3 C
София
четвъртък, 25 февруари, 2021

Тайните на проекта HAARP (част 1)

Още новини

Тайните на проекта HAARP (част 1):

Безпрецедентните горещини, които връхлетяха Европа и Канада, върнаха дебата за глобалното затопляне и за отговорността на развитите държави за последиците от опустошителния парников ефект в резултат на зейващата все по-широко озонова дупка.

В „природните явления от последните две години“ могат да се открият някои закономерности, казва Майкъл Чусудовски

Това безспорно са сериозни фактори, които допринасят за климатичните аномалии, на които сме свидетели тази година. Но ако се проследят природните катастрофи, които ни сполетяха през последните две години, се открояват някои странни явления. Такива, които не могат да се обяснят само с промяната на климата.

Мистерията стана пълна, когато четири американски и един канадски щат останаха без ток в продължение на 29 часа. И досега никой не поема отговорността да обяви причините за това.

Според професора по икономика от университета в Отава Майкъл Чусудовски, тъкмо спирането на тока в Ню Йорк го навежда на мисълта, че в „природните явления от последните две години“ могат да се открият някои закономерности, които говорят за опити за манипулиране на климата на Земята“.

Темата не е нова и такива опити бяха правени още по време на Студената война. И тогава както СССР, така и САЩ бяха доста напреднали в тази област като част от опитите за създаване на противоракетен щит за отбрана – програмата „Междузвездни войни“.

След разпадането на Съветската империя едната велика сила изостана твърде значително в тази област. В същото време САЩ възродиха старата си програма, като само малко я модифицираха. Кръстиха я така, че съкращението й да звучи безобидно като готическа музика HAARP – почти като английската дума за арфа.

HAARP е съкращение от High Frequency Active Auroral Research Program.

От чисто военна гледна точка е оръжие за масово унищожение, защото е в състояние да предизвиква екологични катастрофи. От наводнения и суша, до урагани и земетресения, чрез които нарушава екологичното равновесие и природните условия в цели региони.

Макар да няма преки доказателства за използване на подобни методи за въздействие, любопитно е защо САЩ упорито отказват да подпишат международните споразумения за задължителни екологични мерки и избягват обсъждането на темата за „екологичното оръжие“.

САЩ категорично не признават задълженията си по Протокола от Киото от 1997 г., който задължава развитите страни да ограничат отделянето на въглероден двуокис в атмосферата.

Дори нещо повече – те налагат дебата за климатичните изменения на планетата да се ограничава само в рамките на споровете за последствията от парниковия ефект и пълно табу върху дискусиите за „влиянието на военните технологии върху изменението на климата“.

Климатът като оръжие

Световноизвестният учен д-р Розали Бертел потвърждава в статия във в. „Таймс“ от 23 ноември 2000 г., че американски учени работят усилено върху създаването на методи за въздействие върху климатичните промени.

Д-р Бертел твърди, че проектът HAARP включва разработка на начини за предизвикване на урагани и тайфуни или за отклоняване и пренасочване на водните изпарения в атмосферата с цел предизвикване на суша или наводнения в определени райони на планетата.

За това Збигнев Бжежински пише още през 1970 г. в книгата си „Между две епохи“:

„Науката ще направи възможно лидерите на великите нации да разполагат с технически потенциал за водене на тайна война. В която ще е необходимо да участват само минимален брой агенти на силите за сигурност.

Тези техники дават възможност за оказване на въздействие върху климата и тези промени да бъдат използвани за предизвикване на продължителни периоди на засушаване или бури.“

Климатична война

Бившият офицер от френската армия Марк Филтерман говори конкретно за „климатична война“ и развива тезата си в Intelligence Newsletter от 16 декември 1999 г.

Той пише, че СССР и САЩ още в края на 80-те години са разработили ноу-хау за манипулиране на климатични изменения. Филтерман изброява няколко метода и посочва, че един от начините за постигане на подобен ефект е чрез използване на радиовълни.

„Технологията позволява да се предизвикат атмосферни смущения чрез радари, използващи вълни с Изключително ниска честота Extremely Low Frequency (ELF).

Филтерман цитира извадки от учебен сценарий на US Air Force, съдържащ се в заключителния доклад АР 2025 Final Report на Военновъздушната академия на САЩ:

„Американските въздушни сили настояват да разполагат със „свой собствен климат“, чрез който да съдействат за постигане на преимущество при приятелски военни операции или за проваляне на подобни действия от страна на противника. Това става чрез използване на системи за ограничени климатични промени или за постигане на пълен контрол върху глобалните комуникации…

Промените в климата предоставят много възможности и дават алтернативи за подчиняване или за нанасяне на пълно поражение на противника…

Климатичните промени ще станат част от стратегията за национална сигурност на САЩ с възможности за приложение както във вътрешен, така и в международен план“.

Гигантският космически нагревател

Центърът за разработка на проекта HAARP е разположен върху площ от 100 000 кв. м в базата Гакуна в Аляска, на около 200 км източно от Анкъридж. Тя се обслужва съвместно от US Air Force и US Navy, макар че официално базата е под контрола на Изследователската лаборатория към Дирекцията за космически кораби на ВВС.

Американският учен д-р Никълъс Бегич обяснява технологията за предизвикване на климатични промени чрез радиовълни с изключително ниска честота.

„HAARP разработва свръхмощна технология за излъчване на радиовълни, които преместват цели области от йоносферата (най-горния слой на атмосферата). Това става чрез фокусиране на лъча и последващо загряване на тези области. В резултат на това към Земята се насочват електромагнитни вълни, които проникват навсякъде и пред които няма прегради – живи или мъртви.“

Никълъс Бегич твърди още, че учените от лабораториите в Гокома участват в „уникален експеримент в небето“. Той има за цел да открие нещо, което не е известно на земната наука, и то да стане основа за създаване на ново оръжие.

Д-р Розали Бертел обявява проекта HAARP като технология за създаване на „гигантски нагревател, който предизвиква огромни смущения в йоносферата, създавайки не само дупки, но и дълги прорези в защитния слой, който предпазва Земята от смъртоносната космическа радиация“.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново