17 C
София
четвъртък, 25 февруари, 2021

Китай спря тестовете за COVID-19. Ето защо няма нови случаи на коронавирус в страната

Още новини

Китай спря тестовете за COVID-19. Ето защо няма нови случаи на коронавирус в страната.

Светът се зарадва на новината, че в Китай почти няма нови случаи на заразени с вируса. Добрата новина се разпространи по всички световни медии, включително и Ню Йорк Таймс.

Заглавието в Ню Йорк Таймс гласи, че в Китай няма нови локални инфекции. Статията започва с това, че всички нови случаи са на хора от чужбина, влезли в страната.

Вашингтон Поуст също отрази събитието, като написа: „Китай докладва за нула нови локални инфекции с коронавирус“.

Ен Би Си също разгласи доклада на Китайската национална здравна комисия за това, че няма нови случаи на COVID-19 в страната:

„Китайската национална здравна комисия съобщи в петък, че няма нови локални случаи на коронавирус, което се случва за втори път от началото на епидемията.

Докладвани са 39 нови случая в четвъртък, но всички са потвърдени като „внесени“. Смъртните случаи в континентален Китай са се увеличили с 3, с които общият брой за загиналите става 3 248, според данните на здравната комисия.

80 967 са всички докладвани случаи в континенталната част от началото, заявяват от националната здравна комисия“.

Но истина ли е всичко това? Наистина ли няма нови случаи на коронавирус в Китай?

Едно японско разследване, разпространено от Apple Daily HK, доказва, че всичко това е една голяма лъжа.

Според ексклузивният репортаж, Китай вече не тества населението си и поради тази причина няма „нови“ местни случаи.

Японската информационна агенция Киодо цитира китайски лекар от Ухан, според който правителството манипулира броя на местните диагнози. Много пациенти със симптоми са били внезапно освободени и без наложена изолация.

Освен това, лекарят посочва, че вече е забранено да се правят кръвни тестове, за да се провери дали пациентите, които са страдали от COVID-19 са напълно излекувани.

Следователно, „голям брой съмнителни пациенти се връщат в обществото, без да завършат лечението си“.

Укриване на информация

Укриването на информация не бива да ни учудва, имайки предвид, че Китай неведнъж излъгаха света за ситуацията с коронавируса.

Първоначално те излъгаха Световната здравна организация, че вируса не се предава от човек на човек.

След това стана ясно, че китайските власти са унищожили доказателства за откриването на самия вирус още през декември месец на миналата година.

След всичко това, сега китайските власти парадират как са се справили с вируса, което е абсурдно, имайки предвид, че те не взеха никакви мерки да го ограничат, а дори позволиха празнуването на Китайската нова година в Ухан.

Веднага след празненствата, около 5 милиона души са напуснали Ухан и са се върнали по домовете си както в Китай, така и по света.

Новина, публикувана на 2 януари 2020, в Global Times гласи: „Полиция в Ухан арестува 8 души за разпространение на слухове за избухване на местна зараза от неидентифицирана пневмония“.

Истината е, че китайците са знаели за вируса и колко опасен е той, но въпреки това са опитали да го скрият от света, сякаш такова нещо би могло да остане скрито.

Както при всички авторитарни правителства, бедствия от такъв мащаб не могат да бъдат допуснати. Спомнете си колко време отне на съветските граждани да разберат за Чернобил. Същото важи и тук. Китай не може да си позволи да изглежда слаб, безсилен и неефективен в здравна ситуация като тази.

Сега китайските власти пращат лекари и маски в Италия, за да помогнат в най-засегнатата от коронавируса страна не само в Европа, но вече и в света. Там умират по над 600 души всеки ден. Дали щеше да се стигне до тук, ако китайските власти действаха правилно и бяха овладели ситуацията, вместо да крият и да лъжат?

Китай спря тестовете за COVID-19, а СЗО си затваря очите.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново