13.3 C
София
понеделник, 1 юни, 2020

Най-продаваният продукт на Фолксваген не е кола, а наденица

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Фолксваген Голф е най-продаваният модел в историята на немската компания, но изненадващо не е най-продаваният продукт на компанията. Титлата печели прословутата, а и много вкусна Фолксваген наденица.

Фолксваген произвежда колбаси в автомобилния си завод във Волфсбург, Германия от близо 50 години.

Традиционният вурст е толкова важна част от културата и историята на компанията, че дори си има собствен код – 199 398 500 A – такива кодове получават само частите на автомобилите.

Производството на колбаси във Фолксваген започва през 1973 година и първоначално се доставя само на фирмените заведения за хранене. С времето обаче Фолксваген започва да продава надениците си и по стадионите, а след това вече и по магазините. Истината е, че германците обожават този колбас.

Казва се, че понеже Фолксваген първоначално създават надениците специално за работниците си, те са с много високо качество. Толкова високо, че дори колбаса е спечелил няколко награди на национални панаири и изложения за храни през годините.

Производственият процес през 1973 г. Снимка: By Bundesarchiv, B 145 Bild-F038807-0021 / Schaack, Lothar / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 de, Link

Въпреки че 40% от около 6,7 млн. Фолксваген наденици с къри се консумират от служителите на компанията, търсенето на качествената наденица извън компанията е огромно. По-голямата част от колбасите се продават чрез голяма мрежа от супермаркети и се консумират в 11 държави.

В началото, Фолксваген е произвеждал колбасите си от говеждо и свинско месо, доставяни от собствена ферма, но това не е възможно днес, поради нарастващото търсене. Месото днес се добива от регионални ферми, а качеството на колбасите е все такава високо.

Вижте още: Соевото олио, което използват веригите за бързо хранене, причинява увреждане на мозъка

Дитмар Шулц, настоящ ръководител на хранителния отдел на Фолксваген, твърди, че вурста е особено популярен в Бавария, която има богата култура, обвързана с колбасите.

„Това наистина е просто наденица, но е популярна във всички класи на обществото. Всички я обичат, дори мениджъри на високо ниво, които иначе биха яли някакво ястие с трюфели“, казва Шулц пред списание Ozy.

Рецептата на колбасите е строго пазена тайна, но според някои източници, една от причините за успеха на надениците е високото съдържание на месо и ниското съдържание на мазнини.

30-те служители, работещи в хранителния отдел на Фолксваген, произвеждат между 18 000 и 20 000 наденици всеки ден.

Интересно е, че Фолксваген произвежда и собствен кетчуп с подправки. Много често, продуктите са разположени един до друг в магазините, защото се съчетават перфектно. През 2015 г. са произведени над 600 000 кг кетчуп.

Колбасът днес се прави само от свинско месо, което се доставя до фабриката 3 пъти седмично. Свинското месо се изрязва така, че да се премахне излишната мазнина. Надениците на Фолксваген съдържат 20% мазнини, което е доста по-ниско от останалите марки на пазара, които съдържат 35% мазнини.

След това, месото се смесва с тайната рецепта от подправки и се пълнят самите наденици. Колбасите се окачат на стелажи и се опушват с букова дървесина за 100 минути на 176 градуса.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Много руснаци са били на страната на Хитлер – искали са да ги освободи от Сталин

Накратко: много руснаци са били на страната на Хитлер и съвсем не са били толкова лоялни към съветския режим, колкото сме...

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват „омразна реч“ в рамките на час

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват "омразна реч" в рамките на час. Според новия...