3.4 C
София
неделя, 28 февруари, 2021

Целуващите се динозаври на Еренхот, Китай

Още новини

Целуващите се динозаври на Еренхот, Китай.

Да влезеш в Монголия от Китай може да бъде като пътуване към „Земята преди време“. Не се изненадвайте, когато видите два огромни динозавъра (всъщност най-големите в света) да се целуват от двете страни на магистралата.

Тези каменни Брахиозаври могат да бъдат открити в град Еренхот (познат и като Ерлиан) в пустинята Гоби във Вътрешна Монголия, Китай. И двата са с широчина 34 м. и височина 19 м. Общият им размах е 80 м.

Тази магистрала е създадена като единствен търговски път между вътрешна и външна Монголия. Но в крайна сметка става международно известен археологически обект, след откриването на фосили на динозаври през 1920 г.

Untitled

Еренхот става известен като „Градът на динозаврите“, място където динозаври са живели преди 70 млн. години.

Построен е музей с фосили и артефакти, както и тематичен парк наречен „Динозавърска приказка“, цялата площ на който е покрита с реплики на динозаври.

Erenhot China

Въпреки големите усилия на китайците да направят града туристическа бомба, това не се случва. Градчето остава пусто, което най-вероятно се дължи на неговото далечно местоположение.

Е ако решите един ден да посетите целуващите се динозаври, то бъдете сигурни, че няма кой да ви притеснява и ще се насладите на експонатите на спокойствие.


Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново