1.6 C
София
вторник, 26 януари, 2021

Войната срещу Ислямска държава е „измислица създадена от САЩ“, твърди експерт

Още новини

Войната на САЩ срещу „Ислямска държава“ и други терористични организации е „пълна измислица“, поради факта, че Вашингтон създава тези организации, за да наложи своята политика в Близкия изток, заявява политическия анализатор.

Писателят и анализатор Стивън Лендман казва, че американската роля в Близкият изток е да дестабилизира и опустоши популацията.

Няма абсолютно нищо общо с унищожаването на фалшиви терористични организации като „Ислямска държава“ и „Ал-Каида“.

„Американската тъй наречена война срещу тероризма е пълна измислица. Америка не води война срещу „Ислямска държава“, или други терористични групи. Тя ги създава, поддържа ги и се държи като техни военновъздушни сили“, казва Лендман пред Иранската държавна телевизия.

„Бомбардировките, които Америка провежда в Сирия и Ирак не са насочени към тези (терористични) групи, те са насочени към инфраструктурата, към правителствените сгради, и убиват безразборно цивилни. А в същото време се повдигат фалшиви обвинения срещу Русия – обвинения без доказателства, защото такива просто не съществуват“, казва той.

„Има много доказателства, че във всички американски войни, имам предвид всички от тях, дори можем да се върнем до началото на републиката, цивилни са били убивани безразборно.

По-голямата част от жертвите на войните, които води Америка са цивилни. Така е било от началото на страната, така е и сега“, казва анализаторът.

Ето как изглеждат част от бойците на „Ислямска държава“

Войната срещу Ислямска държава е „измислица създадена от САЩ“, твърди експерт
Бойци на „Ислямска държава“, които са се предали на афганистанските правителствени сили, юли 2018

От края на миналата година, Съединените щати и някои нейни съюзници, започнаха да провеждат въздушни удари в Ирак и Сирия.

САЩ заявява, че нейните въздушни удари са насочени срещу терористите от „Ислямска държава“, но някои анализатори разкритикуваха въздушно военната кампания, заявявайки, че ударите са предназначени за унищожаване на инфраструктурата на арабските страни, и премахване на сирийския президент Башар Асад от власт.

На 30 септември, Русия започна въздушни удари срещу терористите от „Ислямска държава“ и предизвика хаос в Сирия, при заявка от страна на правителството на президента Асад. Оттогава Москва е извършила стотици въздушни удари срещу терористите в Сирия, убивайки стотици бойци.

„Русия съвестно избягва убиването на цивилни. Обширно наблюдение предхожда ударите, които прави Русия срещу терористичните групи, срещу „Ислямска държава“, срещу „Ал-Кайда“, срещу „Ал-Нусра“, срещу единомислещите групи, както и срещу малките отцепнически групи“, казва Лендман.

Той отбелязва, че Съединените щати „просто нямат загриженост към човечеството. И това е начинът Америка да заплати войните си. Русия прави точно обратното. Критиките срещу нея са напълно неоправдани и осъдителни“.

PressTv

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново