-2.6 C
София
петък, 15 януари, 2021

Свирката на смъртта – Писъкът на хилядите трупове (Видео)

Още новини

Свирката на смъртта“, наричана още „Писъкът на хилядите трупове“ е инструмент използван от ацтеките за специални церемонии, като Денят на мъртвите (Дия де лос Муертос).

Също така, ацтеките използвали този инструмент, когато воювали с други племена. Тогава те използвали над сто такива свирки.

Силният и стряскащ звук, който излизал от стоте свирки имал голям психологически ефект върху противника.

„Това е много смущаващ и уникален предмет“ – казва мъжът от видеото.

Свирките, които имат формата на череп, са открити от археолозите преди 20 години. Първоначално са били отхвърлени като играчки или погребални дрънкулки.

Някои учени смятат, че свирките са се използвали и при жертвоприношения. Други, че ацтеките използвали звука на свирките, за да помогнат на мъртвите да преминат в отвъдното.

Някои лекари смятат, че ацтеките използвали звука от свирката на смъртта, за да лекуват. Но едно е сигурно –  звуците, които излизат от това нещо са ужасяващи.

Във видеото мъжът показва как звучи една свирка на смъртта, а в края на видеото ще чуете как звучат сто, така че го изгледайте цялото.

Забележка: Накрая изписва, че ще чуете как биха звучали сто свирки на смъртта от ацтеки яздещи коне. Трябва да отбележим, че по времето на ацтеките не е имало коне все още. Конете се завъждат с пристигането на европейците.

Свирката на смъртта:

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново