10 C
София
четвъртък, 4 юни, 2020

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината.

В момента най-облагодетелствани от това, че си стоим вкъщи са дивите животни и няма спор в това, но има едни животни, които страдат най-много и това са тези, които разчитат на човека.

Миналият месец наблюдавахме как сърни и елени завладяха улиците в Япония, а маймуни търсиха хората по улиците на Тайланд. Конкретно тези животни живеят в паркове и са свикнали да се изхранват от посетителите, които с удоволствие ги даряват с лакомства. Сега, след като всички си стоим вкъщи, тези животни няма на кой да разчитат и тръгват да търсят храна, където могат.

Ситуацията в Турция обаче съвсем не е такава, защото властите са се погрижили за всички бездомни животинчета, така че да имат храна и вода, а ако се наложи и медицинска помощ.

Daily Sabah съобщава, че турското министерство на вътрешните работи е издало бюлетин, в който излага плановете си за подпомагане на бездомните животни, засегнати от политиките за социално дистанциране на страната, с цел ограничение на разпространението на пандемията от коронавирус.

Съгласно новите правила, местните власти и националното правителство ще си сътрудничат, за да гарантират, че животинките ще имат необходимата храна и вода, за да не гладуват на фона на кризата в общественото здраве.

Властите в Байрампаша публикуваха снимки от инициативата:

„Храна и вода ще бъдат оставяни на местата, които най-често обитават уличните животни, като паркове и градини, а помощ ще има и за приютите“, казват от министерството.

В Турция се грижат за бездомните животни

Това е част от турската култура, като обикновено кварталите работят заедно, за да се погрижат за бездомните кучета и котки.

Мярката идва, след като местните власти заявиха готовността си да продължат практиката, въпреки пандемията. През март, властите в Дарича, регион Мармара, раздадоха храна на уличните животни, докато провеждаха дезинфекционни дейности, съобщават от Sabah. Властите заявиха:

„Дори всички да си останат вкъщи, ние няма да забравим нашите пухкави приятели. Ще оставяме вода и храна в три хранителни пункта през различни интервали от време“.

Тези мерки бяха посрещнати горещо от гражданите, като мнозина похвалите вътрешния министър Сюлейман Сойлу за инициативата.

До този момент, заразените с коронавирус в Турция са 78 546, а загиналите 1 769. Правителството е предприело строги мерки за социално дистанциране, включително ограничения за хората, които са на 20 или по-малко години, 65 или повече години, и тези, които страдат от хронични заболявания или други медицински състояния.

Правителството постепенно наложи и мерки за спиране на международните полети, затваряне на границите и междуградското пътуване, както и забрана за публични събирания, общински молитви, училища и бизнесите, които не са от съществено значение.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

6 типа токсични хора, които са неволни манипулатори

Има много информация за различните типове токсични хора, като психопати, социопати и нарцисисти. Тези хора използват сложни техники за манипулиране, за...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.