15 C
София
четвъртък, 9 юли, 2020

Превърнаха ли се Съединените щати в колония на Израел?

Още новини

Black Lives Matter е най-големият спонсор на кандидат-президентската кампания на Джо Байдън

Кандидат-президентската кампания на Джо Байдън се спонсорира от даренията, които получават Black Lives Matter (BLM). The National Pulse разкри, че BLM...

CNN обвинява икономиката на Тръмп в „системен расизъм“ – показва данни от президентството на Обама

CNN казва, че икономиката на Тръмп показвала "системен расизъм", като същевременно показва данни, събрани преди избирането му. Водещият Крис Куомо използва...

Уолтър Блекман: Джордж Флойд „не е герой“, а „Black Lives Matter е терористична организация“

"Black Lives Matter е терористична организация", а Джордж Флойд "не е герой"- това са част от думите на Уолтър Блекман, който...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Превърнаха ли се Съединените щати в колония на Израел?

Израел може да е малка държава, но такава е била и Великобритания, когато е завладяла Индия. Израел няма нужда да контролира всичко в САЩ, а само най-важните неща:

  • AIPAC (с помощта на ционистите) контролира политиката в Близкия изток и държи всички финансови помощи, чрез контрол върху всички клонове на правителството
  • етикетът „антисемит“ се използва като оръжие
  • медиите отказват да критикуват по какъвто и да е начин Израел
  • тази „изключителност“ позволява на еврейската държава да се откаже от правилата, които всяка друга страна на планетата трябва да спазва

Хората обикновено смятат, че колонизатори могат да бъдат само големи държави, а колонизираните – малки и слаби. Това съвсем не е така. Колонизацията не изисква окупация. Тя изисква само подчинението на колонизираните.

С правилни стратегии, техники и действия, по-малките народи могат да колонизират и да доминират по-големи и по-мощни държави – и са го правили. Точно това се случва със Съединените щати, които се превръщат в колония на Израел.

Индия успешно беше колонизирана от дребна Великобритания през 18 век

Инструментът за колонизация се нарича „Британска източноиндийска компания“, (върху която Ротшилд са имали значителен контрол).

Едва след като индийците са разбунтуват, Великобритания действа директно, като изпраща войници, за да установи Британска Индия.

През следващите 200 години, богатството на Индия бива източвано, а икономиката и преструктурирана, за да подкрепя нуждите и глобалните амбиции на Англия.

Хората биват милитаризирани, да се бият и умират в името на британската корона.

Индийските лидери, които са се противопоставяли на владението са били унищожавани или маргинализирани.

По подобен начин, Израел днес е в процес на колонизиране на Съединените щати. Това е от доста важно значение за страната – за упражняване на власт и за своята глобална визия.

Стъпките, които Израел предприема са видими за всички (какъвто е бил случаят с колонизирането на Индия), но въпреки това е изключително трудно да се свържат точките, докато тече такъв процес.

Колонизиране не значи пълен контрол върху всичко

Означава пълен контрол върху това, което има значение. Британците са се интересували от индийското богатство и постоянната армия от индийци, които умират в техните войни. Те не са се интересували от вътрешната политика на Индия, която не влияе пряко или косвено върху тяхната мисия.

Ефективната стратегия „разделяй и владей“, настройва индийците едни срещу други. Така обезсърчават всякакъв вид координирана реакция и бунтове.

Британците се възползваха от предимството си на аутсайдер, за да съберат обективна информация, с помощта на която да изчислят и координират действията си.

По този начин те решават кой индийски лидер да подкрепят в битката му, и за кого да си затворят очите. Подобно на шахматна дъска, индийските лидери са се изтощили от битки помежду си, и са се принудили да търсят убежище при британците.

С по-малко от 10 хиляди души, англичаните са управлявали Индия, която по това време има население от 300 милиона

Важно е да се отбележи, че англичаните са обучавали „кафяви сахиби“, които да контролират нещата от тяхно име. Този елитен клас е възпитаван по английски начин и е възнаграждаван доста добре, както финансово, така и социално.

*кафяв сахиб е термин, който се използва за позоваване на местните жители на Южна Азия, които имитират западния, обикновено английски, начин на живот.

Великобритания е била твърде малка страна, за да е от някакво значение сама по себе си. Използвайки Индия, англичаните могат да преследват глобалните си амбиции. Индия е била“бижуто в британската корона“.

Днес, Израел има ефективен контрол върху политиката на САЩ в Близкия изток. Доста е писано за контрола на Израел над Конгреса.

Сега Израел се опитва да контролира Изпълнителния клон на САЩ, като спонсорира кандидатите за президент, чиято програма е насочена към Израел (Аделсън и Сабан).

Върховният съд ще бъде 1/3 еврейски

Израелската „окупационна сила“ в САЩ отдавна включва AIPAC, както и гъстата мрежа от обществени организации на държавно и местно ниво.

Чрез отношения, развивани през годините и с неограничени финансови средства, „израелското лоби“ гарантира, че гласовете вървят по правилния път и че опонентите са смазани, когато Израел изисква единство.

През 2003 г., в началото на войната в Ирак, която е започната по желание на Джордж Буш, окупационните сили са се умножили, благодарение на включването на ционистите.

Критиците на израелското лоби са маргинализирани по всякакъв възможен начин, включително биват наричани антисемити. Лобито е особено ефективно за осигуряване на огромни финансови помощи за Израел, въпреки че БВП на страната надвишава този на няколко европейски държави.

Основните приоритети на Израел са основните приоритети на САЩ. Разбира се, има случаи, в които това не се случва (като Иран), но колониалните връзки се затягат все повече.

Медиите като средство – установяване на вярвания и разкази

Колонизаторът трябва да бъде „свещен обект“, който не подлежи на критика или обективен поглед. Критиците трябва да бъдат премахнати по всякакъв възможен начин.

Нито един англичанин в Индия, не е говорил за родината си с друго, освен с благоговение, въпреки че в този период, Англия е била в размирици.

В Англия е имало свободна преса и активен дебат, но това не е било позволено в Индия, относно Англия. Единствената позволена тема е била само тази на почит и поклон пред колонизаторите.

Днес в Израел има свободна преса, до която лесно може да се достигне.

Израелски коментатори сравняват Нетаняху с Хитлер, Израел е наричана расистка апартейд държава, а към всичко това, има и много доказателства за продължаващото насилие върху палестинците.

Такива коментари са забранени в Щатите. Нито един вестник не би имал смелостта да публикува такива критики. На нарушителите е поставен етикет антисемити.

В САЩ бойкотите се разглеждат като разрешена форма на свобода на словото. Гражданите имат правото да бойкотират каквото поискат, където поискат, без риск от наказание. Единственото изключение е Израел.

Изключение

Британските завоевания са били за „Бог и страната“ и следователно оправдани. Британците са били по-висши, а местните – по-низши.

Тези възгледи са оправдавали морално, жестокостта на британците, докато колонизирали Азия и Близкия изток.

По това време не всички са се раждали еднакви, и е отнело доста време на САЩ да го осъзнаят и запишат в конституцията си.

Израел се стреми да върне онези дни, като действа така, сякаш арабите са по-низшите. През 2003 г., ционистът Бернард Луис, който е „арабски експерт“, съветва Буш, че единственият език, който разбират арабите е този на силата.

Това е помогнало да се оправдае атаката срещу Ирак, като част от неоконсервативният план за „творческо унищожение“ на суверенните арабски държави в близост до Израел. Това би улеснило доминирането на Израел.

Днес израелските евреи са в процес на унищожаване на палестинското общество и изтриване на палестинската култура.

Църкви и джамии биват унищожавани, въпреки че за Израел е по-удачно да се говори само за джамиите. Това е ефективен метод за разгаряне на религиозна война между исляма и християнството.

Съединените щати се превърнаха в колония на Израел, и това става все по-очевидно. Вече се гледа, като на „нормално“ да има двоен стандарт – един за Израел и друг за останалата част на света.

humansarefree

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

„Чернобилско досие КГБ“ разкрива нови тайни за аварията в Чернобил

В книгата "Чернобилско досие КГБ", където са събрани доскоро намиращи се под графа "секретно" архивни документи, е публикувана справка на УКГБ...

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 г.

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 година. Това стана ясно след изследване, проведено от Барселонския университет, което...

Университетът в Кеймбридж подкрепя твърдението, че „белият живот няма значение“

Университетът в Кеймбридж защити един от своите преподаватели, който написа в Туитър, че "белият живот няма значение", въпреки че преди това...

22 любопитни факти за Танзания

Днес ще ви представим 22 любопитни факти за Танзания - една необикновена страна. Танзания, или Обединена република Танзания,...

Явленията на Богородица в Египет – документирани и наблюдавани от християни и мюсюлмани

Явленията на Богородица в Египет започват на втори април 1968 година в предградието на Кайро Зейтун. Тогава един работник-мюсюлманин на име...