-7 C
София
понеделник, 18 януари, 2021

Енергийните напитки съдържат съставки, които ще ви накарат да сънувате кошмари

Още новини

Изразът „Здрав като бик“ ще придобие съвсем ново значение, след като разберете какво слагат в енергийните напитки. Енергийни напитки съдържат съставки, извлечени от урина и семенна течност на бик.

Проучване, направено от компанията „Лонгърн Кетъл“ изследва някои от топ марките, произвеждащи енергийни напитки, такива като „Ред Бул“, „Монстър“ и др. И от това, което са намерили вътре стомахът ви може да се свие на топка. И всъщност, наистина енергийните напитки съдържат семенна течност от бик.

Енергийните напитки съдържат Таурин

Съставката Таурин (извлечена от бик или вол) играе основната роля тук. Името Таурин идва от латинското Taurus, което означава Телец. Съставката за пръв път е извлечена от волска жлъчка през 1827 г. от австралийските учени Фридрих Тидеман и Леополд Гмелон.

Често е смятана за аминокиселина, дори и в научната критика, но без групата на карбоксилите, тя не може да се нарече точно аминокиселина. Тауринът се съдържа в бъбреците, семенната течност и урината на бика. И едно е сигурно, Тауринът, съдържащ се в енергийните напитки като „Ред Бул“, определено е взет от там.

енергийните напитки съдържат таурин

Вижте още: 10 бързи факти за Макдоналдс, които трябва да знаете

Тауринът в енергийните напитки е биопродукт, извлечен от тестисите на бика и не се смята за вегетариански продукт. В природата, веществото Таурин може да бъде намерено в биволската жлъчка и кърмата. Видеото по долу показва как точно се извлича съставката от животното.

Видеото е заснето от служител на компанията, която предоставя продукта на различни компании, произвеждащи енергийни напитки. По-късно записът плъзнал в онлайн пространството, разкривайки ни тази тайна, толкова дълго и грижливо пазена от нас. Служителят е уволнен, заради нарушаване правилата и политиката на компанията.

Редакция:

Според нови източници, Тауринът вече се произвежда от фармацевтичните компании и не се добива от животни.

Това съвсем не означава, че енергийните напитки са по-полезни от преди. Те могат да причинят: сърдечен арест, главоболие и мигрена, безпокойство и паник атаки, безсъние, диабет тип 2, зависимост, алергични реакции, високо кръвно и още.

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново