9 C
София
неделя, 20 септември, 2020

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата

Франция: Над 60 кмета се обявиха за мораториум над въвеждането на 5G мрежата
Снимка: mohamed Hassan от Pixabay

Франция: Над 60 кмета и длъжностни лица се обединиха в подписка за налагане на мораториум над въвеждането на 5G мрежата. Петицията е адресирана до министър-председателя на Франция Жан Кастекс.

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони

12 неща, които трябва да знаете за облъчването от мобилните телефони
Снимка: Isa KARAKUS от Pixabay

Опасно ли е облъчването от мобилните телефони? Причинява ли радиацията от безжичните устройства рак? Все повече изследвания доказват опасността от радиочестотното излъчване, но не се взимат сериозно от властите, защото това би застрашило индустрията.

10 любопитни факти за обелискът – символът на боговете

10 любопитни факти за обелискът - символът на боговете
Храм в Луксор

Преди да преминем към десетте факти за обелискът, какво всъщност представлява той? Обелискът е една от най-древните структури в Египет. Египетският обелиск е каменен монолит с 4 еднакви трапецовидни страни, които се стесняват на върха, където завършват с малка пирамида.

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали

8-те най-добре запазени вкаменелости, които археолозите някога са откривали
Снимка: ケラトプスユウタ, shorturl.at/ciqyY

Днес ще разгледаме 8-те най-добре запазени вкаменелости. Вкаменелостите са органични останки от растения или животни, които са били запазени в земната кора от праисторически времена.

Измислените пандемии на СЗО: Свински грип. Повтаря ли се историята?

Измислените пандемии на СЗО: Свински грип. Повтаря ли се историята?

Свински грип и COVID-19: Каква е приликата между двете пандемии? Много просто – и двете са измислени от СЗО (Световната здравна организация). Обявяването на „пандемия“ от СЗО води до златна треска за големите фармацевтични компании.

Една друга съвсем реална епидемия от нарколепсия се случи след т.нар. „пандемия“ от свински грип през 2009 г. – която много учени свързват с ваксината Pandemrix на компанията ГСК (ГлаксоСмитКлайн).

25 факта за Лейди Даяна – принцесата бунтар

25 факта за Лейди Даяна - принцесата бунтар
Снимка: Russ2009 Princess Diana - Royal Visit to Halifax, Nova Scotia - June 1983 via photopin (license)

На 31 август 1997 година загива Лейди Даяна. Новината шокира света и променя завинаги Обединеното кралство. Даяна, принцесата на Уелс, бе пътешественик, активист, модна икона и една от най-влиятелните личности на 20 век.

Анализ: Пътят към пълноценни взаимоотношения

Пътят към пълноценни взаимоотношения

Пътят към пълноценни взаимоотношения.

Целта на този материал е да бъдем по-осъзнати в личното си свързване с другите, като се разгърне темата в една по-дълбока посока и гледна точка, която да мотивира хората да търсят и работят със себе си.

10 от най-известните неразгадани изчезвания в историята

Въпреки че всеки ден изчезват хора по света, някои случаи успяват да привлекат вниманието на обществото. Това са 10 от най-известните неразгадани изчезвания в историята – от обикновени хора, до изчезнали самолети и цяла колония.

20 любопитни факти за изригването на вулканът Сейнт Хелънс

20 любопитни факти за изригването на вулканът Сейнт Хелънс
Изригването на Сейнт Хелънс / Krimmel, Robert. Public domain.

Сейнт Хелънс е активен стратовулкан, намиращ се в окръг Скамания, щата Вашингтон. Вулканът добива известност с изригването си през 1980 година, което е най-мощното в Америка. Той е част от планинската верига Каскади и каскадната вулканична дъга – сегмент от Тихоокеанския огнен пръстен, който включва 160 активни вулкана.

Природен феномен оцветява езерото Пирамида, Невада в тюркоазено

Природен феномен оцветява езерото Пирамида, Невада в тюркоазено
By Rhalden - http://en.wikipedia.org/wiki/File:The_pyramid.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11835344

Веднъж на всеки 7 – 10 години, езерото Пирамида в Невада, САЩ променя цветът си от тъмносин в тюркоаз. Това се дължи най-вероятно на цъфтенето на водораслите, а събитието се нарича „избелване“.

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Абонирайте се за нас безплатно и ще получите подарък - нашата е-книга!