11 C
София
петък, 30 октомври, 2020

Последни новини за COVID-19. Смъртните случаи са почти 12 000

Още новини

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

COVID-19: Смъртните случаи по света са почти 12 000, нови държави докладват за първи жертви.

Смъртните случаи в Европа, заради новия коронавирус, надхвърлиха 5000, като ситуацията е най-тревожна в Италия. Испания и Германия отчитат рязко нарастване на заразените и смъртните случаи.

ОБНОВЕНО: Смъртните случаи в световен мащаб растат, вече са 12 775. Заразените са 297 455, а излекуваните 94 584

Италия обяви нови 793 смъртни случая в петък. Общият брой на жертвите вече е 4 825, с което страната надмина Китай, където жертвите са 3 255. Броят на загиналите в Испания също рязко се увеличи, като в момента са 1 378.

В България

Нови строги мерки бяха приети в България, в опит да се овладее заразата от COVID-19. 163-ма са диагностицираните с коронавирус у нас, жертвите до момента са 3. По официална информация вече има и трима излекувани.

Според новите мерки, на хората под 60 години е забранено да посещават хранителни магазини и аптеки от 08:30 до 10:30 часа.

Забраняват се и посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Също така се организират и контролно-пропусквателни пунктове на входно-изходните пътища на областните градове. Ще се извършват проверки за целта на пътуването на гражданите. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

По света

Китай отбеляза нови 41 случая, с които общият им брой достигна 81 008. Смъртните случаи са 3 255, а излекуваните 71 740.

Испания отбеляза ръст на заразените, като общият им брой вече е 24 926. Починалите са 1 326, а излекуваните 2 125.

Германия докладва за нови 1 635 случая, с които общият брой на заразените достигна 21 483. Починалите са 73, а излекуваните 209.

В Съединените щати случаите се увеличиха с 394. Общият брой на заразените в страната е 19 777. Починалите са 276, а излекуваните 147.

Във Франция ситуацията е относително по-спокойна, въпреки че жертвите не са малко – 450. Заразените са 12 612, а излекуваните са 1 587.

Турция спря полетите до още 46 държави. В страната има 670 заразени, а смъртните случаи са 9. Страната вече спря полетите до 22 държави, затвори всички училища, кафенета и барове, забрани масовите молитви и отмени спортните прояви.

В Португалия загиналите се увеличиха двойно и вече са 12. Заразените от COVID-19 са 1 280, а излекувани са петима. В страната е обявено извънредно положение.

В Сан Марино жертвите се увеличиха с 6 и вече общият им брой е 20. 151 са заразените, а четирима са излекувани.

Пакистан спря международните полети за две седмици. Това не важни за дипломатически и товарни полети. В страната има 481 потвърдени случая и 3 смъртни.

Мавриций докладва за първи смъртен случай от коронавирус. Здравният министър обяви, че се отчита ръст на заболелите, като в момента те са 13.

Грузия обяви извънредно положение. Заразените в страната са 48, като има 1 излекуван.

Колко дълго трябва да си мием ръцете?

Палестина докладва за 52 случая на коронавирус. 17 души са излекувани.

Ангола съобщи са първите си 2 случая на заразата.

Виетнам спря всички входящи международни полети, за да ограничи разпространението на заразата в страната, се казва в съобщение на правителството. Заразените в страната са 92, а излекуваните са 17.

Индия отбелязва нови случаи на вируса. Общият брой на заразените достигна 283, смъртните случаи са 5, а излекуваните са 23.

Ситуацията в Иран продължава да бъде тежка. Страната докладва за нови 966 случая, с които общият брой на заразените достигна 20 610. Смъртните случаи са 1 556, а излекуваните са 7 635.

Филипините потвърждават за нови 77 случая на COVID-19. Общият им брой достигна 307, а жертвите са 19. 13 души са излекувани. Правителството е поставило над половината от населението на страната под строга домашна карантина, за да спре разпространението на вируса.

Банкок въвежда нови строги мерки. Тайландската столица затвори всички молове, училища, ресторанти, универсални магазини, стадиони, голф игрища и други.

Отворени остават хранителните магазини, дрогериите и пазарите за пресни храни. В Тайланд заразените са 411, а излекуваните 42. Има и един смъртен случай.

Индонезия потвърди нови 81 заразени. С тях, общият брой на заразените в страната е 450. Смъртните случаи са 38, а излекуваните 20.

Оман докладва за нови 4 случая, с които общият брой на заразените става 52. 13 са излекувани.

Албания заяви, че ще използва армията, за да гарантира спазването на вечерен час. 76 са заразените с коронавирус, а смъртните случаи са 2. 120 000 албанци се прибраха от Италия преди 12 дни.

Al Jazeera / Worldometer

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история, сочи нов доклад, който цитира изплащанията на застрахователната индустрия,...

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното...

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският...

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната...