12 C
София
неделя, 24 януари, 2021

В Ню Йорк лекуват COVID-19 с витамин C – и помага

Още новини

Лекарите в Ню Йорк лекуват COVID-19 с витамин C. Лечението дава положителен ефект.

Тежко болните пациенти с коронавирус в най-голямата болнична система в щата Ню Йорк, получават масивни дози от витамин C – по препоръка на китайските лекари, съобщават от New York Post.

Д-р Андрю Уебър, пулмолог и специалист по критична помощ, работещ в две от здравните заведения на Northwell Health в Лонг Айлънд, заяви, че пациентите му с COVID-19, които са подложени на интензивно лечение, незабавно получават 1500 милиграма интравенозен витамин C.

Идентични количества от мощния антиоксидант се прилагат два, три до четири път на ден.

Всяка доза е 16 пъти по-голяма от дневната препоръчителна доза за прием на витамин C, която е 90 милиграма за възрастни мъже и 75 милиграма за възрастни жени, според Национални институти по здравеопазване.

Новото лечение се основава на експериментални лечения, прилагани на заразени лица с коронавирус в Шанхай, Китай, казва Уебър.

„Пациентите, които са приемали витамин C са подобрили състоянието си значително, в сравнение с тези, които не са получавали витамин C“, допълва той.

„Лечението помага значително, но не се говори за това, защото не е модерно лекарство“.

Вижте още: Китай спря тестовете за COVID-19. Ето защо няма нови случаи на коронавирус в страната

Говорител на здравната мрежа Northwell Health, която оперира 23 болници, заяви, че лечението с витамин C се използва „широко“ при пациентите с коронавирус, но отбелязва, че здравните протоколи варират от пациент до пациент.

Около 700 души се лекуват от коронавирус в болничната мрежа, но не е ясно колко от тях получават лечение с витамин C, казва говорителят.

Витамин C се прилага и като допълнение към лекарства като антималарийното лекарство хидроксихлорохин, антибиотика азитромицин и различни разредители на кръвта, казва Уебър.

От вторник, болниците в Ню Йорк имат федерално разрешение да дават коктейл от хидроксихлорохин и азитромицин на отчаяно болните пациенти.

Президентът Тръмп написа в Туитър, че тази комбинирана терапия има „реален шанс да направи обрат в историята на медицината“.

Уебър, който е на 34 години, заяви, че нивата на витамин C при пациентите с коронавирус драстично намаляват, когато страдат от сепсис – системен възпалителен отговор обусловен от инфекциозна причина.

„Съвсем логично е да се опитваме да поддържаме това ниво на витамин C“, казва той.

Клиничното изпитване на ефективността на интравенозния витамин C при пациенти с коронавирус започва на 14 февруари в Ухан, Китай – епицентър на епидемията.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново