-7 C
София
понеделник, 18 януари, 2021

CNN обвинява икономиката на Тръмп в „системен расизъм“ – показва данни от президентството на Обама

Още новини

CNN казва, че икономиката на Тръмп показвала „системен расизъм“, като същевременно показва данни, събрани преди избирането му. Водещият Крис Куомо използва статистически данни, събрани по време на президентството на Обама, за да вмени на икономиката на Тръмп системен расизъм.

Сегментът показва данни, събрани от изследователския център Pew, показващи разликата в благосъстоянието между бели и черни домакинства за 2016 година.

„Белите хора печелят повече пари, отколкото черните, точка“, казва Куомо. „Дори да имат същото ниво на образование. Дори да са на една и съща работа. Всъщност, този фундаментален разрив е толкова широк сега, колкото е бил през годината, когато д-р Кинг е бил застрелян“.

„Дотук с това, че икономиката на Тръмп била „най-добрата за чернокожите“, казва той.

Зрителите обаче веднага забелязаха и посочиха в социалните медии, че цитираните данни са преди кабинета на Тръмп и го обвиниха в „журналистическа некомпетентност“.

Един потребител написа в Туитър, че „това не е некомпетентност, това е ясна и умишлена журналистическа злоупотреба“.

Друг потребител пише: „Може би Куомо трябва да се извини, че обвинява Тръмп в икономическо неравенство, използвайки данни изтичащи през 2016. Измама“.

За пореден път хващат CNN в разпространяване на фалшиви новини. Неотдавна Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на белите дробове не са получени от калифорнийските болници, за които са били предназначени.

По повод на това обвинение, той написа в Туитър: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“. Вижте повече за случая в статията ни.

caldronpool

Вижте още

ВЗЕМЕТЕ НАШАТА Е-КНИГА СЕГА

Натиснете върху снимката, за да изтеглите книгата:

Най-ново