10 C
София
четвъртък, 4 юни, 2020

След възхваляването на Китай, СЗО промени мнението си – сега Швеция се справяла най-добре с коронавируса

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

След възхваляването на Китай, СЗО промени мнението си – сега Швеция се справяла най-добре с коронавируса.

Световната здравна организация отново промени мнението си относно кои мерки за борба с коронавируса действат, като този път подкрепи Швеция, която не прилага толкова строги мерки, каквито има в другите европейски страни.

Швеция реши да не налага пълно затваряне на населението, като остави голяма част от икономиката си да работи. По-големите деца посещават училище, а социалното дистанциране е по желание на гражданите. Страната насърчава хората, които попадат в уязвимата група да не излизат често навън. Единствената по-строга мярка е, че правителството не разрешава събирания на групи от 50 човека.

Въпреки че получи множество критики, политиката изглежда работи.

Швеция има много по-ниска смъртност, в сравнение с други европейски държави, които наложиха тотална карантина на населението, като сега е на път да развие и „имунитет на стадото“. Всичко това без да разруши икономиката си и без да чака вълшебната ваксина на Бил Гейтс.

Ако сте следили внимателно ситуацията с коронавируса, то със сигурност сте забелязали, че СЗО упорито подкрепяше Китай и драконовските мерки, които предприемаше страната, включително затварянето на милиони хора в домовете им. Сега обаче СЗО промени отново мнението си и явно непредприемането на сериозни мерки и било най-доброто решение за борба с вируса.

Д-р Майк Райън, изпълнителен директор на програмата на Световната здравна организация за извънредни ситуации, посочи, че здравната система на Швеция не е претоварена и че правителството правилно се е доверило на населението да се саморегулира.

Освен това, Райън казва, че подходът на Швеция трябва да бъде „модел“ за другите страни.

„Има уроци, които трябва да научим от нашите колеги в Швеция“, казва той.

„СЗО първоначално се противопостави на карантината, след това се застъпи силно за нея, а сега отново се противопоставя“, пишат от Zero Hedge.

Както и ние вече писахме, отначало СЗО беше много против хората да се затварят по домовете си, дори настояваше Китай да остане отворен за туристи. След това СЗО промени рязко мнението си и подкрепи Китай, който постави под карантина милиони хора. Днес нещата се обърнаха, а докога ще продължи това, предстои да разберем.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

6 типа токсични хора, които са неволни манипулатори

Има много информация за различните типове токсични хора, като психопати, социопати и нарцисисти. Тези хора използват сложни техники за манипулиране, за...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.