3.4 C
София
неделя, 28 февруари, 2021

Ще стане ли Белгия най-новата ислямска държава в Европа?

Още новини

  • Лидерите на белгийската партия ИСЛЯМ, очевидно искат да превърнат Белгия в ислямска държава. Те наричат проекта си „ислямска демокрация“ и крайната дата за изпълнение е 2030 година.
  • „Програмата е объркващо проста: да се заменят всички граждански и наказателни кодекси със закона на шариата.“ – френското списание Causeur
  • „Европейската столица (Брюксел), ще бъде мюсюлманска до 20 години“. – Le Figaro.

Само 18% от населението, смятат исляма за съвместим със западните ценности, пишат от Gatestone Institute.

Френският акроним на белгийската партия ISLAM (от англ. език – ИСЛЯМ) означава „Integrity, Solidarity, Liberty, Authenticity, Morality“, или „Неприкосновеност, Солидарност, Свобода, Автентичност, Морал“.

Лидерите на партия ИСЛЯМ се стремят към превръщане на Белгия в ислямска държава. Те използват термина „ислямска демокрация“ и са определили крайна дата на проекта: 2030 година.

Според френското списание Causeur, „програмата е объркващо проста: да се заменят всички граждански и наказателни кодекси със закона на шариата“. Създадена през 2012 г., партия ИСЛЯМ веднага получава впечатляващи резултати. Цифрите са тревожни.

„Разрушаване на социалното тяло“

Ефектът от тази нова партия, според политологът Себастиен Бусоа, може да бъде „разрушаване на социалното тяло„. Някои белгийски политици, като Ричард Милър, вече се застъпват за забрана на партия ИСЛЯМ.

Френското седмично списание Le Point, разяснява детайли от плановете на партия ИСЛЯМ:
– „предотвратяване на пороците, чрез забрана на заведенията за игри (казина, игрални зали и агенции за залагания) и лотарията.“
– разрешаване на носенето на мюсюлмански забрадки в училище.
– споразумение за празнуване на ислямските религиозни празници.
– всички училища в Белгия да предлагат месо „халал“ („чисто“) в менютата си.
– Редуан Ахруч, един от тримата основатели на партията, също предлага сегрегация на мъжете и жените в обществения транспорт.

През 90-те години, Ахруч е принадлежал към Белгийския ислямски център, гнездо на ислямския фундаментализъм, където са вербувани кандидати за джихад в Афганистан и Ирак.

Партия ИСЛЯМ знае, че демографията е на нейна страна. Ахруч казва: „след 12 години, Брюксел ще бъде съставен главно от мюсюлмани“.

белгия - ислямска държава

„Не искаме демокрация, искаме само ислям“

Политическото движение започва в Моленбек, „бърлогата на белгийските радикали„, „гнездо за вербуване на кандидати за Ислямска държава в Ирак и Левант“. Джихадистите са размишлявали върху терористични атаки в цяла Европа и дори в Афганистан. В момента, 21 от 46 общински власти са мюсюлмани.

„Европейската столица“, пише Le Figaro, „ще бъде мюсюлманска до 20 години“.

Почти 1/3 от населението на Брюксел вече е мюсюлманско“, посочва Оливие Серве, социолог в Католическия университет в Льовен. „Мюсюлманите, поради високите нива на раждаемост, ще са мнозинство след 15-20 години“. От 2001 година насам, Мохамед е най-разпространеното име, с което се кръщават момчетата, родени в Брюксел.

Вижте още: Войната срещу Ислямска държава е „измислица създадена от САЩ“

Партия ИСЛЯМ работи в благоприятна среда. Според кмета на Брюксел, Иван Майер, всички джамии в европейската столица са „в ръцете на салафитите„.

Наскоро белгийското правителство прекрати дългосрочното отдаване на най-голямата и най-старата джамия в страната, Великата джамия в Брюксел, на саудитското кралско семейство,“като част от програмата за борба с радикализацията“. Според властите, джамията е „разсадник на екстремизъм„.

Поверителен доклад от миналата година показва, че полицията е разкрила 51 организации в Моленбек с подозрения за връзки с джихадизма.

Вероятно е време на сънлива Белгия да се събуди и осъзнае какво се случва, защото прогнозите не са добри!

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново