-5.1 C
София
сряда, 20 януари, 2021

Свети космически камъни! Ватиканът домакинства първата си метеоритна конвенция

Още новини

Ватиканът домакинства първата си метеоритна конвенция.

Метеоритите са характерни за много природонаучни музейни сбирки, но никога не е имало международна конференция, посветена на грижите за тези скали, които падат на Земята от космоса.

Това се променя тази седмица в предградията на Рим, на територията на Ватикана.

Там ще се съберат над 30 експерти от цял свят, за да разменят записки и да обменят най-добрите практики за поддържане на тези специфични колекции.

Ватиканът е събирал проби в продължение на повече от един век, като днес има около 1,100 камъка с общо тегло 150 кг.

Конференцията е организирана, за да се обсъдят много важни теми, свързани с консервацията на метеоритите. Някои от темите включват правни въпроси, свързани със събирането на метеорити, тяхното съхраняване и споделянето на информация за метеоритни проби.

Освен това, представители на 29 различни метеоритни колекции от цял свят ще имат възможност да изложат работата си.

Ще има колекции от института Смитсониън, Лондонския природонаучен музей, както и от Университета Хасан II Казабланка в Мароко. Ще има и проби, събрани от японският апарат Хаябуса.

Вижте още: Тайните архиви на Ватикана

Архивите на Ватикана са сред най-интересните и тайни места на света. Малцина са хората, които са получили достъп до тях, като дори те са виждали само една малка част от тях.

Едно от нещата, които знаем е, че в архивите можете да откриете документи, които обхващат 12 века история. Според хора, които имат повече информация от нас, в тайните архиви се крият тайни, които човечеството не бива да узнава.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново