3.4 C
София
неделя, 28 февруари, 2021

Защо комунизмът не е мразен толкова, колкото нацизма?

Още новини

Защо комунизмът не е мразен толкова, колкото нацизма?

Когато хората описват особено зли индивиди, винаги използват термините „нацисти“ или „фашисти“, но никога „комунисти“?

Защо се получава така, имайки предвид несравнимото човешко страдание причинено от комунистите? Защо терминът „нацизъм“ носи толкова голямо отвращение, а „комунизъм“ не?

Комунизмът е убил повече от 70 милиона души в Китай, 20 милиона души в Съветския съюз (без да споменаваме 5-те милиона украинци) и 3 милиона камбоджанци (при население по-малко от 7 млн.).

Цели нации в Русия, Виетнам, Китай, Източна Европа, Северна Корея, Куба и голяма част от Централна Азия са били и са поробени.

Комунизмът е съсипал живота на над един милиард души.

Защо комунизмът не е мразен толкова, колкото нацизма?

Причина №1

Широко разпространено невежество за комунистическия режим. Докато дясното и лявото преподават злината на нацизма, лявото – истинската левица, не традиционните либерали, като Хари Труман или Джон Кенеди – никога не са презирали комунизма.

И тъй като левицата доминира в академичните среди, почти никой не учи злата история на комунизма.

Причина №2

Холокоста. Холокоста е толкова натрапван, че надали има човек на света, който да не е чувал за него. Има снимани стотици документални филми, излъчвани от най-известните международни канали, като: National Geographic, Discovery Channel, History Channel и други.

Защо няма толкова филми за геноцида в Украйна, където действително има доказателства за смъртта на милиони украинци?

Къде са филмите и книгите за геноцида над камбоджанците, където жертви на комунизма са 3 млн. души?

Огромното внимание, което се обръща на Холокоста, спомага за поддържането на лошото име на нацизма.

П.П. Терминът „геноцид“ е измислен от евреина Рафаел Лемкин.

Причина №3

Комунизмът се основава на добре звучащи теории. Нацизмът не. Той се основава на зловещо звучащи теории. Интелектуалците като цяло – включително, разбира се, тези, които пишат история – се съблазняват от думите толкова много, че смятат действията за по-малко значими.

По тази причина те не са фокусирали вниманието си толкова върху ужасяващите действия на комунистите, колкото върху тези на нацистите. Те отхвърлят злините на комунизма като извращения на „истинския комунизъм“, но считат нацистките жестокости за логически и неизбежни резултати от нацизма.

Вижте още: Йосиф Сталин – един от най-злите диктатори в човешката история

Причина №4

Германците са признали злините на нацизма, поели са отговорност за тях и са компенсирали всички засегнати с всичко възможно, включително милиарди марки изплатени на Израел. Да не забравяме, че без помощта на Германия, Израел не би оцелял по време на Близкоизточните войни.

Руснаците не са направили нищо подобно по отношение на ужасите на Ленин или Сталин. Напротив, Ленин, бащата на съветския комунизъм, все още е широко почитан в Русия. Що се отнася до Сталин, руският историк от Лондонския университет, Доналд Рейфийлд казва: „хората все още отричат, по подразбиране, Холокоста на Сталин“.

А масовият убиец Мао Цзедун все още бива почитан в Китай. Дори китайските банкноти носят неговият лик. Нужно е Русия, Китай, Виетнам, Куба и Северна Корея да признаят злините, извършени от комунизма, за да се получи гласност и яснота по проблема.

Причина №5

Комунистите убиват предимно собствения си народ. Нацистите са убили много малко германци. „Световното мнение“ – до голяма степен безсмислено и аморално изразено – смята, че убийството на хора от собствения си народ е далеч по-малко забележително от убийството на външни лица.

Ето защо, например, милионите убити чернокожи от чернокожи в Африка не предизвикват почти никакво внимание на „световното мнение“.

Причина №6

От гледна точка на левицата, последната „добра война“ е Втората световна война – войната срещу германския нацизъм и японския фашизъм. Левицата не разглежда войните срещу комунистическите режими като „добри войни“.

Нужно е левицата и всички институции, повлияни от нея, да признаят колко зъл е комунизма. До тогава, ние ще продължим да живеем в един морално объркан свят.

По-лошо от това да бъдеш убит или поробен е никой да не узнае за това.

Dennis Prager

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново