-0.1 C
София
понеделник, 30 ноември, 2020

Теория на съответствията: 4 древни структури, свързани със съзвездието Орион

Още новини

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

Съзвездието Орион може да се открие в много паметници оставени от древния свят, което ни говори, че отдавна изчезнали цивилизации може да са имали контакт със същества от тази звездна група.

Съзвездието Орион е едно от най-известните звездни образувания в нощното небе и е било почитано от древните култури по целия свят в продължение на хиляди години.

Египет

Древните египтяни вярвали, че от Сириус и Орион са дошли същества под формата на човеците Озирис и Изида и контролирали човешката раса.

Древните египтяни свързвали Орион със сътворението. Метафорично, това много си пасва със знанията, които имаме от астрофизиката. Ние знаем, че сме продукт на звездите, ние буквално сме направени от звезден прах.

Сириус и Орион са от съществено значение, тъй като те представляват Изида и Озирис, боговете, от които започва не само египетската цивилизация, но и цялата човешка цивилизация.

Фараонът Унас

Според колекция от религиозни текстове, издълбани в стените на пирамидите, датиращи от 2400 г. пр. Хр., древния египетски фараон Унас управлявал в продължение на 30 години, преди да направи последното си пътешествие до звездната система Орион.

Възможно ли е фараоните да са пътували в космоса? Ако е така, как е ставало ?

Според мнозина, основната цел на Голямата пирамида не е да бъде гробница, а по-скоро място за трансформация. Фараонът ще влезе в нея като човек и ще бъде трансформиран в Бог. Така, веднъж станал висше същество, той ще може да пътува из звездите и да се връща.

Възможно ли е фараоните на древен Египет да са били в състояние да пътуват из съзвездието с помощта на пирамидите?

Според теоретици, развиващи идеята за древните астронавти, доказателство за това може да се намери чрез изследване на сложната серия от въздушни шахти вградени в Голямата пирамида – въздушни шахти, които сочат директно към звездите на Орион и Сириус.

Определено има много научни данни, които показват, че пирамидата и цялото плато Гиза, изравнените въздушни шахти и камерата на краля и кралицата, всички сочат директно към Орион.

Нубийската пустиня

В пуста равнина в източната част на пустинята Сахара се намира мистериозен археологически обект, известен като Набта Плая.

Открит от екип учени през 1974 г., изследователите смятат, че мегалитните камъни разпръснати тук, някога са били част от по-голям и сложен ритуален център на древна цивилизация, която процъфтявала през 6400 – 3400 г. пр. Хр., точно преди възхода на египтяните.

Инж. Робърт Бовал и астрофизикът Томас Брофи са изучавали конфигурацията на този мистериозен паметник повече от десет години.

В тяхната книга „Черен генезис“, те предполагат, че каменният кръг е диаграма за наблюдение на звездите, която се подравнява със звездите от колана на Орион през лятното слънцестоене.

Мексико

Само на 56 км североизточно от Мексико Сити лежат руините на Теотиуакан.

Изследователите смятат, че впечатляващите структури тук, включително две големи пирамиди и храм, са били построени от маите във втори век преди Христа, и като египетските пирамиди в Гиза, те сочат директно към трите звезди на пояса на Орион.

Сащ

Друг невероятен обект, който има директна връзка със съзвездието Орион се намира в североизточната част на Аризона. Тук индианското племе Хопи нарича върховете на колорадското плато дом, в продължение на повече от хиляда години.

Хопи мигрирали из целия Югозапад. След серия от построени и изоставени селища, те стигнали до тези три основни плата в Северна Аризона. Те ги наричат първо, второ и трето плато.

Тези три плата оформят колана на Орион и се казва, че точно заради това Хопи са се разпръснали толкова. Според тях, именно пояса на Орион е центъра на вселената.

Те са казвали, че на това място могат да правят контакт с боговете.

Според някои изследователи, не само, че трите плата представляват звездите от пояса на Орион, но когато се свържат всички други техни строежи в целия Югозапад се получава карта на цялото съзвездие Орион.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново

Потънал ли е наистина Титаник и защо е било забранено на оцелелите да разказват?

През 1910 г., седем мъже се срещат на остров Джекил, край бреговете на щата Джорджия, САЩ. Там планират създаването на нова...

Жените убийци: 16 от най-ужасяващите жени серийни убийци

Когато говорим за серийни убийци, обикновено става въпрос за мъже, но истината е, че някои от най-ужасяващите престъпления са извършвани от...

20 „американски проблеми“, които европейците не могат да разберат

20 "американски проблеми", които европейците не могат да разберат Животът на американците и европейците е много по-различен, отколкото...

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история, сочи нов доклад, който цитира изплащанията на застрахователната индустрия,...

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...