11.8 C
София
понеделник, 1 юни, 2020

Последни новини за COVID-19. Смъртните случаи са почти 12 000

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

COVID-19: Смъртните случаи по света са почти 12 000, нови държави докладват за първи жертви.

Смъртните случаи в Европа, заради новия коронавирус, надхвърлиха 5000, като ситуацията е най-тревожна в Италия. Испания и Германия отчитат рязко нарастване на заразените и смъртните случаи.

ОБНОВЕНО: Смъртните случаи в световен мащаб растат, вече са 12 775. Заразените са 297 455, а излекуваните 94 584

Италия обяви нови 793 смъртни случая в петък. Общият брой на жертвите вече е 4 825, с което страната надмина Китай, където жертвите са 3 255. Броят на загиналите в Испания също рязко се увеличи, като в момента са 1 378.

В България

Нови строги мерки бяха приети в България, в опит да се овладее заразата от COVID-19. 163-ма са диагностицираните с коронавирус у нас, жертвите до момента са 3. По официална информация вече има и трима излекувани.

Според новите мерки, на хората под 60 години е забранено да посещават хранителни магазини и аптеки от 08:30 до 10:30 часа.

Забраняват се и посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Също така се организират и контролно-пропусквателни пунктове на входно-изходните пътища на областните градове. Ще се извършват проверки за целта на пътуването на гражданите. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

По света

Китай отбеляза нови 41 случая, с които общият им брой достигна 81 008. Смъртните случаи са 3 255, а излекуваните 71 740.

Испания отбеляза ръст на заразените, като общият им брой вече е 24 926. Починалите са 1 326, а излекуваните 2 125.

Германия докладва за нови 1 635 случая, с които общият брой на заразените достигна 21 483. Починалите са 73, а излекуваните 209.

В Съединените щати случаите се увеличиха с 394. Общият брой на заразените в страната е 19 777. Починалите са 276, а излекуваните 147.

Във Франция ситуацията е относително по-спокойна, въпреки че жертвите не са малко – 450. Заразените са 12 612, а излекуваните са 1 587.

Турция спря полетите до още 46 държави. В страната има 670 заразени, а смъртните случаи са 9. Страната вече спря полетите до 22 държави, затвори всички училища, кафенета и барове, забрани масовите молитви и отмени спортните прояви.

В Португалия загиналите се увеличиха двойно и вече са 12. Заразените от COVID-19 са 1 280, а излекувани са петима. В страната е обявено извънредно положение.

В Сан Марино жертвите се увеличиха с 6 и вече общият им брой е 20. 151 са заразените, а четирима са излекувани.

Пакистан спря международните полети за две седмици. Това не важни за дипломатически и товарни полети. В страната има 481 потвърдени случая и 3 смъртни.

Мавриций докладва за първи смъртен случай от коронавирус. Здравният министър обяви, че се отчита ръст на заболелите, като в момента те са 13.

Грузия обяви извънредно положение. Заразените в страната са 48, като има 1 излекуван.

Колко дълго трябва да си мием ръцете?

Палестина докладва за 52 случая на коронавирус. 17 души са излекувани.

Ангола съобщи са първите си 2 случая на заразата.

Виетнам спря всички входящи международни полети, за да ограничи разпространението на заразата в страната, се казва в съобщение на правителството. Заразените в страната са 92, а излекуваните са 17.

Индия отбелязва нови случаи на вируса. Общият брой на заразените достигна 283, смъртните случаи са 5, а излекуваните са 23.

Ситуацията в Иран продължава да бъде тежка. Страната докладва за нови 966 случая, с които общият брой на заразените достигна 20 610. Смъртните случаи са 1 556, а излекуваните са 7 635.

Филипините потвърждават за нови 77 случая на COVID-19. Общият им брой достигна 307, а жертвите са 19. 13 души са излекувани. Правителството е поставило над половината от населението на страната под строга домашна карантина, за да спре разпространението на вируса.

Банкок въвежда нови строги мерки. Тайландската столица затвори всички молове, училища, ресторанти, универсални магазини, стадиони, голф игрища и други.

Отворени остават хранителните магазини, дрогериите и пазарите за пресни храни. В Тайланд заразените са 411, а излекуваните 42. Има и един смъртен случай.

Индонезия потвърди нови 81 заразени. С тях, общият брой на заразените в страната е 450. Смъртните случаи са 38, а излекуваните 20.

Оман докладва за нови 4 случая, с които общият брой на заразените става 52. 13 са излекувани.

Албания заяви, че ще използва армията, за да гарантира спазването на вечерен час. 76 са заразените с коронавирус, а смъртните случаи са 2. 120 000 албанци се прибраха от Италия преди 12 дни.

Al Jazeera / Worldometer

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Много руснаци са били на страната на Хитлер – искали са да ги освободи от Сталин

Накратко: много руснаци са били на страната на Хитлер и съвсем не са били толкова лоялни към съветския режим, колкото сме...

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват „омразна реч“ в рамките на час

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват "омразна реч" в рамките на час. Според новия...