10 C
София
четвъртък, 4 юни, 2020

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса.

В украинският град Днипро са регистрирани само 13 случая на заразени с коронавирус и няма смъртни случаи, приписвани на вируса, но местните власти вече са изкопали 600 нови гроба, само за да бъдат сигурни.

Не желаейки да рискува неподчинение на гражданите си, каквото виждал в други градове, кметът на Днипро, град с почти 1 милион жители, е предприел тези крайни действия, за да се увери, че местните жители разбират опасностите от игнорирането на мерките за социално дистанциране.

Миналата седмица, кметът Борис Филатов написа във Фейсбук, че местните власти се готвят за най-лошото, като добави, че над 600 нови гроба вече са изкопани в подготовка за очакваните смъртни случаи.

Борбата с коронавируса придобива нови мащаби

„Ние се подготвяме за най-лошото. В градските гробища са изкопани не 400, а 600 нови гроба за евентуалните жертви на коронавируса. За съхранение на телата са купени и хиляди дебели пластмасови чували“, пише Филатов.

Говорителят на кмета, Юлия Витвицка, потвърди пред АФП, че са изкопани 615 нови гроба и са осигурени 2000 чувала за трупове, в подготовка за голяма вълна от COVID-19.

Кметът отбеляза също, че на медицинските работници ще бъде забранено извършването на аутопсии на хора, за които се смята, че са умрели от коронавирус.

И ако това изявление не е било достатъчно, за да се стреснат хората, снимки и видеа плъзнаха в Интернет пространството, на които се виждат новите гробове, които са готови да поемат евентуалните жертви на вируса.

Реакциите на хората са смесени. Едни го обвиняват, че създава още по-голяма паника, сред вече разтревожените местни жители, а други го поздравяват за правилния подход, който психологически принуждава хората да бъдат по-предпазливи.

Вижте още: В Ню Йорк лекуват COVID-19 с витамин C – и помага

Самият Филатов казва, че: „Това не е паника, а логистика. Не дай Боже да ни трябват гробовете и чувалите“.

Кметът също казва, че вече е преживял период, в който е трябвало да погребва десетки хора наведнъж. Към хората, които го критикуват се обръща с думите, че явно имат кратка памет.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

6 типа токсични хора, които са неволни манипулатори

Има много информация за различните типове токсични хора, като психопати, социопати и нарцисисти. Тези хора използват сложни техники за манипулиране, за...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.