-5.5 C
София
сряда, 20 януари, 2021

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история

Още новини

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история, сочи нов доклад, който цитира изплащанията на застрахователната индустрия, които могат да надхвърлят 2 милиарда долара.

Размириците и грабежите – които бяха провокирани от медиите, които преувеличиха и използваха смъртта на престъпника Джордж Флойд, който според тях е убит от полицията, но всъщност е имал сърдечни проблеми и е предозирал с фентанил – струват на застрахователната индустрия „повече от всички други демонстрации на насилие в новата история“, съобщава Axios.

От Axios, „Щетите от безредиците са за над 1 милиард долара и са най-скъпите в историята на застраховането“:

  • Протестите, които се проведоха в 140 американски града тази пролет, бяха предимно мирни, но палежите, вандализмът и грабежите, които се случиха, ще доведат до поне 1 до 2 млрд. долара в платени застрахователни искове – побеждавайки рекорда от 1992 г. в Лос Анджелис, след оправдателната присъда на полицейските служители в случая с Родни Кинг.
  • Как работи: Компания, наречена Property Claim Services, проследява застрахователни искове, свързани с граждански безредици от 1950 г. Тя класифицира всичко над 25 млн. долара в застрахователни загуби, като „катастрофа“ и съобщава, че безредиците тази година (от 26 май до 8 юни) ще струват на застрахователната индустрия много повече, от която и да е предишна година.
  • Числото може да скочи до 2 млрд. долара или повече, според Института за застрахователна информация.
  • Протестите, свързани с Джордж Флойд се различават с това, че са разпространени в цялата страна. „И това продължава да се случва, което означава, че загубите могат да бъдат значително по-големи“, казва Лорета Уортърс от Института за застрахователна информация.

При един от „мирните протести“, както ги наричат масовите медии, протестиращите запалиха жилищен комплекс, предлагащ достъпни жилища, със 190 апартамента, който е струвал 30 милиона долара!

Вижте още: Black Lives Matter е най-големият спонсор на кандидат-президентската кампания на Джо Байдън

Масовите медии отказаха да отразят и щетите, причинени от протестите на Black Lives Matter, която някои наричат „терористична“.

Протестите на Black Lives Matter са най-разрушителните в американската история
Снимка: informationliberation

Независимият журналист Майкъл Трейси е пътувал из Щатите през последните седмици, за да се опита да улови унищожението, причинено от протестите на Black Lives Matter. Той смята, че медиите отказват да отразят случващото се, защото не искат да бъдат възприемани като „дискредитиращи движението“.

„Полицейски служител от Чикагската полиция ми каза, че е шокиран от това колко малко медийно отразяване са получили бунтовете в тези квартали – мнение, с което местните са склонни да се съгласят“, казва Трейси. „Мащабът е невероятен. Но журналистите очевидно не искат да бъдат приемани като „дискредитиращи движението“ или каквото и да е било“.

Fox News докладва, че според експерти, бунтовете вероятно ще бъдат „най-скъпото гражданско неподчинение в историята на САЩ“. Медията съобщава и че „в Минеаполис, където над 400 бизнеса са засегнати, застрахователните експерти оценяват щетите на над 500 млн. долара, според Minneapolis Star Tribune“.

„Аз съм в Минеаполис. Това е първото място, на което спирам, по-голямата част от квартала е затворен. Този магазин за хранителни стоки и цигари е собственост на иранец, това ми каза един съсед. „Те взеха всичко“. Собственикът обмисля дали да затвори магазина си за постоянно, след бунтовете“.

informationliberation

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново