15 C
София
четвъртък, 9 юли, 2020

WiFi радиация: Невидима заплаха за нашето здраве?

Още новини

Black Lives Matter е най-големият спонсор на кандидат-президентската кампания на Джо Байдън

Кандидат-президентската кампания на Джо Байдън се спонсорира от даренията, които получават Black Lives Matter (BLM). The National Pulse разкри, че BLM...

CNN обвинява икономиката на Тръмп в „системен расизъм“ – показва данни от президентството на Обама

CNN казва, че икономиката на Тръмп показвала "системен расизъм", като същевременно показва данни, събрани преди избирането му. Водещият Крис Куомо използва...

Уолтър Блекман: Джордж Флойд „не е герой“, а „Black Lives Matter е терористична организация“

"Black Lives Matter е терористична организация", а Джордж Флойд "не е герой"- това са част от думите на Уолтър Блекман, който...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

WiFi радиация: Невидима заплаха за нашето здраве?

Интернет стартира бавно през 60-те години на 20 век, като Арпанет. Днес обаче в 21 век, интернет ни свързва под един виртуален покрив и ни дава безгранични възможности.

Въвеждането на безжичен интернет, или WiFi, означава, че ние можем да имаме достъп до интернет навсякъде и по всяко време.

Веднага след създаването на безжичната връзка, WiFi превзема света като буря и това съвсем не е неочаквано. Сърфирането в интернет от вашия диван, легло или дори стола край басейна вече е възможно благодарение на WiFi.

До есента на 2015 г., 41% от домакинствата в България са декларирали, че притежават поне един смартфон, а както знаем всички смартфони притежават функция за безжичен интернет. Но какво точно е WiFi?

Какво е WiFi?

WiFi (уайфай) е технология, която позволява електронни устройства да обменят данни или да се свързват с Интернет безжично, използвайки радиовълни.

Първоначално тя е лицензирана от WiFi Alliance – търговска асоциация, която поддържа, организира и популяризира Wi-Fi технологията и сертифицира Wi-Fi продукти, ако те отговарят на определени стандарти за оперативна съвместимост.

WiFi радиацията е по-правилно да се нарича радиочестотна радиация, тъй като работи в рамките на диапазон 3kHz-300GHz. Може да се каже, че WiFi радиацията е вид електромагнитно поле (ЕМП).

Опасна ли е WiFi мрежата?

Отдавна ни казват, че радиочестотната радиация, която използват WiFi устройствата е нейонизираща. Тоест, тя не разполага с достатъчно енергия, за да разкъса връзките, които свързват молекулите, и няма загряващ ефект…тоест е безопасна. Или поне това ни се казва.

Но хиляди рецензирани изследвания показват друго. WiFi радиацията може и да няма загряващ ефект и да е нейонизираща, но е далеч от от безопасна.

WiFi радиацията е свързана с много болести

Независими изследвания свързват WiFi радиацията с дълъг списък нежелани биологични ефекти, включително:

– Скъсване на ДНК вериги
– Повишена пропускливост на кръвно-мозъчната бариера
– Разрив на глюкозния метаболизъм в мозъка
– Създаване на стресови протеини
– Прекъсване на клетъчния метаболизъм

Проучванията свързват WiFi облъчването със симптоми като умора, раздразнителност, главоболие и нарушения в храносмилането. Дългото излагане на WiFi радиация е свързано с много сериозни заболявания, включително и рак.

WiFi радиация и рак

Многобройни проучвания свързват WiFi облъчването с рак. Прави впечатление, че германската телекомуникационна компания T-Mobile, извършва основно независимо проучване.

Според проучването:

„на клетъчно ниво, множество изследвания откриват тип увреждане от високочестотни електромагнитни полета, което е важно за зараждането на ракови образувания и тяхното развитие.“

През 2011 г., Световната здравна организация класифицира радиочестотната радиация използвана от WiFi устройствата, като Група 2B възможен карциноген.

Проучване проведено от Виенският университет открива, че излагането на WiFi радиацията причинява генотоксичност, тъй като прекъсва единични и двойни ДНК вериги. Това показва, че има ефекти, които могат да засегнат нашите бъдещи поколения.

Освен рак и генотоксичност, излагането на WiFi радиация предизвиква загуба на паметта, диабет, депресия, безсъние, умора и така нататък.

5 стъпки за минимизиране на WiFi облъчването

– Избягвайте използването на WiFi, докато сте в превозно средство, тъй като честотите увеличават експозицията си.
– Изключете WiFi, когато не използвате интернет и особено, когато си лягате да спите вечер. По време на сън тялото преминава в оздравителен режим, а радиочестотните смущения го забавят.
– При възможност използвайте само кабел за връзка с интернет, вместо WiFi.
– Ако все пак се налага да използвате рутер за WiFi, то най-добре го поставете възможно най-далеч от спалнята.
– Не забравяйте, че съседите ви най-вероятно също имат рутери. Обмислете инсталиране на защитни материали за блокиране на WiFi сигнали.

Важно! Други безжични устройства като Bluetooth слушалки, смартфони, смарт телевизори и смарт часовници, също излъчват радиочестотна радиация – опасностите от тези устройства са същите като тези от WiFi.

riseearth

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

„Чернобилско досие КГБ“ разкрива нови тайни за аварията в Чернобил

В книгата "Чернобилско досие КГБ", където са събрани доскоро намиращи се под графа "секретно" архивни документи, е публикувана справка на УКГБ...

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 г.

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 година. Това стана ясно след изследване, проведено от Барселонския университет, което...

Университетът в Кеймбридж подкрепя твърдението, че „белият живот няма значение“

Университетът в Кеймбридж защити един от своите преподаватели, който написа в Туитър, че "белият живот няма значение", въпреки че преди това...

22 любопитни факти за Танзания

Днес ще ви представим 22 любопитни факти за Танзания - една необикновена страна. Танзания, или Обединена република Танзания,...

Явленията на Богородица в Египет – документирани и наблюдавани от християни и мюсюлмани

Явленията на Богородица в Египет започват на втори април 1968 година в предградието на Кайро Зейтун. Тогава един работник-мюсюлманин на име...