2.7 C
София
неделя, 7 март, 2021

„Вашингтон Поуст“ призна, че няма да проверява дали Джо Байдън лъже

Още новини

В началото на президентството на Доналд Тръмп, „Вашингтон Поуст“ създаде специална секция, наречена „Проверка на факти“ (Fact checker), чиято цел бе да проверява дали твърденията на президента са верни или не. Разбира се, като всяка манипулативна масова медия, „Вашингтон Поуст“ твърдеше, че всичко казано от Тръмп е лъжа. Преди броени дни вестникът призна, че НЯМА да проверява думите на новия президент Джо Байдън.

Вестникът казва пред The Daily Caller, че „понастоящем няма планове за стартиране на fact checker за Байдън“. Глен Кеслър, който бе начело на екипа за проверка на факти написа в Тутър, че Доналд Тръмп е направил 30 573 лъжливи или подвеждащи твърдения.

„Последно преброяване. Никога не съм вярвал, че такова число е възможно, когато стартирахме преди 4 години“, пише Кеслър.

С влизането на новия президент в кабинета се приключва и с лъжите, според Поуст.

„Въпреки че нямаме планове да създаваме такава база данни за Байдън, ние ще продължим да следим за точността на изявленията на политическите фигури от всички партийни принадлежности“, казва Шани Джордж, директор на комуникациите на „Вашингтон Поуст“.

„Предполагам, че президентството на Байдън ще бъде много подобно на това на Обама, и че ще бъдат отзивчиви и ще могат бързо да подкрепят думите си“, казва Кеслър в скорошно интервю на CNN.

В Туитър, Кеслър също пише, че когато е помолил администрацията на Байдън да подкрепи с факти пет изявления от скорошна реч на Байдън, те веднага са го направили.

Но от Newsbusters отбелязват, че фактите, които Кеслър е получил са от „либерални тръстове като Brookings Institution, Center on Budget and Policy Priorities и анализатори на бедността от Колумбийския университет, които са подкрепяни от либерални фондации като Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

А когато администрацията на Тръмп е предоставила на Кеслер цитати от Националната федерация на независимия бизнес за проучване на доверието в малкия бизнес през 2018 г., Кеслър ги отхвърля и нарича „консервативна група“, като добавя, че тяхното проучване „не е предоставило достатъчно отговори, за да го впечатли“.

Но защо няма да се проверяват думите на Байдън, който се е доказал като човек, който често използва лъжливи твърдения в интервютата си?

Дори „Ню Йорк Таймс“ хващат Байдън в лъжа, която лесно се доказва. Става въпрос за това как уж бил арестуван в Южна Африка, докато се опитвал да се срещне с Нелсън Мандела през 1977 година. От „Ню Йорк Таймс“ твърдят, че няма доказателство, което да подкрепя това твърдение, което всъщност Байдън започна да прави отскоро.

Дори обратното, американският посланик на ООН по това време Андрю Йън казва, че такова нещо просто не се е случвало.

Какво смятате за решението на „Вашингтон Поуст“ да НЕ проверява дали Джо Байдън лъже? Пишете ни на нашата Фейсбук страница!

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново