6.6 C
София
сряда, 3 март, 2021

Университетът в Кеймбридж подкрепя твърдението, че „белият живот няма значение“

Още новини

Университетът в Кеймбридж защити един от своите преподаватели, който написа в Туитър, че „белият живот няма значение“, въпреки че преди това институцията уволни друг академик, който направи далеч по-малко противоречиви твърдения.

Приямавада Гопал, която е преподавател в Кеймбридж и сътрудник на колежа Чърчил, написа в Туитър: „премахнете белотата“ и „Ще го кажа отново. Белият живот няма значение“.

Университетът в Кеймбридж подкрепя твърдението, че "белият живот няма значение"
Скрийншот на съобщението в Туитър

В отговор на последвалите негодувания, университетът в Кеймбридж защити расистките изказвания на Гопал.

„Университетът защитава правото на своите преподаватели да изразяват собствените си мнения, както е по закон, които други могат да намерят за противоречиви и не одобрява получените лични атаки и злоупотреби. Тези атаки са напълно неприемливи и трябва да се прекратят“, се казва в твърдението на Кеймбридж.

Масовите медии подкрепят изявлението на Кеймбридж, разбира се, и в съобщаването на случая се съсредоточават не върху расисткото изказване на Гопал, а върху личните атаки, които получила и създадената петиция, която желае нейното уволнение.

Лицемерието на университета в Кеймбридж се проявява, след като същата институция преди това разследва и в следствие на това уволнява английският социолог и изследовател Ноа Карл, след като 500 активисти и преподаватели подписаха писмо срещу изследванията на Карл за расите и интелигентността.

Вижте още: Майкъл Мур: „Белите хора не са добри хора…Трябва да ви е страх от белите хора

Същият Кеймбридж отмени предложението си за гостуване на Джордан Питърсън, професор по психология, след оплаквания от „будни“ хора, че съществува снимка с Питърсън и негов фен, който носи тениска с надпис „аз съм горд ислямофоб“.

Очевидно вече е расистко и политически некоректно да се снимаш с хора, които носят тениски, изразяващи личните им разбирания.

Също става ясно, че Кеймбридж подкрепя расистките изказвания, но само ако са насочени срещу белите хора.

Петицията за уволняването на Гопал надмина 15 000 подписа и още расте. Крайната цел са 25 000 подписа.

ОБНОВЕНА:

След всичко случило се, Кеймбридж не само, че не наказа Гопал, заради ужасните расистки изказвания, но дори я повиши в професор…

Освен това, петицията за уволняването на Гопал е изтрита от сайта change.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново