3 C
София
понеделник, 6 април, 2020

Реалистичните хартиени птици на Диана Ерера

Още новини

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация", заяви министър-председателят на Япония Таро Асо. Повод за...

Пентагонът изпрати екипите си в планински бункери, заради пандемията от коронавирус

Пентагонът предприе драстични мерки, като изпрати висшите си служители в планински бункери, където ще изчакат да отмине пандемията от коронавирус.

В Ню Йорк лекуват COVID-19 с витамин C – и помага

Лекарите в Ню Йорк лекуват COVID-19 с витамин C. Лечението дава положителен ефект. Тежко болните пациенти с...

Германия затвори границите си за европейците, но все още прибира „бежанци“

Оказва се, че въпреки кризисната ситуация с коронавируса, Германия все още прибира бежанци. А в същото време, границите ѝ са затворени...

Кой би повярвал, че това са хартиени птици? Колумбийската художничка Диана Ерера създава невероятно реалистични скулптури на птици, само с помощта на хартия и малко тел.

Талантливата художничка използва вродената си сръчност и дългогодишна практика, за да създава удивителни модели на различни птици. Нейните ръце са като супер прецизни инструменти, които създават реалистични модели на стотици видове птици – от обикновени врабчета, до тропически папгали.

Модел на рибарче

За да представи птиците такива, каквито са в природата, Ерера създава скулптурите си в реален размер. През последното десетилетие, тя е създала хартиени скулптури на стотици видове птици.

„Аз наистина трябва да „опозная“ птиците: събрала съм много снимки и съм изчела много книги“, казва Ерера пред списание Flow, описвайки художествения процес на работа.

Молукско какаду

„Винаги правя архив с различни изгледи, цветове и специфична информация за птиците. За да ги направя, първо избирам профил и ги рисувам – крилата, краката, лицето. Всичко това правя в Illustrator. Работата ми е наполовина дигитална, наполовина ръчна изработка. Отпечатвам всичко и го изрязвам, преди да го сглобя. Поне четири дни ми трябват, за да изработя една птица“.

Вижте още: Хиперреалистичните рисунки на Кохей Охмори

Колумбийската художничка споделя, че е започнала да се занимава с това, след като преди години се е завърнала към природата и е изпитала голямо желание да научи повече за животните, които я заобикалят. Тогава, тя се спира на птиците и започва да ги изучава. Тя започва да наблюдава местните птици в Богота, изследва ги онлайн и се среща с орнитолози, за да научи повече за тях.

Спиксов ара

Вдъхновена от всички тези нови знания, Диана започва да прави скулптури на птици от хартия , като досега е направила над 100. В колекцията ѝ има сини сойки, кардинали, фламинго, сини чапли, множество папагали и какво ли още не.

„Използвам само хартия и малко тел за краката“, казва художничката. „Аз самата ги рисувам и боядисвам хартията в точните цветове. Използвам обикновени материали и ги трансформирам в нещо, което има по-голяма стойност. С моята работа искам да покажа на хората, че с обикновени материали могат да се направят страхотни неща. Трябват ви само хартия, време и въображение“.

Синьо-жълт ара

Диана кара работата ѝ да изглежда доста проста, но това далеч не е така. Тя може да използва само хартия и малко тел, но вниманието, труда и въображението, които използва във всеки модел, са огромни. След като направи дигитална рисунка на птицата, Диана започва да извайва основната форма на птицата, естествено от хартия, върху която лепи внимателно изрязани хартиени пера, които боядисва невероятно прецизно, за да направи птицата да изглежда възможно най-реалистично.

Посетете официалният сайт на Диана Ерера и нейният Инстаграм профил, за да се порадвате на повече от нейното изкуство. Няма да съжалявате!

Последвайте ни в социалните ни мрежи
 Фейсбук Туитър и Инстаграм.

Сетланс
Заглавна снимка: модел на Източен ливаден чучулигов трупиал, © Diana Beltran Herrera

Подобни статии

Най-ново

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация", заяви министър-председателят на Япония Таро Асо. Повод за...

Повече от 12 000 кандидат-астронавти искат да станат част от „Поколението на Артемида“ на НАСА

12 000 кандидат-астронавти искат да станат част от "Поколението на Артемида" - хората, които ще върнат човека на Луната.

Пентагонът изпрати екипите си в планински бункери, заради пандемията от коронавирус

Пентагонът предприе драстични мерки, като изпрати висшите си служители в планински бункери, където ще изчакат да отмине пандемията от коронавирус.

Университета на Аляска Феърбанкс: Световният търговски център 7 не е унищожен от пожар

Дългоочакван доклад разкрива истината, че сграда №7 на Световният търговски център не е разрушена от пожар, каквато е официалната версия.

Какво причинява стресът на тялото, как да го познаем и да противодействаме

Какво причинява стресът на тялото, как да го познаем и да противодействаме? Стресът засяга всички ни. Може...