1.6 C
София
вторник, 26 януари, 2021

Тръмп подписа законопроект, който задължава разузнавателните агенции на САЩ да разкрият истината за НЛО

Още новини

В края миналия месец, американският президент Доналд Тръмп подписа огромен законопроект за облекчение на засегнатите от COVID-19. Проектът, който се състои от почти 5600 страници, отпуска 2,3 трилиона долара помощи и държавно финансиране, както и задължава всички разузнавателни агенции и Пентагона да разкрият всичко, което знаят за НЛО. Да, правилно прочетохте!

Разпоредбата обаче не получава много внимание от медиите, защото не е включена директно в текста на законопроекта, а като „коментар на комисията“, приложен към годишния Закон за упълномощаване на разузнаването, който бе включен в масивния законопроект.

Важно е да се отбележи, че много от тайните програми, които извършват разузнавателните агенции са били и може би все още са напълно освободени от изискванията за докладване пред Конгреса. Може да ви звучи невероятно, но в Съединените щати се провеждат операции и събития, до които дори президента няма достъп.

Тук става въпрос за програмите със специален достъп, които съществуват…, но не и публично. Доклад на американския Сенат от 1997 г. ги определя като „толкова чувствителни, че са освободени от стандартните изисквания за докладване пред Конгреса“.

В законопроекта се посочва, че всички разузнавателни агенции имат 180 дни да направят доклад, в който да разкрият всички „наблюдавани във въздуха обекти, които не са идентифицирани“, а също така трябва да направят и „подробен анализ на данните за неидентифицирани явления, събрани чрез: а. геопространствено разузнаване; б. радиоелектронно разузнаване; в. човешко разузнаване; г. разузнаване чрез измерване и отпечатъци“.

Докладът трябва да включва още „подробен анализ на данни на ФБР, получени от разследвания на прониквания на неидентифицирани въздушни явления над секретното въздушно пространство на Съединените щати…и оценка дали тази неидентифицирана въздушна дейност може да бъде приписана на един или повече чужди противници“.

Кристофър Мелън, бивш заместник-помощник-секретар на отбраната в разузнаването, сподели в Туитър, че се надява новата администрация „стриктно да изпълнява своите надзорни прерогативи“ в тази област.

Той пише още: „Притесненията на обществеността и многобройните военнослужещи са пренебрегвани от бюрокрацията на националната сигурност твърде дълго“.

НЛО?

През 2019 година, военноморските сили на САЩ потвърдиха, че изтеклите в Интернет пространството кадри на НЛО са съвсем реални, макар и да не е сигурно, че това са извънземни.

През декември 2017 г. и март 2018 г. „Ню Йорк Таймс“ и To The Stars Academy of Arts & Science публикуваха три „разсекретени“ видеа, показващи как пилоти на Военноморските сили на САЩ преследват неидентифицирани летящи обекти.

Военните наричат тези обекти „неидентифицирани въздушни явления“ – НВЯ. Видеата публикувани от известният всекидневник носят имената “FLIR1,” “Gimbal” и “GoFast”.

Според уебсайта на академията по изкуства и наука „To The Stars“, клиповете представляват „…първото официално доказателство предоставено от правителството на САЩ, което с право може да бъде определено като достоверно, автентично потвърждение, че НВЯ съществуват.“ Официалната позиция на ВМС на САЩ потвърждава твърденията на академията, поне отчасти.

„Военноморските сили определят обектите, видими в тези клипове, като неидентифицирани въздушни явления“, казва Джоузеф Градишър, официален говорител на заместник-началника на военноморските операции по информационната война. Вижте повече в статията ни.

Ще научим ли истината за НЛО? Предстои да разберем.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново