10 C
София
четвъртък, 4 юни, 2020

Япония ще подготви план за отбрана при среща с НЛО

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Япония ще подготви план за отбрана при среща с НЛО, това стана ясно на специална конференция на 28 април, в която министърът на отбраната Таро Коно заявява, че въпреки че не вярва в НЛО, страната трябва да бъде подготвена при евентуална такава среща.

Тази задача трябва да бъде изпълнена от японските сили за самоотбрана, а до тук се стигна след като от американското министерство на отбраната разсекретиха видеоклипове, заснети от пилоти на Военноморските сили на САЩ, на които се виждат неидентифицирани летящи обекти.

„Бихме искали да установим процедури, в случай на евентуална среща с НЛО“, заявява Коно.

Той също казва, че неговото министерство и въоръжените сили за самоотбрана ще започнат да разработват подготовка за такова събитие.

Докато Коно казва, че въоръжените сили за самоотбрана все още не са срещали НЛО, той добавя: „Ако може да се направи видео (на среща с НЛО) и ако е възможен доклад, тогава ще се направи доклад. Ще се проведат дискусии с въздушните сили, за да се установи какво може да се направи“.

Вижте още: 15 неща, които трябва да знаете преди да пътувате до Япония

Той също казва, че министерството ще поиска информация от Пентагона, относно разсекретените видеоклипове, както и за всички анализи, които са били направени.

През февруари 2018 г., японското правителство публикува официалната си позиция по отношение на НЛО, казвайки, че „не е потвърдено съществуването им“.

Документът е в отговор на въпроси на депутат и допълва, че: „Правителството не е обмисляло по какъв начин ще действа, ако НЛО бъде видяно да лети над Япония“.

На пресконференцията Коно признава, че самият той не вярва в съществуването на НЛО. Министърът на отбраната обаче не е толкова категоричен, когато го питат дали вярва в свръхестествени сили или ясновидски възможности.

„Това е корпоративна тайна“, отговаря той.

Asahi Shimbun

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

6 типа токсични хора, които са неволни манипулатори

Има много информация за различните типове токсични хора, като психопати, социопати и нарцисисти. Тези хора използват сложни техники за манипулиране, за...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.