13.3 C
София
понеделник, 1 юни, 2020

„Ню Йорк Таймс“ обвини „самолети“ за атентатите на 11 септември 2001

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

„Ню Йорк Таймс“ обвини „самолети“ за атентатите на 11 септември 2001 г.

На 11 септември, докато хиляди хора скърбяха за своите загинали близки, „Ню Йорк Таймс“ публично съобщи, че „самолети“ са свалили кулите близнаци.

„Ню Йорк Таймс“ си навлече гнева на хиляди хора, след като в сряда (11 септември) публикува туит, според който самолетите и никой друг са виновни за свалянето на кулите близнаци.

Докато целият американски народ скърби и си спомня за жертвите от атаките на 11 септември 2001 г., по повод на 18-ата годишнина от трагедията, „Ню Йорк Таймс“ се възползва от възможността да охарактеризира събитията от този ден по политически коректен и фактически неточен начин.

Ето и точните думи на „Ню Йорк Таймс“:

"Ню Йорк Таймс" обвини "самолети" за атентатите на 11 септември 2001 / Сетланс

„18 години изминаха откакто самолети се насочиха и свалиха Световният търговски център. Днес, семействата отново ще се съберат и ще скърбят на мястото, където повече от 2000 души загинаха“.

Според официалната теория, която ние няма да обсъждаме точно сега, 15 от похитителите (както ги наричат в документите) на самолетите са от Саудитска арабия. Загиналите в атаките са почти 3000 души.

От написаното на „Ню Йорк Таймс“, съвсем естествено е да си помислим, че самолетите сами са излетели и сами са се блъснали в сградите. А как да коментираме, че жертвите са с 1000 повече от написаното? Много несериозно е, третият по популярност всекидневник в САЩ да публикува неточни данни, особено за тази трагедия.

Но туитът на „Ню Йорк Таймс“ не остана незабелязан. Моментално потекоха коментари, които осъждат наглостта на вестника. Сред коментарите, разбира се, имаше и такива с комедиен привкус.

Стивън Милър написа: „Човече, тези кули наистина трябва да са направили нещо, което да е разстроило тези самолети.“

След като бяха масово нападнати, „Ню Йорк Таймс“ изтриха оригиналния си туит

"Ню Йорк Таймс" обвини "самолети" за атентатите на 11 септември 2001 / Сетланс

Те написаха нов туит, в който казват, че всъщност терористи са отвлекли самолетите и са свалили небостъргачите. Те поправят и бройката на жертвите.

Вижте още: „Великденски поклонници“: Защо световните лидери избягват да използват думата „християни“, след атентатите в Шри Ланка? Как реагираха българските медии?

Това е пореден гаф на „Ню Йорк Таймс“. Наскоро, вестникът публикува туит, в който китайският комунистически лидер Мао Дзедун бе наречен „една от най-големите революционни фигури в историята“.

Този туит също беше изтрит, след острата реакция на туитър общността.

Тази година се навършиха 18 години от атентатите на 11 септември 2001 г.

defensemaven

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Много руснаци са били на страната на Хитлер – искали са да ги освободи от Сталин

Накратко: много руснаци са били на страната на Хитлер и съвсем не са били толкова лоялни към съветския режим, колкото сме...

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват „омразна реч“ в рамките на час

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват "омразна реч" в рамките на час. Според новия...