12 C
София
вторник, 2 март, 2021

Монах оставя отпечатъци в пода от дълги молитви

Още новини

70-годишният монах е оставил отпечатъци с дълбочина 3 см, в дървеният под.

Има хора, които оставят своя отпечатък в живота буквално като монахът Хуа Чи. Той коленичи да се моли толкова много пъти, че неговите стъпки остават дълбока следа в дървеният под.

Хуа, който е на 70 год., извършва стриктен ежедневен ритуал в манастира Тонгрен, провинция Цинхай, Китай в продължение на 20 години.

Всеки ден преди изгрев слънце, той пристига в храма, поставя краката си в отпечатъците и се навежда да се моли няколко хиляди пъти, преди да се разходи в храма.

Отпечатъците от стъпките му са дълбоки повече от 3 см.

Но годините оставят отпечатъци и по неговото тяло

„През първите години правих от 2 000 до 3 000 молитви на ден. Но с възрастта, започнах да се моля по-малко и сега успявам да стигна 1 000 всеки ден.“ – казва той, като добавя смутено, че понякога през зимата, заради студа успява да направи само 500 молитви.

Хуа, който е доктор по традиционна медицина се надява неговата всеотдайност да го отведе по-близо до целта му, а именно плавен преход към отвъдното.

„Аз се грижа за този храм, моля се и обикалям храма толкова много пъти, за да може след смъртта ми, духът ми да не страда“, добавя той.

29 годишният Дженден Дарджи, казва, че е прекарал много дни във възхищение за отдадеността на Хуа, преди да намери кураж да застане на неговите стъпки.

Докато внимателно повтаря движенията на Хуа, младият монах казва, че той възнамерява да продължи ритуала, след като старият монах спре.

„Всеки ден идвам тук и всеки ден гледам тези стъпки в дървото и това ме вдъхновява да продължа делото“, казва той.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново