15 C
София
четвъртък, 9 юли, 2020

Китай спря тестовете за COVID-19. Ето защо няма нови случаи на коронавирус в страната

Още новини

Black Lives Matter е най-големият спонсор на кандидат-президентската кампания на Джо Байдън

Кандидат-президентската кампания на Джо Байдън се спонсорира от даренията, които получават Black Lives Matter (BLM). The National Pulse разкри, че BLM...

CNN обвинява икономиката на Тръмп в „системен расизъм“ – показва данни от президентството на Обама

CNN казва, че икономиката на Тръмп показвала "системен расизъм", като същевременно показва данни, събрани преди избирането му. Водещият Крис Куомо използва...

Уолтър Блекман: Джордж Флойд „не е герой“, а „Black Lives Matter е терористична организация“

"Black Lives Matter е терористична организация", а Джордж Флойд "не е герой"- това са част от думите на Уолтър Блекман, който...

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил

Робърт О'Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил...

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни - давали положителни резултати на плодове...

Китай спря тестовете за COVID-19. Ето защо няма нови случаи на коронавирус в страната.

Светът се зарадва на новината, че в Китай почти няма нови случаи на заразени с вируса. Добрата новина се разпространи по всички световни медии, включително и Ню Йорк Таймс.

Заглавието в Ню Йорк Таймс гласи, че в Китай няма нови локални инфекции. Статията започва с това, че всички нови случаи са на хора от чужбина, влезли в страната.

Вашингтон Поуст също отрази събитието, като написа: „Китай докладва за нула нови локални инфекции с коронавирус“.

Ен Би Си също разгласи доклада на Китайската национална здравна комисия за това, че няма нови случаи на COVID-19 в страната:

„Китайската национална здравна комисия съобщи в петък, че няма нови локални случаи на коронавирус, което се случва за втори път от началото на епидемията.

Докладвани са 39 нови случая в четвъртък, но всички са потвърдени като „внесени“. Смъртните случаи в континентален Китай са се увеличили с 3, с които общият брой за загиналите става 3 248, според данните на здравната комисия.

80 967 са всички докладвани случаи в континенталната част от началото, заявяват от националната здравна комисия“.

Но истина ли е всичко това? Наистина ли няма нови случаи на коронавирус в Китай?

Едно японско разследване, разпространено от Apple Daily HK, доказва, че всичко това е една голяма лъжа.

Според ексклузивният репортаж, Китай вече не тества населението си и поради тази причина няма „нови“ местни случаи.

Японската информационна агенция Киодо цитира китайски лекар от Ухан, според който правителството манипулира броя на местните диагнози. Много пациенти със симптоми са били внезапно освободени и без наложена изолация.

Освен това, лекарят посочва, че вече е забранено да се правят кръвни тестове, за да се провери дали пациентите, които са страдали от COVID-19 са напълно излекувани.

Следователно, „голям брой съмнителни пациенти се връщат в обществото, без да завършат лечението си“.

Укриване на информация

Укриването на информация не бива да ни учудва, имайки предвид, че Китай неведнъж излъгаха света за ситуацията с коронавируса.

Първоначално те излъгаха Световната здравна организация, че вируса не се предава от човек на човек.

След това стана ясно, че китайските власти са унищожили доказателства за откриването на самия вирус още през декември месец на миналата година.

След всичко това, сега китайските власти парадират как са се справили с вируса, което е абсурдно, имайки предвид, че те не взеха никакви мерки да го ограничат, а дори позволиха празнуването на Китайската нова година в Ухан.

Веднага след празненствата, около 5 милиона души са напуснали Ухан и са се върнали по домовете си както в Китай, така и по света.

Новина, публикувана на 2 януари 2020, в Global Times гласи: „Полиция в Ухан арестува 8 души за разпространение на слухове за избухване на местна зараза от неидентифицирана пневмония“.

Истината е, че китайците са знаели за вируса и колко опасен е той, но въпреки това са опитали да го скрият от света, сякаш такова нещо би могло да остане скрито.

Както при всички авторитарни правителства, бедствия от такъв мащаб не могат да бъдат допуснати. Спомнете си колко време отне на съветските граждани да разберат за Чернобил. Същото важи и тук. Китай не може да си позволи да изглежда слаб, безсилен и неефективен в здравна ситуация като тази.

Сега китайските власти пращат лекари и маски в Италия, за да помогнат в най-засегнатата от коронавируса страна не само в Европа, но вече и в света. Там умират по над 600 души всеки ден. Дали щеше да се стигне до тук, ако китайските власти действаха правилно и бяха овладели ситуацията, вместо да крият и да лъжат?

Китай спря тестовете за COVID-19, а СЗО си затваря очите.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

„Чернобилско досие КГБ“ разкрива нови тайни за аварията в Чернобил

В книгата "Чернобилско досие КГБ", където са събрани доскоро намиращи се под графа "секретно" архивни документи, е публикувана справка на УКГБ...

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 г.

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 година. Това стана ясно след изследване, проведено от Барселонския университет, което...

Университетът в Кеймбридж подкрепя твърдението, че „белият живот няма значение“

Университетът в Кеймбридж защити един от своите преподаватели, който написа в Туитър, че "белият живот няма значение", въпреки че преди това...

22 любопитни факти за Танзания

Днес ще ви представим 22 любопитни факти за Танзания - една необикновена страна. Танзания, или Обединена република Танзания,...

Явленията на Богородица в Египет – документирани и наблюдавани от християни и мюсюлмани

Явленията на Богородица в Египет започват на втори април 1968 година в предградието на Кайро Зейтун. Тогава един работник-мюсюлманин на име...