9.9 C
София
неделя, 24 януари, 2021

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

Още новини

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Египетските социални медии гърмят заради строежа на новия високоскоростен мост, който понастоящем се строи в квартал Ал Харам в Кайро.

Причината за това е, че се строи непосредствено до редица жилищни сгради. И когато казваме „непосредствено“, имаме предвид, че мостът е само на 50 сантиметра от домовете на хората.

В изненадващ обрат обаче властите обявиха, че мостът има всички необходими разрешителни и че жилищните сгради са били построени без разрешение. Затова вече е издадена заповед за тяхното събаряне, след като приключи строежа на моста.

Махмуд Насар, ръководител на Централната агенция за строителство в Египет, заяви пред Arab News, че новият мост е решаваща част от инфраструктурата и ще бъде полезен за квартала. Е, минус хората, които ще бъдат изгонени преди събарянето на жилищните сгради, които в момента живеят в пълен мрак, заради неговата близост.

В Кайро строят мост, който потапя в тъмнина жителите на града

https://www.facebook.com/mostnir/posts/10221856461623192

Насар казва, че е създадена специализирана комисия, която да огледа всички сгради, които се намират в близост до моста, с цел да се компенсират жителите, които не са извършили жилищни нарушения.

Жителите на сградите, които ще бъдат съборени ще получат общо обезщетение от 250 млн. египетски лири (15,8 млн. долара).

Гражданите протестират срещу този мост от години, не само заради близостта му с жилищните сгради, но и заради височината му, която блокира гледката на хората, които живеят на по-ниските етажи. Освен това, хората твърдят, че сградите са построени законно, а градските власти лъжат.

Мостът, който трябва да бъде завършен по-късно тази година, е дълъг 12 км. и широк 65 метра. Прогнозната му стойност е 317 милиона долара.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново