13 C
София
петък, 26 февруари, 2021

Тайни и мистерии обгръщат официалната история на Антарктика

Още новини

В края на 1946 г., адмирал Ричард Е. Бърд повежда войските си от САЩ, Великобритания и Австралия на мисия в Антарктика, наречена „Операция висок скок“.

В мисията участват 4700 войници, 13 кораба и 33 самолета, като официално всички участват в изследователска експедиция.

Има една част от историята, която рядко се разказва, извън официалните кръгове, а именно на какво попадат Бърд и неговите войници в Антарктика.

В общоприетата история за Втората световна война се посочва, че Германия е победена в Европа, което е вярно, но не се споменава и дума за нацистите избягали в техните бази в Антарктика.

Докато съюзническите сили спечелиха Втората световна война, поради тяхната индустриална мощ, нацистите са имали далеч по-напреднали технологии. Много членове на Хитлеровия режим са намерили убежище в ледения континент след края на войната.

Твърде вероятно е „Операция висок скок“ да е била военна операция, целяща да залови избягалите вражески сили. Но очевидно е била неуспешна, тъй като Бърд и неговата бойна група понасят тежки загуби и се оттеглят в Южна Америка.

Чилийският вестник „El Murico“, пише подробна статия за „Операция висок скок“ на 5 март 1947 г., където адмирал Бърд заявява в интервю:

„Необходимо е САЩ да предприеме защитни действия срещу враждебни въздушни сили, които идват от полярните региони…(Америка може да бъде) нападната от бойци, които са в състояние да летят от единия полюс до другия с невероятна скорост.“

Antarctic-Overview-Map-EN.tif
By <a href=“//commons.wikimedia.org/wiki/User:Apcbg“ title=“User:Apcbg“>Apcbg</a> – <span class=“int-own-work“ lang=“en“>Own work</span>, CC BY-SA 4.0, Link

Смятало се е, че германски тайни общества, като Туле и Врил, вече са имали достъп до антигравитационни технологии, технологии за енергийна независимост и много мощни оръжия непознати досега на света, като известната Нацистка камбана (заради външният вид наподобяващ камбана).

Смята се, че с Нацистката камбана, германците са успели да неутрализират 13 бойни кораба наведнъж. В годините след Втората световна война, много нацистки учени заминават за Америка. Там работят в областите на медицината, космическите изследвания и в разузнавателни корпорации.

Нацистката камбана
Нацистката камбана

Светът навлиза в годините на Студената война, но мистерията около Антарктика продължава.

През 1959 г., е подписан Договора за Антарктика от 12 страни, включително: Аржентина, Чили, Великобритания, САЩ, и Съветския съюз, който е имал учени, работещи в и около Антарктика.

След почти 60 години, друг антарктически договор беше наскоро ратифициран, през октомври 2016 година. Този път подписан от 24 различни нации, заедно с Европейския съюз.

След това споразумение бе създадена и най-голямата защитена морска зона в Южния океан в Антарктика. Морският парк се разполага на над 1,5 милиона кв. км в море Рос.

Но сега въпросът е, защо САЩ, Китай и Русия си сътрудничат в опазването на дивите райони в планетата, при положение, че толкова много от сегашните им политики пораждат вражда и напрежение, превръщайки останалата част от света в незаменима военна зона?

В същото време има значително увеличение в докладването на различни събития в Антарктика, макар и най-вече от таблоиди.

На 21 ноември, статия в The Sun, съобщава за „мистериозни нови пирамиди“ намерени заровени в ледения континент. В нея се показва видео от изображения на геометрични, пирамидални структури в ледената тундра, заснети от Google Earth.

Друга статия, този път от The Express, също разглежда подробно тези пирамидални структури. Същевременно, тя подкрепя с научни доказателства теорията, че Антарктика се използва за съхраняване на растителност и живот.

Последно, The Daily Star, публикува статия, която описва как древна цивилизация е обитавала ледения континент в миналото. Това е било възможно, тъй като според научни открития, Антарктида може би е била суха земя. Сайтът прилага и древната карта на Пири Реис, която показва Антарктика, векове преди официалното откриване на ледения континент.

Друго на което трябва да обърнем внимание е посещението на няколко значими фигури до Антарктическия регион през последните месеци, при мистериозни или неясно определени обстоятелства.

По време на американските избори, държавният секретар Джон Кери летя до континента, за да „проучи глобалното затопляне“. Бившият астронавт Бъз Олдрин, също посети Антарктика, но е бил принуден да съкрати пътуването си, заради внезапен спешен медицински случай.

Продължаващите антарктически експедиции, в съчетание с подозрителното минало на Антарктика, създават необходимите условия за всякакви спекулации.

Последните нашумели визити от политически лица, както и осъществените политически договори за Антарктика, пораждат огромно любопитство в обществеността.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново