11 C
София
вторник, 26 май, 2020

Германия затвори границите си за европейците, но все още прибира „бежанци“

Още новини

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината

Властите в Турция се грижат за бездомните животни, които са застрашени от карантината. В момента най-облагодетелствани от това,...

Илон Мъск: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“

Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на...

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса (видео)

Украински кмет изкопа 600 гроба, за да подготви града си за коронавируса. В украинският град Днипро са регистрирани...

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на „Китайската здравна организация“

Премиерът на Япония: СЗО трябва да се прекръсти на "Китайската здравна организация". СЗО трябва да се прекръсти на...

Пентагонът изпрати екипите си в планински бункери, заради пандемията от коронавирус

Пентагонът предприе драстични мерки, като изпрати висшите си служители в планински бункери, където ще изчакат да отмине пандемията от коронавирус.

Оказва се, че въпреки кризисната ситуация с коронавируса, Германия все още прибира бежанци. А в същото време, границите ѝ са затворени за Европа.

Като част от засилените мерки, предприети от Германия за ограничение на разпространението на коронавирус, страната затвори границите си за Европа, но не и за мигрантите от Близкия изток и Африка. За тях все още е опънат червен килим.

Миналата седмица стана ясно, че Германия затваря границите си за чуждестранни граждани, с изключение на тези от Франция, Люксембург и Швейцария, които предоставят основни услуги, но и те преминават чрез строг контрол. Германското министерство на външните работи обаче потвърди, че „търсещите убежище“ все още са добре дошли в страната, въпреки забраната, пишат от Junge Freiheit.

На практика това означава, че ако един мигрант влезе нелегално в Европейския съюз през Италия или Гърция, и стигне до Франция или Швейцария, той все още има право да поиска убежище в Германия.

Червен килим за мигрантите

„На външните граници на Германия (летища и морски пристанища) не е извършена промяна в процедурата за предоставяне на убежище“, заяви представител на Министерството на вътрешните работи пред Junge Freiheit.

На въпроса дали това важи и за вътрешните Шенгенски граници на Германия, тя потвърди, че ситуацията и там е същата.

Обяснено по най-прост начин, германското правителство смята, че гражданите на другите европейски страни са опасни, защото могат да разпространят коронавируса, но мигрантите, които идват от страни, в които думата „хигиена“ не съществува, не представляват никакъв риск за общественото здраве. Магическата дума тук е „убежище“.

Вижте още: Мигрантите – троянският кон на Европа

Ситуацията е подобна и в Швеция, където търсещите убежище ще продължат да получават такова, въпреки въведените строги мерки и глобалната криза, свързана с COVID-19.

След като се има предвид, че мигрантите, които вече са в Германия организираха бунтове и развяха знамена на ИДИЛ, след като им бе казано, че лагерът им ще трябва да бъде поставен под карантина, човек се запитва дали новопристигналите „бежанци“ ще спазват новите и по-строги мерки…

Ситуацията във Франция

Както съобщават от Breitbart, опитите за налагане на карантина в мигрантските райони в Париж се оказват „невъзможни“, защото мигрантите просто пренебрегват закона, а ако се намеси полицията, те веднага се събират на големи тълпи. Властите не могат да глобяват мигрантите, защото се страхуват, че това ще предизвика насилствено „противодействие“.

Мъж, охраняващ аптека в една от т.нар. „no-go zones“ (зони, забранени за немигранти), казва пред вестник Le Temps, че някои от мигрантите изобщо не разбират, че COVID-19 е опасен за тях.

„Те не разбират нищо. Някои дори казват, че вирусът е измислица на белите, за да ги накарат да махнат от улиците“, разказва мъжа.

Във въпросната забранена зона, нелегалните мигранти са вече 400 000.

Вижте още

АБОНИРАЙ СЕ

И ще получиш безплатно нашата е-книга "Теми табу - това, което не ни казват".

Най-ново

Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD...

Пълен абсурд: В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради

В Кайро строят мост буквално на 50 см от жилищни сгради и поради тази причина властите попаднаха под обстрел в социалните мрежи.

Много руснаци са били на страната на Хитлер – искали са да ги освободи от Сталин

Накратко: много руснаци са били на страната на Хитлер и съвсем не са били толкова лоялни към съветския режим, колкото сме...

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват „омразна реч“ в рамките на час

Френският парламент прие закон, който изисква социалните мрежи да изтриват "омразна реч" в рамките на час. Според новия...

Фейсбук дава 100 000 долара за изкуствен интелект, който ще засича „омразни мемета“

Фейсбук обяви старта на предизвикателство за създаване на изкуствен интелект, който да засича "омразни мемета". В предизвикателството ще се състезават разработчици,...