17 C
София
понеделник, 6 юли, 2020

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Още новини

Black Lives Matter е най-големият спонсор на кандидат-президентската кампания на Джо Байдън

Кандидат-президентската кампания на Джо Байдън се спонсорира от даренията, които получават Black Lives Matter (BLM). The National Pulse разкри, че BLM...

CNN обвинява икономиката на Тръмп в „системен расизъм“ – показва данни от президентството на Обама

CNN казва, че икономиката на Тръмп показвала "системен расизъм", като същевременно показва данни, събрани преди избирането му. Водещият Крис Куомо използва...

Уолтър Блекман: Джордж Флойд „не е герой“, а „Black Lives Matter е терористична организация“

"Black Lives Matter е терористична организация", а Джордж Флойд "не е герой"- това са част от думите на Уолтър Блекман, който...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Робърт О’Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил от Съветския съюз.

„Прикриването на вируса ще остане в историята, заедно с Чернобил. Ще видим сериал на HBO за това след 10-15 години“, казва Робърт О’Браян пред NBC, като има предвид неотдавнашната драматизация на инцидента през 1986 г., направена от HBO, която спечели много награди.

Вижте още: Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

О’Браян отговори и на въпрос на Чък Тод за това дали администрацията на Тръмп е била достатъчно твърда с Пекин, докато се е опитвала да постигне споразумение относно търговската сделка със страната:

„Ние искаме да имаме добри отношения с Китай и китайския народ, но за съжаление виждаме само действия след действия от страна на комунистическата партия на Китай, които затрудняват нещата. А по отношение на търговската сделка, ще видим дали ще се получи споразумение. Но сега имаме да се справяме с нов свят с коронавируса“, казва О’Браян.

„Те пуснаха вирус в света, който унищожи трилиони долари от американската икономика, които ние трябва да отделим, за да я поддържаме жива, за да поддържаме американците по време на този вирус“.

Обвинения срещу Китай

Президентът Тръмп обвини Китай и президента Си Дзинпин за заблуждаване на САЩ и другите страни по отношение на възникването на коронавируса, което се случи в Ухан през декември, и затова, че не успя да докладва точно за броя на случаите, които е имала страната.

Тези действия от страна на Китай, казва Тръмп, позволиха на коронавируса да се разпространи широко, преди страните да предприемат ефективни стъпки за борба с него.

О’Браян определи заповедта на Тръмп от 30 януари за забрана на пътуването от Китай, като „профил за смелост“, който „спаси безброй животи“.

Той допълва, че Китай продължава да блокира докторите от Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Китай да събират информация за вируса, който е заразил повече от 5,3 милиона души по света.

О’Браян отбеляза, че в момента САЩ и Китай са на различни позиции. „Знаете, че китайците не са направили това, което казаха. Освен това, научихме, че по онова време, те са забранили на хора от Хубей и Ухан да пътуват из Китай, но са позволили тези хора да пътуват до Европа“, казва той.

О’Браян бе попитан от CBS дали смята, че Китай ще сподели ваксината за коронавируса със САЩ, ако първи успее да я създаде.

„Мисля, че ние първи ще разработим ваксина“, казва О’Браян, но добавя, че „има доклади, че китайците са участвали в шпионаж, за да се опитат да намерят научните изследвания и технологии, върху които ние работим както за ваксина, така и за терапия…те имат многогодишна история в кражбата на американска интелектуална собственост и не бих се изненадал, ако направят това с ваксините“.

Прикриването на коронавируса

Наскоро китайските власти официално признаха, че са наредили на лаборатории да унищожат проби от новия коронавирус в ранния стадий на епидемията. За прикриването на коронавируса, ние писахме още през месец март, но масовите медии отхвърлиха тази информация като „конспиративна теория“.

Сега стана ясно, че Институтът по вирусология в Ухан, който е провеждал противоречиви експерименти за разпространение на коронавирус от животни на хора, е променил своята база данни в очевиден опит за дистанциране на лабораторията от огнището на епидемията.

Освен това, едно австрийско проучване установи, че SARS-CoV-2 вероятно е създаден в лаборатория, тъй като според изследванията, той е оптимизиран да атакува човешките клетки.

Според авторите на изследването, вирусът „се е специализирал в проникването в човешки клетки, като преди е живял в такива, най-вероятно в лаборатория“.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

„Чернобилско досие КГБ“ разкрива нови тайни за аварията в Чернобил

В книгата "Чернобилско досие КГБ", където са събрани доскоро намиращи се под графа "секретно" архивни документи, е публикувана справка на УКГБ...

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 г.

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 година. Това стана ясно след изследване, проведено от Барселонския университет, което...

Университетът в Кеймбридж подкрепя твърдението, че „белият живот няма значение“

Университетът в Кеймбридж защити един от своите преподаватели, който написа в Туитър, че "белият живот няма значение", въпреки че преди това...

22 любопитни факти за Танзания

Днес ще ви представим 22 любопитни факти за Танзания - една необикновена страна. Танзания, или Обединена република Танзания,...

Явленията на Богородица в Египет – документирани и наблюдавани от християни и мюсюлмани

Явленията на Богородица в Египет започват на втори април 1968 година в предградието на Кайро Зейтун. Тогава един работник-мюсюлманин на име...