3.4 C
София
неделя, 28 февруари, 2021

Музеят на исландската магия и вещерство е едно зловещо място, което трябва да посетите задължително

Още новини

Музеят на исландската магия и вещерство е едно зловещо място, което трябва да посетите задължително.

Исландия е дом на някои от най-сюрреалистичните места на Земята. Места, които сякаш са излезли от сънищата ни, затова не е изненада, че става все по-голяма туристическа дестинация.

Но, докато на пръв поглед виждаме само тези необятни красоти, Исландия крие и места, които могат да ни причинят кошмари.

Такъв пример е Страндагалдур – официалният музей на Исландия за магия и вещерство.

Той е изпълнен с всякакви ужасии, което го прави и една от най-популярните атракции в страната, с над 15 000 посетители на година.

Музеят се намира в малкото градче Холмавик, Страндир в Исландия. Експонатите в него са посветени основно на тъмните, тайнствени и често опасни епохи в историята на страната. Когато практикуването на черна магия е било основен и много сериозен проблем.

Черните изкуства имат дълга история в този район. Животът в тази изолирана част на Исландия винаги е бил труден, затова хората са се обръщали към магията, за да задоволят нуждите си.

Дали за манипулиране на времето, за придобиване на богатство, за наказание на враговете, или за любов, магьосникът винаги е намирал нужното заклинание, жертва или руна, за да помогне.

Традиционно, заради книгите и филмите, се смята, че вещиците са предимно жени. В Исландия обаче не мислят по този начин. Там в миналото по кладите са горели най-вече мъже вещери.

Навсякъде в сградата са показани колекции от заклинания за невидимост, смъртоносни проклятия, защитни талисмани, формули за магически отвари и други.

Музеят на исландската магия

Sorcery Museum Iceland

И докато говорим за заклинания, искате ли да станете невидими? Лесно е. Просто нарисувайте знака „Hulinhjálmur“ върху парче лигнит. Но трябва да използвате специално мастило, което се приготвя по този начин:

„Съберете три капки кръв от показалеца на лявата си ръка, три от безименния пръст на дясната ръка, две от дясното зърно и една от лявото зърно. Смесете кръвта с шест капки кръв от сърцето на жив гарван и разтопете всичко с мозъка на гарвана и парчета от човешки стомах. Издълбайте знака на лигнита с магнитна стомана, която е била закалена три пъти в човешката кръв.“

Най-добре е да пропуснем тази част с магиите за невидимост.

В музея можете да видите и изображения на демони, известни като тилбери – те са призовавани специално от жени, за да откраднат краве или овче мляко, от което може да бъде създадено магическо масло.

Цената, която трябва да плати всяка жена, която иска да призове тилбери е редовна доза кръв, която създанието смуче от бедрото и.

Но без съмнение най-известният и най-зловещ експонат в Страндагалдур са т.нар. „некропанталони“ – те представляват изсушена човешка кожа от кръста надолу.

necropants!!!

Счита се, че всеки, който облече тези панталони под влиянието на специално заклинание ще привлече богатство.

Според документацията на музея, „донорът“ трябва да завещае кожата си доброволно на магьосника, и след смъртта му, тя трябва да бъде отстранена цялата наведнъж.

Когато жадният за пари и богатства клиент облече „панталоните“, магьосникът поставя монета (открадната от вдовица), заедно с начертан магически знак, на едно специално място, което ще ви спестим, но със сигурност бихте се сетили…

Разбира се, няма начин в музей на магията и вещерството да няма и един мъртвец излизащ от гроба си, плюс черен гарван, който да надзирава посетителите.

Музеят е пълен с ужасяваща, за някои, информация като тази, която любезно ви предоставихме в статията. Заедно с упътванията за правене на магии, музеят разказва и за хората, които са били екзекутирани заради използването им.

Двадесет магьосници са били убити по време на вещерските гонения в Уестфьордс през 17-ти век, почти всички от тях мъже.

Ако планирате да посетите Исландия, Страндагалдур ще ви посрещне на няколко езика, включително английски, френски и т.н. Към музея има и магазин, в който можете да си купите интересни сувенири и ресторант, който ще ви запознае с местната кухня. Редовната цена на един билет е 13.30 лева.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново