13 C
София
събота, 30 май, 2020

Пентагонът изпрати екипите си в планински бункери, заради пандемията от коронавирус

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Пентагонът предприе драстични мерки, като изпрати висшите си служители в планински бункери, където ще изчакат да отмине пандемията от коронавирус.

По време на Студената война, правителството на Съединените щати създаде план за действие в извънредни ситуации, за да гарантира, че военните ще могат да поддържат силите си в лицето на екзистенциална заплаха.

По онова време заплахата, която са имали предвид е била основно някаква ядрена атака, но това включва и биологична атака, подобна на тази, пред която е изправен светът в момента.

Тази стратегия е известна като „Непрекъснатост на управлението“ и включва различни планове, които са предназначени да помогнат на правителството на САЩ и военните да поддържат контрола над региона по време на извънредни ситуации.

По темата: Вижте замаскираните военни бункери на Швейцария

Тези нови предпазни мерки включват и въвеждането на дълъг списък с хора, които ще вземат в ръце изпълнителната власт, ако нещо се случи с президента или вицепрезидента.

Планът обаче е много по-дълбок от това и включва също така мрежа от подземни бункери, обикновено изградени в планини, където главните военни служители трябва да бъдат разположени по време на извънредни ситуации, така че да могат да излязат невредими от кризата и да възстановят реда, ако контролът на правителството над обществото се наруши.

Преди седмица, на пресконференция във Фейсбук, генералът на военновъздушните сили Терънс О’Шонеси обяви, че Северното командване на САЩ изпраща своите екипи в подземните бункери, за да бъдат предпазени от пандемията.

Пресконференцията

NORAD & USNORTHCOM COVID-19 Townhall

Join us for a NORAD & USNORTHCOM townhall meeting via Facebook Live, Tuesday, 24 March at 2 p.m. MDT. Our Commander, General O'Shaughnessy; the Command Surgeon, Dr. (Captain) Kane; and our Command Senior Enlisted Leader, Sergeant Major McKenna, will answer questions and discuss our commands' COVID-19 priorities: 1) protect our force and their families, 2) protect our readiness to defend the homelands, and 3) support our interagency partners addressing the crisis.Submit questions to: https://go.usa.gov/xdJ5F Click "Got a Questions"

Публикувахте от U.S. Northern Command в Понеделник, 23 март 2020 г.

„Нашите специалисти от НОРАД и Северното командване напуснаха домовете си, сбогуваха се със семействата си и са изолирани от всички, за да гарантират, че всеки ден ще могат да изпълняват задълженията си, да защитават родината“, каза О’Шонеси.

Той не разкри точните местоположения или конкретни служители, които ще бъдат в готовност по време на пандемията, но има много обществена информация, която предполага, че става въпрос за планинския комплекс Шайен.

Той се намира в Колорадо и е щаб на НОРАД. Съоръжението е проектирано да издържа на няколко ядрени взрива, притежава собствена електроцентрала, отоплителна и охладителна системи и водоснабдяване. Във вътрешността на планината има 15 сгради, а при случай на ядрена или друга катастрофа, има две 23-тонни врати, които се затварят, за да се изолира напълно населението вътре.

Този комплекс е едно от най-безопасните места на света. Можете да прочетете повече в тази статия.

Възможно е и други членове на правителството да бъдат изолирани в бункери, ако ситуацията около пандемията от коронавирус стане по-опасна. Засега няма индикации, че се планират допълнителни мобилизации, но като се има предвид тайната операция, е малко вероятно такива планове да бъдат оповестени.

TMU

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Много руснаци са били на страната на Хитлер – искали са да ги освободи от Сталин

Накратко: много руснаци са били на страната на Хитлер и съвсем не са били толкова лоялни към съветския режим, колкото сме...

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват „омразна реч“ в рамките на час

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват "омразна реч" в рамките на час. Според новия...