9 C
София
неделя, 20 септември, 2020

Шокиращи прилики между древните цивилизации: Скрит модел, който обяснява всичко

Още новини

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

Арестуваха двама тийнейджъри, след като са платили с биткойн, за да видят убийство на дете на живо в Тъмната мрежа

17-годишните тийнейджъри бяха арестувани в Италия, след като са платили с биткойн, за да гледат на живо, как деца биват сексуално...

Всеки, който се интересува от древна история си е задавал един от най-любопитните въпроси – защо древните цивилизации са изграждали пирамиди?

Ако тези древни цивилизации не са били свързани по един или друг начин, защо тогава следват един почти идентичен архитектурен модел? Дали имат един и същ източник на вселенска информация?

Има безброй енигматични въпроси, които все още остават загадка за днешните учени, когато говорим за древните цивилизации и тяхното развитие.

Днес ще разгледаме някои от най-невероятните прилики между древните цивилизации, които доказват, че споделят едно универсално научно познание. Нещо, което обикновените учени са определили, като невъзможно.

Защо древните цивилизации строят пирамиди по целият свят?

Шокиращи прилики между древните цивилизации: Скрит модел, който обяснява всичко

Започваме с изграждането на пирамидите. Тези величествени древни паметници могат да бъдат намерени във всички краища на света.

От стъпаловидни, с кръгла форма, до класически пирамиди. Почти всички древни култури са строили пирамиди, които днес провокират модерното ни разбиране за някои от най-невероятните древни цивилизации на Земята.

Древните египтяни, древните китайци, Пре-инките, инките, ацтеките, маите и безброи други древни култури са издигали пирамиди, които съществуват и днес.

Никой не е бил в състояние да разбере каква е истинската цел на пирамидите. Дали са се използвали като гробници? Като складови помещения за ценни предмети? Като паметници в чест на боговете?

Или, както смятат много хора днес, пирамидите са построени с цел овладяване на земната и вселенската природа.

Мистерията на пирамидите стана още по-голяма, когато разбрахме, че пирамидите разположени в платото Гиза са астрономически подредени.

Истината е, че въпреки че наистина се опитваме да разберем принципите на пирамидите, които са построили древните култури, ние все още нямаме ясна представа, как са ги издигнали и каква е истинската им цел.

Пирамидите и тяхната небесна връзка

Шокиращи прилики между древните цивилизации: Скрит модел, който обяснява всичко

Фактът, че древните цивилизации по света са построили тези невероятни паметници е нещо удивително. Както и че почти всички от тях споделят идентични архитектурни прилики. Но това, което е още по-изумително е космическата връзка, която споделят помежду си.

Ако погледнем към пирамидите от платото Гиза, пирамидите на Теотиуакан и дори китайските пирамиди, ще разберем, че всички от тях са приведени в съответствие с определени съзвездия.

В този случай говорим конкретно за съзвездието Орион, което очевидно е от изключителна важност, не само за древните египтяни, но и за древните ацтеки и техните предшественици, древните китайски и други цивилизации по целия свят.

Как са успели древните умове да позиционират паметници с такава прецизност, че да съвпадат с космическите тела е нещо, което все още не сме разбрали, и това ще остане една от най-големите загадки в историята.

Древни метални скоби…Доказателство за изгубена древна технология?

Шокиращи прилики между древните цивилизации: Скрит модел, който обяснява всичко

Дали древните метални скоби са реални доказателства за изгубена модерна технология, която чака да бъде открита?

Следи от тази предполагаема технология могат да бъдат намерени върху мегалитни храмове и множество други праисторически монументи по целия свят. Каква е истинската цел на тези метални скоби?

А по-важният въпрос е, как тази древна технология се е разпространила и в други части на земното кълбо по едно и също време?

Доказателство за наличието на древни метални скоби могат да бъдат открити в конструкции на древните египтяни, древните гърци, пре-инките, инките и други цивилизации.

Възможно ли е, тези древни цивилизации да са имали един и същ източник на информация? Дали следват същия модел, както при строенето на пирамидите?

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Абонирайте се за нас безплатно и ще получите подарък - нашата е-книга!

Най-ново

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното...

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският...

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната...

Измислените пандемии на СЗО: Свински грип. Повтаря ли се историята?

Свински грип и COVID-19: Каква е приликата между двете пандемии? Много просто - и двете са измислени от СЗО (Световната здравна...

25 факта за Лейди Даяна – принцесата бунтар

На 31 август 1997 година загива Лейди Даяна. Новината шокира света и променя завинаги Обединеното кралство. Даяна, принцесата на Уелс, бе...