1.9 C
София
сряда, 20 януари, 2021

Майкъл Мур: „Белите хора не са добри хора…Трябва да ви е страх от белите хора“

Още новини

Майкъл Мур, който се изявява като продуцент и режисьор на документални филми с политическа насока, каза в подкаст на Rolling Stone, че „белите хора не са добри хора“ и „трябва да ви е страх от белите хора“. Прави впечатление, че водещите на подкаста по никакъв начин не възразиха срещу твърденията му, поради което считаме, че са съгласни с него.

Сред най-известните филми на Мур са: „Боулинг за Колумбайн“ (Bowling for Columbine), „Фаренхайт 9/11“ (Fahrenheit 9/11), „Сико“ (Sicko) и „Капитализъм: Любовна история“ (Capitalism: A Love Story).

Въпреки редовните му расистки изказвания срещу бялата раса, никакви действия не са предприети срещу него досега. Може би, защото изказванията са му именно срещу бялата раса. Дали нещата щяха да стоят по този начин, ако Мур бълваше расистките си бълвочи срещу черната раса?

Вижте още: Билбордове в Лондон призовават белите британци „да се стерилизират“

По време на интервюто за подкаста „Полезен идиот“ Мур казва, че хората трябва да пресекат улицата, ако видят трима бели мъже, които се приближават към тях, защото поне двама са гласували за Тръмп.

Майкъл Мур пред Rolling Stone

За да чуете точните му думи, превъртете до седмата минута от видеото.

„Две трети от всички бели мъже гласуваха за Тръмп. Това означава, че всеки път, когато видите трима бели мъже да вървят към вас, двама от тях са гласували за Тръмп. Вие трябва да преминете на другия тротоар, защото това не са добри хора. Трябва да ви е страх от тях“, казва Мур в интервюто.

„Отказвам да участвам в пострасова Америка“, добавя той. „Отказвам да кажа, че само защото избрахме Обама, всичко е наред, белите хора са се променили. Белите не са се променили“.

Щом Мур смята, че белите хора са опасни, то очевидно не е чел официалната статистика на ФБР за убийствата в Щатите. Ако беше прочел тази статистика, може би щеше да преразгледа становището си.

Това не е първият случай, в който Мур демонизира бялата раса

Миналата година той призова „ядосаните бели американци“ да се „предадат“, защото са демографски обречени.

През януари 2018 г., той заяви, че Америка трябва да бъде „изчистена“ от своите бели привилегии.

Според изказване на Мур от 2017 година, Америка ще е „по-добра страна“, когато белите са малцинство. Освен това, Мур радостно заявява: „Нямам търпение да настъпи този ден“.

Интересен е фактът, че през 90-те години, когато Мур нямаше 2 долара в джоба си, изключително много обичаше белите хора от работническата класа. Е, днес той е част от демократичния елит и явно може да си позволи да обижда хората, които му дадоха хляба в ръцете.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново