13 C
София
събота, 30 май, 2020

Швеция: 25% от хората, които се казват „Али“ имат криминално досие

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Швеция: 25% от хората, които се казват „Али“ имат криминално досие.

Официални данни от Статистическото централно бюро на Швеция показват, че близо 1/4 от хората на име „Али“, които живеят в Швеция, имат криминални досиета, пише Samhällsnytt.

След бързо търсене в данните на Statistics Sweden (статистическото бюро в Швеция) става ясно, че в момента в страната живеят 40 790 души с името Али (лично или фамилно). Друго търсене в Lexbase, уебсайт с база данни, които позволяват на потребителите да извършват търсения на хора и компании, които са били обект на криминални процеси, показва, че името Али излиза в 9 742 резултата.

Данните ясно разкриват, че близо 1/4 (24%) от живеещите в Швеция хора с името Али, имат наказателни присъди. Тук става въпрос само за тези, които официално фигурират в базата данни и срещу които са повдигнати обвинения. Много често, жертвите пазят в тайна случилото им се, поради страх от последствия.

Samhällsnytt откриват подобни резултати и за доста други ислямски имена

Швеция: 25% от хората, които се казват "Али" имат криминално досие

Например, 26 867 души на име Ахмед са вписани в базата данни на Швеция. При търсене на името в Lexbase излизат 4 944 резултата. Това означава, че почти всеки четвърти човек с името Ахмед, живеещ в Швеция, има криминално досие.

Швеция е в опасност: почти 1/5 от населението ѝ вече е родом от чужбина (най-вече от Сирия и Ирак)

Подобна статистика има и за името Мурад. 1315 души носят това име в Швеция, като 274 от тях присъстват в Lexbase. Това означава, че 21% имат наказателни присъди.

А тъй като шведското правителство премахна практиката на регистриране на етническата принадлежност на осъдените престъпници след 2005 г., е доста трудно да се проследи етническата принадлежност на престъпниците.

Мигрантите – троянският кон на Европа

През 2005 г. беше направено проучване, което разкри, че мъжете, родени в чужбина, са пет пъти по-склонни да бъдат заподозрени, отколкото родените в Швеция граждани.

Това се потвърждава и в по-нататъшни независими проучвания, които доказват, че действително гражданите, родени в чужбина извършват престъпления с драстично по-високи темпове от местните.

voiceofeurope

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Много руснаци са били на страната на Хитлер – искали са да ги освободи от Сталин

Накратко: много руснаци са били на страната на Хитлер и съвсем не са били толкова лоялни към съветския режим, колкото сме...

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват „омразна реч“ в рамките на час

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват "омразна реч" в рамките на час. Според новия...