22.7 C
София
неделя, 20 септември, 2020

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Още новини

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

Арестуваха двама тийнейджъри, след като са платили с биткойн, за да видят убийство на дете на живо в Тъмната мрежа

17-годишните тийнейджъри бяха арестувани в Италия, след като са платили с биткойн, за да гледат на живо, как деца биват сексуално...

Робърт О’Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил от Съветския съюз.

„Прикриването на вируса ще остане в историята, заедно с Чернобил. Ще видим сериал на HBO за това след 10-15 години“, казва Робърт О’Браян пред NBC, като има предвид неотдавнашната драматизация на инцидента през 1986 г., направена от HBO, която спечели много награди.

Вижте още: Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

О’Браян отговори и на въпрос на Чък Тод за това дали администрацията на Тръмп е била достатъчно твърда с Пекин, докато се е опитвала да постигне споразумение относно търговската сделка със страната:

„Ние искаме да имаме добри отношения с Китай и китайския народ, но за съжаление виждаме само действия след действия от страна на комунистическата партия на Китай, които затрудняват нещата. А по отношение на търговската сделка, ще видим дали ще се получи споразумение. Но сега имаме да се справяме с нов свят с коронавируса“, казва О’Браян.

„Те пуснаха вирус в света, който унищожи трилиони долари от американската икономика, които ние трябва да отделим, за да я поддържаме жива, за да поддържаме американците по време на този вирус“.

Обвинения срещу Китай

Президентът Тръмп обвини Китай и президента Си Дзинпин за заблуждаване на САЩ и другите страни по отношение на възникването на коронавируса, което се случи в Ухан през декември, и затова, че не успя да докладва точно за броя на случаите, които е имала страната.

Тези действия от страна на Китай, казва Тръмп, позволиха на коронавируса да се разпространи широко, преди страните да предприемат ефективни стъпки за борба с него.

О’Браян определи заповедта на Тръмп от 30 януари за забрана на пътуването от Китай, като „профил за смелост“, който „спаси безброй животи“.

Той допълва, че Китай продължава да блокира докторите от Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Китай да събират информация за вируса, който е заразил повече от 5,3 милиона души по света.

О’Браян отбеляза, че в момента САЩ и Китай са на различни позиции. „Знаете, че китайците не са направили това, което казаха. Освен това, научихме, че по онова време, те са забранили на хора от Хубей и Ухан да пътуват из Китай, но са позволили тези хора да пътуват до Европа“, казва той.

О’Браян бе попитан от CBS дали смята, че Китай ще сподели ваксината за коронавируса със САЩ, ако първи успее да я създаде.

„Мисля, че ние първи ще разработим ваксина“, казва О’Браян, но добавя, че „има доклади, че китайците са участвали в шпионаж, за да се опитат да намерят научните изследвания и технологии, върху които ние работим както за ваксина, така и за терапия…те имат многогодишна история в кражбата на американска интелектуална собственост и не бих се изненадал, ако направят това с ваксините“.

Прикриването на коронавируса

Наскоро китайските власти официално признаха, че са наредили на лаборатории да унищожат проби от новия коронавирус в ранния стадий на епидемията. За прикриването на коронавируса, ние писахме още през месец март, но масовите медии отхвърлиха тази информация като „конспиративна теория“.

Сега стана ясно, че Институтът по вирусология в Ухан, който е провеждал противоречиви експерименти за разпространение на коронавирус от животни на хора, е променил своята база данни в очевиден опит за дистанциране на лабораторията от огнището на епидемията.

Освен това, едно австрийско проучване установи, че SARS-CoV-2 вероятно е създаден в лаборатория, тъй като според изследванията, той е оптимизиран да атакува човешките клетки.

Според авторите на изследването, вирусът „се е специализирал в проникването в човешки клетки, като преди е живял в такива, най-вероятно в лаборатория“.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Абонирайте се за нас безплатно и ще получите подарък - нашата е-книга!

Най-ново

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното...

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският...

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната...

Измислените пандемии на СЗО: Свински грип. Повтаря ли се историята?

Свински грип и COVID-19: Каква е приликата между двете пандемии? Много просто - и двете са измислени от СЗО (Световната здравна...

25 факта за Лейди Даяна – принцесата бунтар

На 31 август 1997 година загива Лейди Даяна. Новината шокира света и променя завинаги Обединеното кралство. Даяна, принцесата на Уелс, бе...