13.3 C
София
понеделник, 1 юни, 2020

Военноморските сили на САЩ потвърдиха, че изтеклите кадри с НЛО са реални (Видео)

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Военноморските сили на САЩ потвърдиха, че изтеклите кадри с НЛО са реални (Видео).

През декември 2017 г. и март 2018 г. „Ню Йорк Таймс“ и To The Stars Academy of Arts & Science публикуваха три „разсекретени“ видеа, показващи как пилоти на Военноморските сили на САЩ (ВМС на САЩ) преследват неидентифицирани летящи обекти.

Военните наричат тези обекти „неидентифицирани въздушни явления“ – НВЯ. Видеата публикувани от известният всекидневник носят имената “FLIR1,” “Gimbal” и “GoFast”.

Според уебсайта на академията по изкуства и наука „To The Stars“, клиповете представляват „…първото официално доказателство предоставено от правителството на САЩ, което с право може да бъде определено като достоверно, автентично потвърждение, че НВЯ съществуват.“ Официалната позиция на ВМС на САЩ потвърждава твърденията на академията, поне отчасти.

Вижте още: НАСА откри отдел, посветен на търсенето на извънземен живот

„Военноморските сили определят обектите, видими в тези клипове, като неидентифицирани въздушни явления“, казва Джоузеф Градишър, официален говорител на заместник-началника на военноморските операции по информационната война.

На въпроса защо използват фразата „НВЯ“, вместо вече известната на всички ни „НЛО“, Градишър пояснява, че „НВЯ се използва, защото предоставя основния дескриптор за наблюдения на неоторизирани/неидентифицирани въздухоплавателни средства, които са били наблюдавани да влизат/оперират във въздушното пространство на различни тренировъчни диапазони.“

Видео с официалните кадри

Много важно е да уточним също, че тези три видеоклипа не са били предвидени да станат публично достояние. Те са били пуснати в пространството без разрешение, което противоречи на позицията на академия „To The Stars“, че клиповете са били „разсекретени“, с цел да бъдат показани на обществото.

„Видеоклиповете никога не са били „разсекретявани“ официално и трябва да бъдат изтеглени обратно“, заяви говорителят на Пентагона Сюзън Гоф пред The Black Vault.

Също трябва да бъде уточнено, че клиповете показват неидентифицирани въздушни явления, което не е задължително да означава извънземни, а обекти, които не могат да бъдат идентифицирани.

Според The Black Vault, видеоклиповете може би са били пуснати неправилно от бивш служител на Пентагона, който е подал заявление за разрешение за споделянето им в няколко правителствени агенции, като част от база данни за безпилотни летателни апарати, която той съставял.

Мъжът получил разрешение да сподели клиповете, но „само за използване от правителството на САЩ“, показват документи от The Black Vault. Въпреки това, ВМС на САЩ никога не са разсекретявали тези кадри, заявява Градишър.

Значи ли това, че НЛО са реални?

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Много руснаци са били на страната на Хитлер – искали са да ги освободи от Сталин

Накратко: много руснаци са били на страната на Хитлер и съвсем не са били толкова лоялни към съветския режим, колкото сме...

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват „омразна реч“ в рамките на час

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват "омразна реч" в рамките на час. Според новия...