-4 C
София
неделя, 17 януари, 2021

Създаде се Световна коалиция за свят без ГМО

Още новини

Глобалната коалиция за свят без ГМО започна работа във вторник (20 май 2014 г.), събирайки заедно групи за борба с ГМО от 6 континента и над 4,5 милиона члена от партньорски организации.

Глобалната коалиция за свят без ГМО, с над 60 партньорски организации, е първата глобално-координирана мрежа, която пряко атакува индустрията за генно модифицирани храни и посеви както в медиите, така и в публичното пространство и в зоните за правителствена подкрепа.

Целта на коалицията е да пресече пропагандата на биотехнологичната индустрия и да предостави независима информация, която да доведе до отговорни действия от страна на регулаторните органи по храните в страните от целия свят.

Глобалната коалиция за свят без ГМО ще бъде сериозен и уважаван източник на независима информация за журналистите и правителствата по цял свят.

Вижте още: Човечеството се самоунищожава. Това, което се случва не е нормално!

Журналистите ще имат възможност да се свързват с Коалицията 24 часа в денонощието и да научават мненията и реакциите на водещите глобални експерти в областта на ГМО и свързаните с тях пестициди.

Коалицията има партньори от цял свят, включително САЩ, Великобритания, Русия, Иран, Чили, Тайван, Холандия, Мексико, Бразилия, Австралия, Южна Африка, Нова Каледония, Гана, Грузия и Ирландия.

„Въпросът е глобален и той заслужава да бъде разглеждан глобално. ГМО индустрията прави опит да превземе световните хранителни запаси с нетествани, вредни продукти, но ние няма да позволим това да се случи. Каним още организации от цял свят да се присъединят към нас“. – Хенри Роуландс, Координатор на Глобалната коалиция за свят без ГМО.

Данни на организацията: 

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново