10 C
София
четвъртък, 4 юни, 2020

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Египетските социални медии гърмят заради строежа на новия високоскоростен мост, който понастоящем се строи в квартал Ал Харам в Кайро.

Причината за това е, че се строи непосредствено до редица жилищни сгради. И когато казваме „непосредствено“, имаме предвид, че мостът е само на 50 сантиметра от домовете на хората.

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В изненадващ обрат обаче властите обявиха, че мостът има всички необходими разрешителни и че жилищните сгради са били построени без разрешение. Затова вече е издадена заповед за тяхното събаряне, след като приключи строежа на моста.

Махмуд Насар, ръководител на Централната агенция за строителство в Египет, заяви пред Arab News, че новият мост е решаваща част от инфраструктурата и ще бъде полезен за квартала. Е, минус хората, които ще бъдат изгонени преди събарянето на жилищните сгради, които в момента живеят в пълен мрак, заради неговата близост.

В Кайро строят мост, който потапя в тъмнина жителите на града

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

Насар казва, че е създадена специализирана комисия, която да огледа всички сгради, които се намират в близост до моста, с цел да се компенсират жителите, които не са извършили жилищни нарушения.

Жителите на сградите, които ще бъдат съборени ще получат общо обезщетение от 250 млн. египетски лири (15,8 млн. долара).

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

Гражданите протестират срещу този мост от години, не само заради близостта му с жилищните сгради, но и заради височината му, която блокира гледката на хората, които живеят на по-ниските етажи. Освен това, хората твърдят, че сградите са построени законно, а градските власти лъжат.

Мостът, който трябва да бъде завършен по-късно тази година, е дълъг 12 км. и широк 65 метра. Прогнозната му стойност е 317 милиона долара.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

6 типа токсични хора, които са неволни манипулатори

Има много информация за различните типове токсични хора, като психопати, социопати и нарцисисти. Тези хора използват сложни техники за манипулиране, за...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.