17 C
София
понеделник, 6 юли, 2020

Теория на съответствията: 4 древни структури, свързани със съзвездието Орион

Още новини

Black Lives Matter е най-големият спонсор на кандидат-президентската кампания на Джо Байдън

Кандидат-президентската кампания на Джо Байдън се спонсорира от даренията, които получават Black Lives Matter (BLM). The National Pulse разкри, че BLM...

CNN обвинява икономиката на Тръмп в „системен расизъм“ – показва данни от президентството на Обама

CNN казва, че икономиката на Тръмп показвала "системен расизъм", като същевременно показва данни, събрани преди избирането му. Водещият Крис Куомо използва...

Уолтър Блекман: Джордж Флойд „не е герой“, а „Black Lives Matter е терористична организация“

"Black Lives Matter е терористична организация", а Джордж Флойд "не е герой"- това са част от думите на Уолтър Блекман, който...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Съзвездието Орион може да се открие в много паметници оставени от древния свят, което ни говори, че отдавна изчезнали цивилизации може да са имали контакт със същества от тази звездна група.

Съзвездието Орион е едно от най-известните звездни образувания в нощното небе и е било почитано от древните култури по целия свят в продължение на хиляди години.

Египет

Теория на съответствията: 4 древни структури, свързани със съзвездието Орион
Снимка: fnord23

Древните египтяни вярвали, че от Сириус и Орион са дошли същества под формата на човеците Озирис и Изида и контролирали човешката раса.

Древните египтяни свързвали Орион със сътворението. Метафорично, това много си пасва със знанията, които имаме от астрофизиката. Ние знаем, че сме продукт на звездите, ние буквално сме направени от звезден прах.

Сириус и Орион са от съществено значение, тъй като те представляват Изида и Озирис, боговете, от които започва не само египетската цивилизация, но и цялата човешка цивилизация.

Фараонът Унас

Теория на съответствията: 4 древни структури, свързани със съзвездието Орион
Снимка: metimeforthemind

Според колекция от религиозни текстове, издълбани в стените на пирамидите, датиращи от 2400 г. пр. Хр., древния египетски фараон Унас управлявал в продължение на 30 години, преди да направи последното си пътешествие до звездната система Орион.

Възможно ли е фараоните да са пътували в космоса? Ако е така, как е ставало ?

Според мнозина, основната цел на Голямата пирамида не е да бъде гробница, а по-скоро място за трансформация. Фараонът ще влезе в нея като човек и ще бъде трансформиран в Бог. Така, веднъж станал висше същество, той ще може да пътува из звездите и да се връща.

Възможно ли е фараоните на древен Египет да са били в състояние да пътуват из съзвездието с помощта на пирамидите?

Според теоретици, развиващи идеята за древните астронавти, доказателство за това може да се намери чрез изследване на сложната серия от въздушни шахти вградени в Голямата пирамида – въздушни шахти, които сочат директно към звездите на Орион и Сириус.

Определено има много научни данни, които показват, че пирамидата и цялото плато Гиза, изравнените въздушни шахти и камерата на краля и кралицата, всички сочат директно към Орион.

Нубийската пустиня

Теория на съответствията: 4 древни структури, свързани със съзвездието Орион
Снимка: By Raymbetz – Own work, CC BY-SA 3.0, Link

В пуста равнина в източната част на пустинята Сахара се намира мистериозен археологически обект, известен като Набта Плая.

Открит от екип учени през 1974 г., изследователите смятат, че мегалитните камъни разпръснати тук, някога са били част от по-голям и сложен ритуален център на древна цивилизация, която процъфтявала през 6400 – 3400 г. пр. Хр., точно преди възхода на египтяните.

Инж. Робърт Бовал и астрофизикът Томас Брофи са изучавали конфигурацията на този мистериозен паметник повече от десет години.

В тяхната книга „Черен генезис“, те предполагат, че каменният кръг е диаграма за наблюдение на звездите, която се подравнява със звездите от колана на Орион през лятното слънцестоене.

Мексико

Теория на съответствията: 4 древни структури, свързани със съзвездието Орион
Снимка:  pianetablunews

Само на 56 км североизточно от Мексико Сити лежат руините на Теотиуакан.

Изследователите смятат, че впечатляващите структури тук, включително две големи пирамиди и храм, са били построени от маите във втори век преди Христа, и като египетските пирамиди в Гиза, те сочат директно към трите звезди на пояса на Орион.

Сащ

Снимка: buscandolaverdad

Друг невероятен обект, който има директна връзка със съзвездието Орион се намира в североизточната част на Аризона. Тук индианското племе Хопи нарича върховете на колорадското плато дом, в продължение на повече от хиляда години.

Хопи мигрирали из целия Югозапад. След серия от построени и изоставени селища, те стигнали до тези три основни плата в Северна Аризона. Те ги наричат първо, второ и трето плато.

Тези три плата оформят колана на Орион и се казва, че точно заради това Хопи са се разпръснали толкова. Според тях, именно пояса на Орион е центъра на вселената.

Те са казвали, че на това място могат да правят контакт с боговете.

Според някои изследователи, не само, че трите плата представляват звездите от пояса на Орион, но когато се свържат всички други техни строежи в целия Югозапад се получава карта на цялото съзвездие Орион.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

„Чернобилско досие КГБ“ разкрива нови тайни за аварията в Чернобил

В книгата "Чернобилско досие КГБ", където са събрани доскоро намиращи се под графа "секретно" архивни документи, е публикувана справка на УКГБ...

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 г.

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 година. Това стана ясно след изследване, проведено от Барселонския университет, което...

Университетът в Кеймбридж подкрепя твърдението, че „белият живот няма значение“

Университетът в Кеймбридж защити един от своите преподаватели, който написа в Туитър, че "белият живот няма значение", въпреки че преди това...

22 любопитни факти за Танзания

Днес ще ви представим 22 любопитни факти за Танзания - една необикновена страна. Танзания, или Обединена република Танзания,...

Явленията на Богородица в Египет – документирани и наблюдавани от християни и мюсюлмани

Явленията на Богородица в Египет започват на втори април 1968 година в предградието на Кайро Зейтун. Тогава един работник-мюсюлманин на име...