9.3 C
София
събота, 23 януари, 2021

Най-голямата атака срещу Амазония, от 50 години насам, започна в Бразилия

Още новини

Най-голямата атака срещу Амазония, от 50 г. насам, започна. Бразилия позволи унищожаването на огромна територия от Амазонската екваториална гора за добив на ценни метали.

Мястото предназначено за минно дело е вече бивш национален резерват, с големината на Дания, който е дом на няколко местни племена.

За съжаление, решението дори не е взето по демократичен начин, с допитване до народа, а чрез президентски указ. Той променя закона, премахвайки защитата върху националният парк, известен като Национален резерват за мед и подобни.

Управлението на бразилския президент Мишел Темер бива свързвано със скандали и корупция. Най-вече заради предоставянето на концесии на големия бизнес, в замяна на пари и власт.

Колко струва президентското място в Бразилия?

Мишел Темер плаща за тази привилегия 4.2 млрд. американски долара в укази и изменения, подсигуряващи достатъчно гласове в Долната камара на Конгреса, за да избегне наказателното разследване от страна на Върховния съд по твърденията за корупция. На 2 август, Камарата на депутатите позволи на Темер да запази позицията си, засега.  Източник

Този указ се смята от мнозина за политически мотивиран, както за порицание на политическите врагове на Темер, така и за възстановяването на богатите индустриални интереси в региона.

За съжаление, обезлесяването в резултат на добива на злато, мед, желязо и други метали е катастрофално за дивата природа. Въпреки това, все повече проекти за добив, както незаконни, така и одобрени от правителството, заплашват с унищожение Амазония.

Перу наскоро обяви, че минното дело продължава, въпреки усилията да се справи с нелегалните мини, а проблемът се влошава в целия континент.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново