6.6 C
София
сряда, 3 март, 2021

Шокиращи прилики между древните цивилизации: Скрит модел, който обяснява всичко

Още новини

Всеки, който се интересува от древна история си е задавал един от най-любопитните въпроси – защо древните цивилизации са изграждали пирамиди?

Ако тези древни цивилизации не са били свързани по един или друг начин, защо тогава следват един почти идентичен архитектурен модел? Дали имат един и същ източник на вселенска информация?

Има безброй енигматични въпроси, които все още остават загадка за днешните учени, когато говорим за древните цивилизации и тяхното развитие.

Днес ще разгледаме някои от най-невероятните прилики между древните цивилизации, които доказват, че споделят едно универсално научно познание. Нещо, което обикновените учени са определили, като невъзможно.

Защо древните цивилизации строят пирамиди по целият свят?

Шокиращи прилики между древните цивилизации: Скрит модел, който обяснява всичко

Започваме с изграждането на пирамидите. Тези величествени древни паметници могат да бъдат намерени във всички краища на света.

От стъпаловидни, с кръгла форма, до класически пирамиди. Почти всички древни култури са строили пирамиди, които днес провокират модерното ни разбиране за някои от най-невероятните древни цивилизации на Земята.

Древните египтяни, древните китайци, Пре-инките, инките, ацтеките, маите и безброи други древни култури са издигали пирамиди, които съществуват и днес.

Никой не е бил в състояние да разбере каква е истинската цел на пирамидите. Дали са се използвали като гробници? Като складови помещения за ценни предмети? Като паметници в чест на боговете?

Или, както смятат много хора днес, пирамидите са построени с цел овладяване на земната и вселенската природа.

Мистерията на пирамидите стана още по-голяма, когато разбрахме, че пирамидите разположени в платото Гиза са астрономически подредени.

Истината е, че въпреки че наистина се опитваме да разберем принципите на пирамидите, които са построили древните култури, ние все още нямаме ясна представа, как са ги издигнали и каква е истинската им цел.

Пирамидите и тяхната небесна връзка

Шокиращи прилики между древните цивилизации: Скрит модел, който обяснява всичко

Фактът, че древните цивилизации по света са построили тези невероятни паметници е нещо удивително. Както и че почти всички от тях споделят идентични архитектурни прилики. Но това, което е още по-изумително е космическата връзка, която споделят помежду си.

Ако погледнем към пирамидите от платото Гиза, пирамидите на Теотиуакан и дори китайските пирамиди, ще разберем, че всички от тях са приведени в съответствие с определени съзвездия.

В този случай говорим конкретно за съзвездието Орион, което очевидно е от изключителна важност, не само за древните египтяни, но и за древните ацтеки и техните предшественици, древните китайски и други цивилизации по целия свят.

Как са успели древните умове да позиционират паметници с такава прецизност, че да съвпадат с космическите тела е нещо, което все още не сме разбрали, и това ще остане една от най-големите загадки в историята.

Древни метални скоби…Доказателство за изгубена древна технология?

Шокиращи прилики между древните цивилизации: Скрит модел, който обяснява всичко

Дали древните метални скоби са реални доказателства за изгубена модерна технология, която чака да бъде открита?

Следи от тази предполагаема технология могат да бъдат намерени върху мегалитни храмове и множество други праисторически монументи по целия свят. Каква е истинската цел на тези метални скоби?

А по-важният въпрос е, как тази древна технология се е разпространила и в други части на земното кълбо по едно и също време?

Доказателство за наличието на древни метални скоби могат да бъдат открити в конструкции на древните египтяни, древните гърци, пре-инките, инките и други цивилизации.

Възможно ли е, тези древни цивилизации да са имали един и същ източник на информация? Дали следват същия модел, както при строенето на пирамидите?

Тайнствени бразди от метални скоби са открити в Тиауанако, Олантайтамбо, Кориканча и Вилкабамба. Такива скоби са използвани също за Партенона, за сгради в Месопотамия, Египет и Камбоджа.

Докато учените не са все още сигурни за точната цел на мистериозните бразди, някои предполагат, че те може да са използвани за някаква церемониална цел, докато други смятат, че древните метални скоби са били използвани за задържане на огромни скални блокове заедно, в нужната правилна позиция.

Свастиката – символ, който присъства в почти всички древни култури.

Шокиращи прилики между древните цивилизации: Скрит модел, който обяснява всичко

Свастиката е един от най-старите и най-разпространените символи на планетата Земя. И ако мислите, че това е символ, който представлява злото и смъртта, то вие грешите.

За да се изясним накратко, свастиката символизира мир, благоденствие и е много положителен знак.

Смята се, че свастиката е универсален символ и се използва от множество култури и древни цивилизации. Думата „Свастика“ идва от санскрит и означава „това, което е добро“ или „всичко е наред“.

В индуизма, това е много свещен символ, дълбоко свързан с късмет и просперитет. Има много какво да научим за този древен символ, който се тълкува погрешно от първата половина на 20 в.

Свастиката съпътства цялата история на човека. Изображения върху амулети от 10000 пр.н.е. са открити в Украйна. В България двойни свастики (по часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка) са открити върху множество керамични съдове, датирани от 6 000 г. пр.н.е.

Среща се в азиатски, европейски и индиански култури — понякога като геометричен мотив, понякога като религиозен символ.

И досега в Индия се рисува свастика навсякъде: на вратите на храмовете, във всяко жилище, върху тъканите, в които се завиват свещените текстове, върху погребалните покрови. Свастиката е един от най-древните и свещени символи на арийците.

Нанасянето на този знак има сходно значение с кръстния знак, който християните правят, например изпращайки някого на път. Така му пожелаят късмет и Божия закрила.

Защо символът на свастиката се разпространява по цялата планета е все още загадка,  за която археолозите и историците нямат обяснение.

Символът на боровата шишарка може да се открие почти във всяка култура на света.

Шокиращи прилики между древните цивилизации: Скрит модел, който обяснява всичко

От Древен Рим до Месопотамия, символите на шишарката са едни от най-загадъчните, открити в древното изкуство и архитектура.

Според много изследователи, символът на боровата шишарка сочи към най-висока степен на духовно просветление. Нещо, което се признава от почти всички древни култури по целия свят.

Този символ можете да намерите в паметниците и изкуството на древни цивилизации, като тези на индонезийците, вавилонците, египтяните и т.н.

Защо този символ се разпространява по света, точно като пирамидите и металните скоби, учените все още не могат да обяснят.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново