9 C
София
събота, 31 октомври, 2020

Ново проучване свързва флуорирането на водата с понижаването на интелекта при децата

Още новини

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидати, твърди департамента по правосъдие на САЩ

Йейлският университет дискриминира белите и азиатските кандидат-студенти. Това е установил департамента по правосъдие на Съединените щати, начело с генералния прокурор Уилям...

Борисов: Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и след това се оттеглям

Бойко Борисов с обръщение към народа - Свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията и оттегляне от поста на министър-председател....

Човечеството използва 194 млрд. маски и ръкавици месечно – масово се изхвърлят в природата

194 млрд. маски и ръкавици използва човечеството всеки месец, в резултат на т.нар. пандемия от коронавирус. Милиони от тези предпазни средства...

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан – Видео

Огромна експлозия разтърси Бейрут, столицата на Ливан. Стотици са ранените при мощната експлозия в пристанището на Бейрут, заяви здравният министър Хамад...

Ново проучване доказва, че флуорирането на водата, води до понижаване на интелекта при децата.

Какво бихте си помислили, ако ви кажат, че от чешмата ви тече отровна вода? Може би ще си кажете, че правителството никога не би позволило това да се случи?

Въпреки това, ако живеете в САЩ, Република Ирландия, Великобритания, Испания или Сърбия, то най-вероятно пиете изкуствено флуорирана вода.

Според някои хора, флуорът помага за здравето на зъбите ни, но дали наистина е така?

Проучване свързва флуора с намаляването на коефициента на интелигентност при децата след раждането.

През 2012 г., училището по обществено здраве към „Харвард“, публикува проучване за въздействието на флуора върху неврологичното развитие на децата.

Проучването бива пренебрегнато от масовите медии, но успява да се разпространи по социалните мрежи през следващите години. Това довежда до по-голямо осъзнаване за негативното влияние на флуора върху здравето ни.

През 2017 г., в списание Environmental Health Perspectives излиза проучване, което заключава, че флуора не само понижава интелигентността на децата, когато се консумира след раждането, но и уврежда когнитивните способности на децата, когато се консумира по време на бременността.

Проучването е изследвало 299 двойки майка-дете в Мексико и връзката между нивата на флуор в урината на бременните жени и резултатите от тестовете за интелигентност на децата им.

Това, което откриват е, че децата родени от майки с по-високи нива на флуор, са имали по-ниски резултати от тестовете, в сравнение с тези, които са имали майки с по-ниски нива.

Някои естествено срещащи се флуориди съществуват в питейната вода в Мексико, но те имат различен състав от изкуствено добавения флуор.

Други променливи също са включени в проучването, като например пушачи срещу непушачи, семейно положение, социално-икономически статус и други.

Флуорът – свързван с други здравни рискове

Резултатите са обезпокоителни, може би шокиращи, но не и изненадващи, за тези, които са следили по-задълбочено темата през последните години.

Тези изследвания обикновено не се споменават от масовите медии, но забележете, че има над 50 проучвания, свързващи флуора с по-ниската интелигентност при хората и 45 проучвания, които показват намалена когнитивна способност при животните.

Тези доказателства убеждават някои здравни власти по света да премахнат тази съставка от обществената питейна вода. Но за съжаление е доста трудно, защото това означава, че местните власти признават, че подлагат общественото здраве на опасност.

Флуор – рак?

Някои проучвания свързват флуора със заболявания и състояния като остеопороза, синдром на Даун, артрит, диабетзъбна флуороза и дори рак.

Това най-вероятно се дължи на факта, че флуорът, който се добавя към питейната вода, не е просто два флуороводородни атома, свързани заедно, а варианти като натриев флуорид, и най-често хидрофлуоросилициева киселина. Това е химически страничен продукт на фосфатния тор и индустриалния алуминии.

„Ако това вещество (хидрофлуоросилициева киселина) попадне във въздуха, то е замърсител, ако попадне в реката, то е замърсител, ако попадне в езерото, то е замърсител, но ако бива добавено директно в питейната ви вода, то не е замърсител. Това е невероятно.“ – Д-р Уилям Хирзи, заместник-помощник администратор по водите, САЩ, Американска агенция за опазване на околната среда, 1983 г.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история

Протестите на Black Lives Matter през 2020 са най-разрушителните в американската история, сочи нов доклад, който цитира изплащанията на застрахователната индустрия,...

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията...

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното...

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският...

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната...