26 февруари, 2021

Жените убийци: 16 от най-ужасяващите жени серийни убийци

Още новини

Когато говорим за серийни убийци, обикновено става въпрос за мъже, но истината е, че някои от най-ужасяващите престъпления са извършвани от жени серийни убийци.

Вижте 16 от най-ужасяващите жени серийни убийци:

Имената са изброени на случаен принцип.

Елизабет Батори

Със сигурност сте чували за Елизабет Батори – кървавата графиня. Графинята, живяла от 1560 до 1614 г., произхожда от една от най-заможните аристократични фамилии в Трансилвания. Известно е, че двамата с мъжа ѝ са обичали да мъчат малки момиченца, но той донякъде е контролирал нещата. След неговата смърт, нещата излизат извън контрол.

Елизабет Батори е осъдена за убийството на 80 момиченца и млади жени, но според очевидци жертвите са над 600. Тя ги е привличала чрез работа в замъка. Преди да ги убие, Елизабет е мъчила момиченцата по ужасяващи начини. Тя ги е жигосвала, рязала е крайниците им, намазвала е раните им с мед и е пускала мравки върху тях. Обичала е да използва остри предмети. Пъхала е игли под ноктите на жертвите си, а на други е рязала с ножица кожата между пръстите на ръцете.

Батори е арестувана и затворена в двореца си – това, което днес можем да наречем домашен арест. Тя умира 4 години след това.

Амелия Дайър

Амелия Дайър е родена през 1836 г. и е известна като убийцата на бебета. Дайър е медицинска сестра, но влиза в бизнеса с отглеждане на бебета – бебешка ферма. Това е практика, при която се осиновяват нежелани бебета в замяна на пари. Така се е издържала.

Веднага щом получава всички пари за осиновяването, тя е убивала бебета. Някои е предозирала с опиоиди, други е удушавала.

Отнело е 30 години, докато се разбере за ужасяващите убийства на Дайър. Смята се, че жертвите ѝ са около 400. Дайър е екзекутирана чрез обесване.

Джейн Топан

Отново медицинска сестра с жажда за смърт. Топан е родена през 1854 г. и умира през 1938 г. Тя успява да убие повече от 31 души (според самопризнанията ѝ), но е обявена за невинна поради невменяемост. Умира в психиатрична клиника на 84 години.

„Веселата Джейн“ е известна с думите си: „Това е моята амбиция: да убия повече хора, безпомощни хора, от всеки друг мъж или жена, живял на земята“. Топан е използвала пациентите си за експерименти – променяла е предписаните им дози морфин и атропин, за да разбере как това ще се отрази на нервната им система. Освен това е имала навика и да си ляга с пациентите.

Карла Хомолка

Много често хората съдят за жестокостта на един сериен убиец по броя на жертвите му. Това е неправилно и пример за това е Карла Хомолка, чийто убийства втрещяват Канада. Всичко започва, когато Карла разбира, че мъжа ѝ има сексуални влечения към 15-годишната ѝ сестра. Карла и съпругът ѝ Пол Бернардо, упояват малката ѝ сестра Тами, след което Пол я изнасилва до момента, в който се събужда.

Всичко това се повтаря отново на 23 декември 1990 г., след коледното парти на семейство Хомолка. Двамата отново упояват Тами, като този път и Карла участва в изнасилването. Този път обаче Тами се удавя в собственото си повръщано и умира. Те се паникьосват и преди да извикат линейката, скриват всички доказателства. Смъртта на момичето е обявена за инцидент.

Но те не спират до тук. Двойката е упоявала и изнасилвала множество момичета (всички са записвани на видео), като две от тях убиват. Когато ги хващат, Карла решавала да свидетелства срещу мъжа си и затова получава само 12 години затвор, а той доживотен затвор. Това се случва при условие, че всичко е заснето на видео. Карла излиза от затвора през 2005 година.

Айлийн Уорнъс

Айлийн Уорнъс е известна американска убийца и проститутка, убила 7 мъже в периода 1989 – 1990 г. За всички убийства е използвала пистолет, като отначало е твърдяла, че всички убийства са в резултат на самозащита – твърдение, което по-късно оттегля.

Вижте още: Джон Уейн Гейси – истинският Пениуайз, убил най-малко 33 момчета

Всъщност Уорнъс непрекъснато е променяла историята си, но в крайна сметка бива осъдена на 6 смъртни присъди. Екзекутирана е със смъртоносна инжекция на 9 октомври 2002 г. Нейната история е пресъздадена във филма „Чудовище“ с Шарлиз Терон.

Нанси Хейзъл

Нанси Хейзъл е живяла от 1905 до 1965 година, а сред прякорите ѝ са: „Веселата черна вдовица“ и „Убиецът на самотни сърца“. Хейзъл има пет брака, като първият сключва едва на 16. От него има 4 деца. След това има още четири брака, като успява да убие и четирите си съпрузи. Хейзъл става известна с това, че убива с арсен или отрова за плъхове. Отрови за които се разбира, само след като се направи аутопсия. Именно по този начин разбират, че е убила съпрузите си – нещо, за което по-късно тя прави самопризнания.

Освен съпрузите си, Нанси Хейзъл убива две от децата си, сестра си, майка си, две от внучетата си, а също и свекърва си. Тя признава за майка си, сестра си, за единият си внук и за свекърва си. Щатът Оклахома я обявява за виновна, но не я убива чрез електрически стол, както би трябвало, а я осъжда на доживотен затвор. Причината за това е, че е от женски пол, а съдията не е искал да е първият, който екзекутира жена.

Тя умира през 1965 г. от левкемия. Жертвите ѝ са 11.

Даря Салтикова

Даря Салтикова е родена през 1730 г. в благородническо семейство. Тя е една от най-жестоките жени серийни убийци, като много хора я сравняват със спомената вече в списъка Елизабет Батори. Салтикова се омъжва рано и ражда двама синове, но овдовява едва на 25. След смъртта на съпруга си, тя наследява множество богатства и става най-богата вдовица в Москва. За нея и двамата ѝ сина се грижат над 600 слуги.

След време тя се влюбва в друг мъж, който обаче има афера с една от прислужниците. Това отключва нейния гняв и започва да мрази всички жени, особено най-малките. Тя е мъчила и убивала деца и бременни жени. Пребивала ги е, чупила им е костите, блъскала е главите им в стените, изхвърляла ги е голи навън в студа, поливала ги е с вряща вода.

Освен това, Салтикова е изпитвала голямо удоволствие да убива бъдещи булки.

Според разследването, жертвите са поне 138, но тя бива осъдена само за 38. Тъй като смъртното наказание е отменено през 1754 г., тя е осъдена на доживотен затвор в подземие без слънчева светлина. След 11 години, тя е преместена в метох с прозорец. Умира след две години, през 1801 г., на 71 години.

Геше Готфрид

Геше Готфрид е родена през 1785 г. и е убила 15 души чрез отравяне с арсен в Бремен и Хановер, Германия. Убийствата са се случили между 1813 и 1827 г. Тя е последният човек, екзекутиран публично в град Бремен.

Тя е убила първият си съпруг, майка си, двете си дъщери, баща си, сина си, брат си, втория си съпруг, годеника си, приятеля си, съседа си (и приятел), хазяйката си, едно момиче и още двама приятели. След като е тровила жертвите си, тя им е предлагала да се грижи за тях, като същевременно е продължавала да ги трови.

Поради тази причина, неподозиращите ѝ съседи я наричали „Ангелът от Бремен“. На 6 март 1828 г. е арестувана и осъдена на смърт чрез обезглавяване.

Доротея Пуенте

Доротея Пуенте е сериен убиец от Сакраменто, Калифорния. Тя е управлявала пансион за възрастни хора през 80-те години. Пуенте е осребрявала чековете за социално осигуряване на възрастните хора, живеещи в къщата ѝ. Много от тях са открити заровени в двора ѝ.

Методът ѝ на убийство е чрез предозиране на лекарствата на възрастните хора, след което ги е задушавала докато са в безсъзнание.

Пуенте е обвинена за убийството на 9 души, осъдена е за три от тях на две доживотни присъди. Умира в края на март 2011 година, в затвора в Чоучила, Калифорния на 82 години. До смъртта си, тя е настоявала, че е невинна и че всички възрастни хора в пансиона ѝ са починали от естествена смърт.

Леонарда Чанчули

Леонарда Чанчули, с прякор „Сапунджийката от Кореджо“, е италиански сериен убиец. Тя е родена през 1893 г. и става известна с това, че е правила от жертвите си сапун и чаени сладки. През живота си Чанчули е имала 17 бременности. Три от децата ѝ умират още през бременността, а десет умират като деца. В резултат на това, тя се превръща в майка-орлица.

През 1939 г. тя научава, че най-големият ѝ син ще влиза в армията за подготовка за Втората световна война. Това я ужасява и решава, че ще направи всичко възможно да го предпази от смъртта. Тя решава, че единственият начин да го защити е чрез жертвоприношения.

И трите ѝ жертви са все нейни съседки. Първата упоява чрез вино и след това убива с брадва. От кръвта ѝ приготвя сладки, с които черпи другите си съседи. Тя признава, че ги е опитвала и е давала на сина си също.

Историята се повтаря и с втората ѝ жертва. Третата (и последна) жертва, убива отново чрез брадва, но за разлика от другите, освен в сладки, превръща тялото ѝ и в сапун, който също раздава на съседите си. Лично тя споделя, че сладките са били много хубави и че тя е била много сладка жена.

Осъдена е на 30 години затвор и три години в лудница за престъпници. Умира от церебрална апоплексия в лудницата през 1970 г.

Хуана Бараза

Хуана Бараза, родена през 1957 г., е бивша професионална боркиня и сериен убиец. Не се знае колко точно са нейните жертви, но числата варират между 24 и 49. Наричат я „убийцата на възрастни жени“, защото жертвите ѝ са на над 60 години.

През деня Бараза е била професионална боркиня, но вечер се е превръщала в чудовище. Според психолозите, Хуана е психопат и е вярвала, че чрез убийствата е помагала на обществото. Бараза си признава само за четири убийства, но пръстовите ѝ отпечатъци доказват друго.

През 2008 г. е призната за виновна по 16 обвинения в убийство и кражби в голям размер, включително и за 11 отделни убийства. Осъдена е на 759 години затвор.

Дженен Джоунс

Няма по ценно нещо за една майка от детето ѝ. Това обаче не се отнася за Дженен, която е отговорна за смъртта на над 60 бебета и деца. Родена през 1950 г. в Тексас, Джоунс е работила като медицинска сестра през 70-те и 80-те години.

За убийствата си е използвала инжекции с дигоксин, хепарин, а по-късно и сукцинилхолин, за да предизвиква медицински кризи на пациентите си. Не се знае точният брой на убитите, защото от болницата нарочно са унищожили множество документи свързани с нейната работа, за да избегнат допълнителни съдебни спорове, след първото осъждане на Джоунс.

Осъдена е на доживотен затвор. В момента Джоунс е на 70 години и може да подаде молба за освобождаване, ако доживее до 87 години.

Миюки Ишикава

Миюки Ишикава е японска серийна убийца, виновна за смъртта на между 103 и 169 бебета. Родена е през 1897 г., а е убивала в периода 1944-1948 г. Работила е със съучастници, понякога и със знанието на родителите, тъй като множество от децата са родени от бедни жени, които няма да могат да отгледат бебетата. Тя ги е убеждавала, че е по-добре да умрат, отколкото да живеят в бедност.

Вижте още: Леополд II – убиецът на 10 милиона души, за когото дори не сте чували

По това време, в Япония бебетата са нямали права, а случаите на убийства на бебета са се разглеждали като телесна повреда, довела до смърт. Бебетата са получили права чак през 1907 г.

За всички убийства, Ишикава получава само 4 години затвор.

Ванета Хойт

Ванета Хойт е американска серийна убийца, виновна за смъртта на пет деца – всичките нейни. Всички от децата ѝ умират само няколко месеца след раждането им. За повече от 20 години се е смятало, че всички бебета са починали от синдрома на внезапната детска смърт.

Няколко години след смъртта на последното им дете, семейство Хойт осиновяват бебе, което живее нормален живот.

По време на разпит, свързан със синдрома на внезапната детска смърт, Хойт си признава, че е удушила децата си. След ареста, Хойт признава, че е убила децата си, защото са плачели твърде много и се е опитвала да ги заглуши. Тя е осъдена на по 15 години затвор за всяко дете – 75 години общо. Умира в затвора от рак на панкреаса.

Бел Гинес

Гинес е била американско-норвежка убийца, родена през 1859 г. Убивала е в щатите Илинойс и Индиана в периода 1884 – 1908 г. Смята се, че е убила поне 14 души, а някои източници посочват 40, защото толкова трупове са открити в земята ѝ. Тя умира през 1908 при пожар, но е популярно мнението, че е фалшифицирала смъртта си.

Първата ѝ жертва е собственият ѝ съпруг. Тя го е отровила много стратегически, в деня, в който двете застрахователни полици, които е поръчал са се припокривали, за да вземе двойно парите, които ѝ се полагали. Общата сума била 5000 долара.

В убийствата, Гинес е виждала лесен начин за печелене на пари. Тя е привличала мъже с обяви, като се е наричала „милата вдовица“. Всеки, който се е връзвал на обявата е бил убиван, а тя е събирала парите им. Освен мъжете е убила и няколко деца.

Мария Шваненбург

Мария Шваненбург е родена през 1839 година в Нидерландия. Преди да бъде заловена, съседите мислели, че тя е светица, защото се е грижила за болните и възрастни хора от квартала ѝ, който бил много беден. Разбира се, тя не се е грижила за тях, а ги е отравяла, за да получи парите от застраховките им или наследствата им.

Първата ѝ жертва е била собствената ѝ майка, а втората – баща ѝ. Тя убива 27 души, 16 от които са ѝ роднини. Разследването включва и 90 подозрителни смъртни случаи. 45 души, които се е опитала да убие чрез отрова, успяват да оцелеят, но страдат от хронични заболявания.

Тя бива заловена, когато трови едно семейство през 1883 г. Шваненбург е призната за виновна за убийството на трима души и е осъдена на доживотен затвор в поправителен дом, където умира през 1915 г.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново