11.7 C
София
събота, 30 май, 2020

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“.

СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“, заяви министър-председателят на Япония Таро Асо.

Повод за това изказване на японският премиер е съучастието на Световната здравна организация в прикриването на тежестта на пандемията от коронавирус в Китай.

Позовавайки се на петиция, която вече събра почти 700 000 подписа, призоваваща за оставката на генералния директор на СЗО Тедрос Гебрейесус, Таро Асо също се включва в твърдението, че здравната организация е в съюз с Китай и не е успяла да спре пандемията, въпреки че е имала възможност.

„Хората смятат, че Световната здравна организация трябва да промени името си. Тя не трябва да се нарича така, а трябва да се преименува на Китайската здравна организация. Този апел наистина резонира с хората“, каза Асо.

„В началото, ако СЗО не беше настоявала пред света, че в Китай няма епидемия от пневмония, всички щяха да вземат предпазни мерки“, добави той, като отбеляза, че Тайван трябва да се изправи сам срещу коронавируса, защото е изключен от СЗО.

Премиерът на Япония за СЗО

В нашата статия „Китай спря тестовете за COVID-19. Ето защо няма нови случаи на коронавирус в страната“, ние също разкрихме как СЗО подсилва китайската пропаганда, че епидемията от коронавирус е под контрол.

Дори ви показахме съобщение в Туитър от 14 януари на СЗО, което погрешно твърди, че вирусът не се предава от човек на човек, въпреки че това вече се е случвало през декември миналата година.

Освен това, през целият януари месец, СЗО засипваше Китай с похвали за „бързите“ и открити мерки, които властите предприели в отговор на COVID-19. Въпреки че китайските власти до последно мълчаха и започнаха да изчезват лекари, като Ай Фен, които се опитаха да предупредят света, че в Китай се случва нещо опасно.

Глобалната здравна организация също така многократно нареждаше на страните да не прилагат граничен контрол, който би могъл да спре разпространението на вируса.

Вместо това, организацията нареждаше да се спре „стигматизацията“ на китайците и да не се използва наименованието „китайски вирус“.

Ситуацията по света

1 милион са вече заразените с коронавирус по света, а жертвите са над 53 000.

Съединените щати отчитат най-високата смъртност за един ден от всички държави досега – близо 1200. Жертвите в страната са над 6000, а заразените са над 245 000.

Испания също отчете рекорден брой на смъртните случаи за един ден – 950. Общият брой на загиналите е почти 11 000. В Италия няма подобрение на ситуацията, там загиналите до момента са почти 14 000. До довечера обаче тези цифри ще се изменят рязко.

Общият брой на излекуваните от COVID-19 в света е 212 000.

Любопитно изказване направи днес австралийският главен медицински консултант Брендън Мърфи, който заяви, че е възможно заразените от коронавирус по света да са поне 10 милиона. Той обоснова твърдението си с факта, че в много страни има недостиг на тестове.

В България заразените до момента са 477, а загиналите 12.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Много руснаци са били на страната на Хитлер – искали са да ги освободи от Сталин

Накратко: много руснаци са били на страната на Хитлер и съвсем не са били толкова лоялни към съветския режим, колкото сме...

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват „омразна реч“ в рамките на час

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват "омразна реч" в рамките на час. Според новия...