2.7 C
София
неделя, 7 март, 2021

Украинец призна за фалшиво убийство, за да пристигне полицията и да изчисти пътя от снега

Още новини

КИЕВ: Украинец съобщи за фалшиво убийство, с надеждата, че полицията ще пристигне и ще изчисти покрития със сняг път, когато дойде да го арестува. Това съобщиха регионалните власти.

Мъжът се е обадил в събота, 13 февруари, на полицията и е съобщил, че е убил партньорът на майка си, като го е намушкал с нож в гърдите.

„Той веднага е предупредил полицията, че трябва да дойдат със снегорин, защото няма друг начин да се стигне до селото“, казва Юлия Ковтун, говорител на полицията, в понеделник.

Тя добавя, че служителите не са взели снегорин, а са успели да достигнат до дома на мъжа с джип.

Вижте още: Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

„Веднага след пристигането си, те са установили, че въпросният човек е в къщата, но е цял и невредим. Никой не го е нападал“, казва още Ковтун. Тя добавя, че „убиецът“ веднага е признал, че е направил фалшиво самопризнание.

Ковтун казва още, че общинските служби са почистили пътя рано в събота, но мъжът останал „недоволен от качеството на почистването“.

Мъжът от село Грибова Рудня ще трябва да заплати глоба от 119 украински гривни, което се равнява на 6 лева и 89 стотинки, заради фалшивото обаждане.

Според местните власти, на 13 февруари, повече от половин метър сняг е паднал в региона, което е причинило големи проблеми с движението на автомобили и автобуси.

Използваме този момент да ви напомним, че в България подобен тип нарушения се наказвт строго. Според член 38 на Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, който предава неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ, се наказва с глоба от 2000 до 5000 лева, ако не подлежи на по-тежко наказание.

Когато са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лева, ако не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службите вреди.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново