17.7 C
София
сряда, 23 септември, 2020

Топ 3: Предмети, обладани от зли сили

Още новини

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

Голяма част от филмите на ужасите използват предмети, обладани от зли сили. И въпреки че повечето от тях са измислени, има реални предмети, за които се смята, че наистина таят нещо демонично в себе си.

Топ 3: Предмети, обладани от зли сили:

Анабел

Снимка: bloody-disgusting

През 1970 г. майка поръчва антична Raggedy Ann кукла от местен хоби магазин. Куклата била подарък за рожденият ден на дъщеря ѝ Дона. Дона, по това време, била студентка в колеж и живеела в апартамент с нейната приятелка Анджи.

И двете скоро щели да получат степените си за медицинска сестра. Щастлива от подаръка си, Дона поставя куклата на спалнята си, като украса. Всичко било нормално, докато след няколко дни, двете момичета забелязват, че куклата се мести сама.

Странни преживявания

Първоначално, куклата само сменяла позата си, но след време, Дона и Анджи намирали куклата в различни стаи. Понякога, прибирайки се от лекции, момичетата намирали куклата седнала с кръстосани крака и скръстени ръце, а в други случаи я намирали да стои права на краката си в трапезарията.

Когато нещата станали по-зловещи, момичетата решили да се срещнат с медиум. Медиумът им казал, че куклата е обладана от дух на момиче, което искало само да си играе и да живее с тях. Но нещата не били толкова хубави.

Момичетата започнали да намират странни бележки в апартамента си. Посланията в бележките били главно за помощ. Странното е, че почеркът е бил на малко дете, а хартията на която пишело то, била пергаментова. Момичетата нямали такава хартия в апартамента.

Но бележките били най-малкият проблем. Куклата започнала да наранява физически момичетата. Една вечер, едно от момичетата се събудило и видяло как куклата стои права и ги наблюдава. На следващата вечер, другото момиче се събудило посред нощ с драскотини по цялото си тяло.

Лорейн и Ед Уорън

И двете момичета твърдо решават, че е време да предприемат нещо по-сериозно. Те се срещат с млада двойка, експерти в решаването на паранормални мистерии. Лорейн и Ед Уорън веднага грабват случая.

Те стигат до заключение, че куклата не е обладана от дух, а от демон, който имитира дух. Те взимат куклата със себе си, а един свещеник прави ритуал за пречистване на апартамента. Там повече не се случват странни неща.

Ед и Лорейн поставят куклата в своя музей на окултното. Въпреки че сега Анабел е заключена в специална кутия, тя продължава да си отмъщава на всеки, който я подразни.

Дори се смята, че тя е отговорна за смъртта на млад мъж, който посетил музея с приятелката си. Те не вярвали, че Анабел е способна да им направи нещо и дори я предизвикали да ги одраска.

По пътя им към вкъщи, младежът изгубва контрол върху мотора и се блъскат в дърво. Момчето умира на място, а приятелката му оцелява, но остава в болницата цяла година.

Прокълнатият „стол на смъртта“ от Англия

Снимка: trover

Докато при някои предмети е трудно да се докаже, че са обладани и зли, тук няма грам съмнение. Всеки, който седне на този стол ще умре.

През 1702 г., мъж на име Томас Бъзби е щял да бъде обесен, заради престъпленията си. Последното му желание било да изпие едно питие в любимия си бар. Преди да стане от стола си, мъжът казал: „Нека внезапна смърт да застигне всеки, който седне на моят стол.“

Много години след това, войниците от Втората световна война, често ходили в тази кръчма за по бира. Нито един от войниците седнали на този стол, не се завърнал от войната. Докато някои смятат, че това е чисто съвпадение, други са уверени, че столът е наистина прокълнат.

Инциденти

Двама от служителите на Кралските военновъздушни сили са имали пътен инцидент през 1967 г., след като са седели на прокълнатия стол.

През 1970 г., зидар решава да пробва, дали мита за прокълнатия стол е верен и сяда на него. Малко след това, докато работи по проект, той пада в дълбока дупка.

Само една година по-късно, покрив пада върху работник, само няколко часа по-късно, след като е стоял на дяволския стол.

Нещата стават и по-странни. Една сервитьорка случайно се препъва в стола, по време на работа. Тя умира няколко дни по-късно от внезапен тумор в мозъка.

През 1972 г., собственикът на кръчмата дава стола на местният музей. В днешно време, той виси на почти два метра височина, за да не може някой да седне на него.

„Измъченият мъж“- една обладана картина, напоена с кръв

Снимка: coolinterestingstuff

Когато Шон Робинсън бил малко момче, той открил странна картина в къщата на баба си. Тя била добре покрита от няколко завеси в мазето на къщата.

Той започнал да прекарва много време сам в мазето, зяпайки картината, понякога с часове. С течение на времето, момчето се привързало много към картината, затова и когато баба му починала, картината останала за него.

Шон, вече със собствено семейство, решил да вземе картината при себе си. Въпреки че жена му била много против, той решил да окачи картината на стената.

Това се оказало, голяма грешка.

В къщата започнали да се случват странни неща. Вратите скърцали посред нощ, в допълнение към страшните писъци, които сякаш идвали от нищото.

Но най-страшното преживяване за цялото семейство били кошмарите, които ги събуждали всяка нощ, без прекъсване.

Когато Шон най-накрая осъзнал, че всички проблеми идвали от картината, той решил да разследва нейната история.

Това, което открил било повече от смущаващо. Художникът, който нарисувал „Измъченият мъж“ се е самоубил. Но преди това, той смесил боята, с която нарисувал картината със собствената си кръв.

Въпреки това, и до днес картината се намира в мазето на Шон, а той твърдо отказва да се отърве от нея.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Абонирайте се за нас безплатно и ще получите подарък - нашата е-книга!

Най-ново

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното...

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският...

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната...

Измислените пандемии на СЗО: Свински грип. Повтаря ли се историята?

Свински грип и COVID-19: Каква е приликата между двете пандемии? Много просто - и двете са измислени от СЗО (Световната здравна...