11.7 C
София
събота, 30 май, 2020

Коронавируса взе над 2000 жертви, а заразените са над 75 000

Още новини

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Коронавируса взе 2012 жертви, а над 75 000 са заразените, според официалните данни.

Здравните служители в Хубей, откъдето тръгна коронавируса, съобщиха за нови 132 смъртни случая във вторник, което е значително увеличение спрямо 93-те потвърдени в деня преди това.

Въпреки че смъртните случаи се увеличават и все повече хора се заразяват с вируса в Китай, а и на други места, над 15 000 души са се излекували, включително 8000 в Хубей.

Русия обяви забрана за влизане на китайци в страната за работа, туризъм или друго. Ограничението ще влезе в сила до края на тази седмица.

За да „смекчи глобалния недостиг“ на някои средства за борба с вируса, Световната здравна организация обяви, че около 12 000 кг защитна екипировка и оборудване ще бъдат изпратени до „приоритетни страни“.

Оборудването ще бъде изпратено до 21 държави, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус, като добави, че втора пратка ще бъде изпратена до други 106 държави.

Пътниците на круизния кораб „Diamond Princess“ в японското пристанище Йокохама започнаха да се евакуират, след като прекараха две седмици на борда под карантина. 542 души са заразените от общо 3700 на борда.

Корабът бе задържан на японското пристанище, след като стана ясно, че един пътник е бил диагностициран с вируса, след като е слязъл в Хонконг. Чартърни полети за прибиране на пътниците си са изпратили Съединените щати, Канада, Италия, Австралия и Хонконг.

В същото време в Иран се появиха първите два случая.

Заради коронавируса, въглеродните емисии в Китай са намалели

Въглеродните емисии в Китай са спаднали с най-малко 100 млн. метрични тона пред последните две седмици, показва проучване, публикувано от Центъра за изследвания на енергията и чистия въздух във Финландия.

Това са приблизително 6% от глобалните емисии през същия период на миналата година.

„Мерките за ограничаване на коронавируса доведоха до намаление на производството с 15 до 40% в ключови индустриални сектори“, се казва в доклада.

Случаите на коронавирус в Южна Корея са скочили с 2/3 за един ден.

Южна Корея съобщава за 20 нови потвърдени случая на коронавируса, увеличавайки заболелите с близо 2/3.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Корея посочват в изявление, че са потвърдени 20 нови случая, като общият им брой се увеличава от 31 на 51.

RT / Al Jazeera

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

Първите австралийски заселници са живели редом с гигантски кенгурута и гущери с размерите на автомобил

Първите австралийски заселници са живеели редом с гигантски кенгурута, 7-метрови крокодили и хищни гущери с размерите на автомобил.

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Много руснаци са били на страната на Хитлер – искали са да ги освободи от Сталин

Накратко: много руснаци са били на страната на Хитлер и съвсем не са били толкова лоялни към съветския режим, колкото сме...

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват „омразна реч“ в рамките на час

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват "омразна реч" в рамките на час. Според новия...