3.4 C
София
неделя, 28 февруари, 2021

Френска телевизия е хваната да редактира снимки от протестите на „жълтите жилетки“

Още новини

Френски телевизионен канал е хванат как нагло редактира снимки от протестите на „жълтите жилетки“. Протестите са срещу политиката на управление на правителството.

Цял свят следи огромните протести във Франция, където т.нар. „жълти жилетки“ участват в може би най-значимите антиправителствени демонстрации в скорошната история на страната.

Френският народ протестира срещу политиката на управление на правителството и съответно срещу увеличението на цените на горивата.

Все повече започват да се променят протестите обаче, като вече засягат доста по-глобални въпроси. Протестите са на вълна национализъм и антиглобализъм, като засягат и темата „Фрекзит“ – излизането на Франция от Европейския съюз. Все повече хора отхвърлят медийната пропаганда и дългът към ЕС.

Западните медии работят все по-усилено за пропагандиране на сливането на европейските държави в една супердържава, което също не се харесва на френските граждани.

Избрано: Популярно видео в Интернет припомня на САЩ, че новинарските емисии са нагласени и със сходен сценарии

И тъй като ние в България сме свикнали да взимаме за пример западните медии, щом става въпрос за свобода на словото, сега ще се уверите, че такова нещо не съществува. Западните медии са инструмент на правителството, чрез който се извършва контрол върху общественото възприемане на социалните събития.

Наскоро, френският телевизионен канал France3, излъчи сегмент от текущите протести на „жълтите жилетки“, в който безсрамно редактира протестен плакат.

Оригиналният палакат казва „Macron Degage“, което означава „Макрон Оставка“. В снимката, излъчена по френската телевизия обаче думата оставка липсва!

Ето как изглежда оригиналната снимка от Агенция Франс Прес:

Френска телевизия е хваната да редактира снимки от протестите на "жълтите жилетки"

Ето и как изглежда версията на френският канал France3:

Френска телевизия е хваната да редактира снимки от протестите на "жълтите жилетки"

Това не остава незабелязано от френските зрители, които веднага обвиняват телевизията в цензура. Телевизионният канал се оправдава с „грешка“.

„Нямахме намерение да скрием протестният плакат снощи. Това е човешка грешка“, споделя френският канал в Туитър.

„Ние идентифицирахме източника. Няма да се случи отново“, добавят още от France3.

Остава неясно, как един човек редактира толкова прецизно една снимка и допуска такава „грешка“.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново