6.5 C
София
вторник, 9 март, 2021

Ужасна тайна стои зад империята Джеймисън ирландско уиски

Още новини

Обичате ли уиски? Кое е първото нещо, за което си мислите, когато чуете Джеймисън ирландско уиски? Обзалагам се, че последното за което се сещате е канибализъм, нали?

Джеймисън е най-продаваното ирландско уиски в света, като надминава други известни марки като Бушмилс и Тиламор Дю.

Шотландският юрист Джон Джеймисън основава компанията през 1780 г. в Дъблин, Ирландия. През годините ирландското уиски придобива все по-голяма слава и популярност, но крие ужасяващо наследство на дъното на бутилката.

Джеймисън

През 1888 г. Джеймс Дж., наследник на империята Джеймисън ирландско уиски, бил много заинтересуван по темата канибализъм и дори искал да присъства на този ужасен акт.

По това време, младият Джеймисън си е изградил име на „наемен колониалист“. Той бил прикрепен към белгийска експедиция в сърцето на африканско Конго. Групата изследвала земята за възможно присъединяване към Белгийските отвъд океански колонии.

Заедно с него, към това пътуване се присъединява и неговият сирийски преводач, Асад Фаран. Фаран е този, който разкрива пред Ню Йорк Таймс през 1890 г, цялата истина за действията на Джеймисън, две години след края на експедицията.

Фаран споделя, че Джеймисън често е изразявал своето любопитство към канибализма. Той смятал, че това е нещо често срещано при африканските туземци. Неговият интерес бил толкова голям, че той искал да го види на живо.

Джеймс Джеймисън

Внимание! Разказът по-долу не се препоръчва за лица под 13 години.

В един момент, Джеймс купува 10-годишна робиня на цената на шест носни кърпички. Планът му е да даде момичето на канибали, като подарък и да гледа как я изяждат…както всъщност е станало.

„Момичето беше вързано за дърво,“ казва Фаран в клетвена декларация пред Ню Йорк Таймс.

„Местните точеха ножовете си известно време. Един от тях я наръга два пъти в корема. Тя не крещеше, знаеше какво ще се случи, гледаше надясно и наляво за помощ.

Когато я намушка, тя падна мъртва. Местните рязаха парчета от тялото и. По това време Джеймс рисуваше груби скици на ужасните сцени.“

„След това всички се върнахме в къщата на вожда. Джеймисън отиде в неговата палатка, където довърши скиците си с акварел. Имаше шест готови скици.

Първата показваше как водят момичето до дървото. Втората показваше как е намушкана и от раните и блика кръв. Третата показваше момичето разчленено. Четвъртата, петата и шестата показваха мъжете носещи различни части от тялото и. Той показваше тези и други скици на всички началници.“

Джеймисън се разболява и умира по-късно през 1888 г. След като Таймс публикува шокиращата история на Фаран, вдовицата на Джеймисън публикува писмо, което твърди, че е написано от него преди смъртта му.

В него разказва за събитията в африканската джунгла. В писмото се настоява, че вместо да гледа акта на канибализъм, Джеймисън спасява живота на младото момиче.

По-късно Белгийското правителство принуждава Фаран да подпише, че се отказва от твърденията си. Въпреки това много историци вярват, че в неговите разкази има много верни неща.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново