3.4 C
София
неделя, 28 февруари, 2021

Инстаграм цензурира данни на ФБР, заради „реч на омразата“

Още новини

Инстаграм цензурира графа с данни на Федералното бюро за разследване, защото съдържали „реч на омразата“. Това съобщава Илайджа Шафер от Blaze TV.

„Инстаграм вече премахва статистически графики на ФБР за извършени престъпления“, пише Шафер в Туитър.

„Стигаме до там, че разказите са по-важни от истината“, казва той. „А истината, когато е неудобна, те прави човек на омразата. Това е 1984“.

Ето и въпросната графика, която според Инстаграм съдържа реч на омразата:

Инстаграм цензурира данни на ФБР, заради "реч на омразата"

От графиката става ясно, че най-малък брой са черните убити от бели, според данни от 2013 г. Най-много са убийствата между афроамериканците.

Погледнато по този начин е разбираемо, че Инстаграм биха искали да премахнат тази информация, защото тя показва, че протестите на Black Lives Matter нямат смисъл. И ако си помислите, че нещата са се променили от 2013 година досега, това съвсем не е така. Информацията е публична и всеки може да провери данните на ФБР.

Ето и данните от 2018 година за междурасовите престъпления:

Инстаграм цензурира данни на ФБР, заради "реч на омразата"

От графиката се вижда, че най-много престъпления извършват черните, а най-пострадали са белите. Стрелката сочи престъпленията извършени от бели срещу черни.

Графиката също показва, че латиноамериканците също извършват най-много престъпления срещу белите.

Обобщено, бялата раса страда най-много и бива най-много атакувана от останалите раси в Щатите. Но протести няма, защото както казват от Black Lives Matter, само белите могат да бъдат расисти.

И докато Инстаграм очевидно налага цензура, Fox News и The Wall Street Journal показват криминалните статистики на първите си страници.

„През 2018 година, последната година, в която подобни данни са публикувани, афроамериканците съставляват 53% от убийците в САЩ и извършват 60% от всички грабежи, въпреки че са 13% от населението на страната“, пише Хедър мак Доналд в The Wall Street Journal.

Тя пише още: „Анализ на Министерството на правосъдието през 2015 г. на полицейското управление на Филаделфия установи, че е по-малко вероятно белите полицаи да убият невъоръжен чернокож, отколкото техните черни или латино колеги.

Изследвания на харвардския икономист Роланд Фрайър-младши не откриват доказателства за расова дискриминация при стрелбите. Всяко доказателство за противното не отчита процента на престъпността и гражданското поведение преди и по време на взаимодействията с полицията“.

Работата на Фрайър показва още, че когато полицията се изтегли от общностите, смъртните случаи при чернокожите се увеличават.

informationliberation

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново